7 idei de cadouri pentru pasionații de pictură și desen

Detalii

CategoriiCultura
Taguridesen, Pictura
Ultima actualizareVineri 10 decembrie 2021
Vizualizari621

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă ești în căutarea unui cadou pentru pasionații de pictură și desen, ți-am pregătit o lista cu șapte recomandări. Poți alege materiale consumabile, precum creioane și foi de desen, sau obiecte de care au nevoie și le lipsesc, cum ar fi un anumit tip de pensulă sau un șevalet portabil.

1. Set de culori
Comandă online sau alege direct dintr-un magazin de artă din București materiale pentru pictură și desen. Constant, un artist va avea nevoie de un set nou de culori, pentru că acestea se transformă în schițe sau tablouri și sunt consumate într-un ritm destul de alert. Ia în considerare stilul abordat de acesta și tehnica folosită. Alege între creioane colorate, cerate, acuarele, tempera, culori de ulei, acrilice ș.a. Află care îi sunt preferințele sau ce materiale utilizează deja, astfel încât cadoul să fie util.

2. Pânză sau bloc de desen
Tot din seria consumabilelor sunt pânza și foaia de desen. Indicat este să optezi pentru materiale superioare, potrivite pentru tehnica pe care o utilizează. Printre opțiuni sunt pânza pe șasiu, pânza canvas, cartonul pânzat, blocul de desen și carnetul de desen cu arcuri, cu diferite grosimi a foii.

3. Creioane
Este posibil ca un artist să nu aibă niciodată prea multe creioane. Surprinde-l plăcut cu unul grafit sau unul mecanic de bună calitate. Poți alege un set care are în plus cărbuni și gumă de șters. De asemenea, o variantă bună de cadou este un creion pentru acuarelă, dacă pictorul preferă această tehnică.

4. Pensule
Pentru un pasionat de pictură, caută un set de pensule potrivite pentru modul lui de lucru sau o pensulă care îi lipsește. Bineînțeles, asigură-te că materialele din care sunt făcute permit o distribuire corectă a culorii și garantează o utilizare îndelungată. Alte aspecte de care ar trebui să ții cont sunt părul pensulei, structura și mânerul acesteia.

5. Șevalet
Un alt cadou util poate fi șevaletul portabil, dacă persoana care îl va primi preferă să lucreze în aer liber. O alternativă este un șevalet de birou, robust, care se transformă în masă de lucru, potrivit pentru orice tip de pictură sau desen. Mai mult, poți alege unul de așezat pe masă, de diferite dimensiuni, sau o cutie șevalet, în care să depoziteze culori și pensule.

6. Mapă pentru picturi și desene
Dacă își ține picturile și desenele împrăștiate peste tot, o mapă ar putea fi exact ce are nevoie. De asemenea, poți să te îndrepți spre una în culori deosebite sau cu printuri speciale. În schimb, unui desenator tehnic îi poți dărui un tub portdesen. Atât mapa, cât și tubul pot avea dimensiuni variate, așa că asigură-te că nimerești mărimea potrivită nevoilor lui.

7. Manuale de tehnică și cărți de artă
Pentru începători, un manual de tehnică de pictură sau de desen ar putea fi exact ce are nevoie sau, pentru cei avansați, alege unul cu nivel de dificultate crescut. Selectează doar acele manuale care se pliază pe tehnica preferată de artist. În plus, poți dărui o carte de istorie a artei, o biografie a unui pictor sau desenator, precum și un album care cuprinde colecții de tablouri sau desene. Încearcă să afli care sunt domeniile lui de interes.

Pe lângă cele șapte recomandări de mai sus, poți adăuga unele accesorii pentru pictură sau desen, cum ar fi o paletă de culori, un recipient pentru apă, un penar, un trăgător de metal și pipete. Dacă nu știi exact ce produse să alegi, cere sfatul specialiștilor.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/tablou-pictura-desen-picta-1053687/