5 stiluri de cămăși pe care trebuie să le ai în garderobă

Detalii

CategoriiShoping
Taguricamasi, haine
Ultima actualizareMiercuri 2 septembrie 2020
Vizualizari558

Voteaza & Distribuie

Descriere

Garderoba unei femei are câteva piese de rezistență, articole vestimentare atemporale, esențiale în compunerea unor outfituri reușite. Printre aceste piese vestimentare must-have se numără și cămășile. Ele pot fi integrate în diverse ținute, așa că nu trebuie să-ți lipsească din dressing.

Află din articolul de mai jos care sunt cele mai importante 5 stiluri de cămăși de la care să pornești în realizarea unor ținute memorabile!

Cămașa albă

Acest tip de cămașă este articolul vestimentar cel mai important din garderobă, pentru că se asortează practic cu orice tip de haine, de la ținuta office, la cea casual, sport sau chiar elegantă. Pentru ca această versatilitate să fie de succes, alegeți cămăși albe din materiale de calitate, recomandabil din mătase plină sau bumbac fin. Trebuie să fie impecabil croite, fără ornamente, aplicații sau imprimeuri. Nuanțele variază de la alb pur până la culoarea untului sau chiar ivory.

Găsiți cămăși cu croieli interesante, așa că alegeți ce modele vă avantajează, dar nu omiteți piesele clasice, cum sunt cămașa albă de birou, cămașa albă oversized, care se poartă peste fustă sau pantalon, însoțită de o curea fină din piele.

Cămașa clasică, bleu, din bumbac

Aceasta este o cămașă casual, pe care o veți purta cu plăcere la birou sau o veți asorta la ținutele de zi. Prezintă avantajul că nu este atât de oficială și de greu de îngrijit precum cea albă și că oferă varietate cromatică și stilistică. Alegeți modele croite după moda masculină, cu manșete statement și gulere tari, adăugați o vestă din stofă sau o eșarfă de mătase și veți obține un look șic.

Cămașa elegantă din mătase

Când sunteți în pană de idei și nu mai știți ce să purtați la evenimentele de seară, cămașa elegantă din mătase vă scoate din impas. Este o piesă vestimentară clasică, dar, în același timp, o alternativă originală la rochia de seară, mai ales că arată impecabil purtată cu pantaloni eleganți, evazați și pantofi stiletto în culori metalice.
Aveți grijă să aveți pregătită în dressing o astfel de cămașă, pentru gale, dineuri sau alte întâlniri mondene, unde eleganța reprezintă o carte de vizită importantă. Alegeți un model simplu, fără volane, funde sau alte aplicații și optați pentru negru, burgund sau culori marine.

Cămașa în carouri

Pentru un look sport și o ținută comodă trebuie să aveți în garderobă o cămașă în carouri, numită și cămașă tartan, după modelele scoțiene care le-au făcut celebre. Alegeți materiale ușoare, fie că optați pentru bumbac călduros sau, dimpotrivă, pentru țesături răcoroase de in, perfecte în anotimpul estival. Jocul de culori și croiala îndrăzneață vor completa farmecul acestor cămăși, care sunt ideale de purtat cu diferite tipuri de jeans, în vacanțe sau la ieșirile cu prietenii.

Cămașa denim

Acest tip de cămașă este de origine americană și a fost purtată inițial doar la ținute sport și ca uniformă de lucru. Dar, în timp, a devenit un articol vestimentar - manifest, un must-have pentru outfiturile urbane, originale și inovative. Cămășile denim merită un loc important în garderoba unei femei moderne și active, pentru că ajută la construirea unor ținute casual pline de farmec, fie că le asortați cu jeans de culori diferite, cu rochii lejere de vară sau cu fuste maxi înflorate, de inspirație hippie.

Alegeți modelele care vă plac, ținând seama de sugestiile prezentate și bucurați-vă de cele mai frumoase stiluri de cămăși, fie că optați pentru alb, în modă clasică, pentru variantele elegante ori pentru outfiturile sport, denim sau tartan. Vă veți bucura de achiziții vestimentare inspirate și utile, mai ales că aceste cămăși pot fi purtate în orice anotimp, indiferent de vreme.

Sursa foto: unsplash.com/photos/fi5YSQfxbVk