5 piese auto în care merită să investești

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurianvelope auto, piese auto
Ultima actualizareVineri 23 aprilie 2021
Vizualizari469

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mașina ta este formată din aproximativ 30.000 de piese (sunt incluse chiar și cele mai mici șuruburi), așa că este de înțeles dacă ți-e greu să te decizi care sunt cele mai importante. De majoritatea componentelor auto, singurul care este în măsură să se ocupe este mecanicul specializat. Cu toate acestea, există câteva piese asupra cărora îți poți îndrepta și tu atenția, pentru o funcționare impecabilă a mașinii. Este vorba de componente pe care le poți verifica periodic, pe care le trebuie să le schimbi atunci când sunt uzate și în care merită cu adevărat să investești.
1. Frânele
Sistemul de frânare este cel mai important atunci când vine vorba despre siguranța ta și a pasagerilor din mașină. Chiar dacă înlocuirea frânelor este recomandat să fie făcută de un mecanic, îți poți da și tu seama atunci când ceva nu este în regulă. Dacă atunci când frânezi auzi un sunet sec, de fier pe fier, dacă simți vibrații în volan sau dacă mașina trage într-o parte, cel mai probabil ai nevoie de frâne noi.
2. Anvelopele
Deoarece anvelopele sunt cele care realizează conexiunea cu pământul, este important să fie menținute în condiții impecabile. Ele nu trebuie să prezinte fisuri, tăieturi sau gâlme. Nu trebuie să fie tocite sau prea uzate, deoarece aderența la carosabil va avea de suferit. De asemenea, anvelopele montate pe mașina ta trebuie să fie adecvate fiecărui sezon. Pentru a scăpa de stresul schimbării anvelopelor odată cu încălzirea sau răcirea vremii, cel mai bine este să alegi cauciucuri all season de pe anvelocors.ro. Un alt detaliu important referitor la anvelope este presiunea din interiorul lor. Un set de anvelope de calitate, cu o presiune corespunzătoare, îți pot oferi toată siguranța de care ai nevoie.
3. Bateria
Atunci când durata de viață a bateriei se apropie de sfârșit, performanțele mașinii vor începe să scadă. Dacă bateria te va lăsa în mijlocul drumului, consecințele pot fi destul de grave și neplăcute. Chiar dacă ești în oraș, unde poți rezolva rapid problema, cu siguranță vei cheltui bani neplanificați și vei consuma mult timp. Dacă ai probleme cu bateria în timp ce te afli la drum lung, pe autostradă sau în zone nepopulate, atunci situația va fi cu atât mai complicată. Regula generală este să înlocuiești bateria la maxim 5 ani, iar între timp să o verifici să nu aibă depuneri corozive pe borne, scurgeri de acid, iar cablurile să nu fie deteriorate.
4. Filtrul de aer
Este o piesă care poate fi foarte ușor trecută cu vederea. Dar importanța filtrului de aer este foarte mare, deoarece poate afecta performanțele motorului dacă nu este bine întreținut sau schimbat la timp. Filtrul de aer are rolul de opri particulele de praf sau murdărie să ajungă la motor. Un filtru de aer are o anumită durată de viață, recomandată de producător. Însă funcționarea filtrului depinde foarte mult de zona în care folosești mașina, gradul de poluare și calitatea drumurilor pe care le faci. Dacă folosești mașina pe drumuri de pământ sau construcții, poate fi necesară înlocuirea mai frecventă a filtrului de aer.
5. Ștergătoarele de parbriz
Sunt o componentă considerată pe nedrept banală. Adevărul este că o bună vizibilitate pe șosea, datorată unor ștergătoare de calitate, îți poate salva viața, la propriu. Imaginează-ți că ești pe un drum aglomerat, în timpul unei ploi torențiale, iar toată vizibilitatea ta se datorează ștergătoarelor care își fac datoria cu brio. Este momentul în care te feliciți pentru că ai investit într-o pereche de ștergătoare rezistente, flexibile și care pot curăța rapid parbrizul. Ștergătoarele trebuiesc schimbate în special la finalul sezonului rece, deoarece pot prezenta zgârieturi datorate gheții de pe parbriz. De asemenea, este indicat să montezi un set nou de ștergătoare ori de câte ori pleci cu mașina la drum lung.

Sursa foto: piqsels.com