5 motive pentru a-ti instala un sistem de incalzire auxiliara Eberspacher

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimasini
Ultima actualizareLuni 30 septembrie 2019
Vizualizari923

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sezonul de iarna se apropie cu pasi repezi, iar multi dintre soferi se gandesc cu groaza la diminetile in care gradele vor fi mult cu minus, parbrizul si geamurile vor fi pline de gheata, asa ca vor avea foarte mult de munca pana cand vor putea porni masina. Mai mult decat atat, atunci cand vor ajunge in sfarsit in interiorul masinii se vor chinui minute in sir sa porneasca masina. Desigur, nu este si cazul persoanelor care au in dotarea masinii un sistem de incalzire auxiliara Eberspacher. Acestia nu trebuie decat sa faca o inspectie intr-un service Eberspacher iar apoi pot astepta iarna fara griji.

Acest articol este insa pentru cei care nu si-au dotat masina cu un sistem de incalzire auxiliara. Acestora le vom prezenta nici mai mult nici mai putin de 5 motive importante pentru care ar trebui sa-si doteze masina cu un astfel de dispozitiv.

Mai putina uzura pentru motor

Inainte de confortul personal, ar trebui sa te gandesti la partea mecanica a masinii care poate avea foarte mult suferit din cauza frigului. Sa luam ca exemplu motorul masinii. Acesta, mai ales daca este un motor diesel, porneste foarte greu dimineata. De asemenea, functionarea lui nu are loc la parametri optimi atunci cand temperaturile sunt reduse, iar de aceea multi specialisti recomanda lasarea motorului sa functioneze la relanti pana in momentul in care temperatura ajunge la 90 de grade. Ei bine, folosind un sistem Eberspacher, motorul va fi deja cald dimineata, va porni usor si astfel ii vei prelungi considerabil durata de viata.

Diminetile devin mai usoare

Incazlitorul auxiliar are rolul de a-ti pregati masina de drum inca de la prima ora, indiferent de cat de frig este afara. Ce inseamna acest lucru? In primul rand, parbrizul si geamurile nu vor mai fi inghetate, asa ca vei scapa de foarte multa munca. De asemenea, in habitaclul masinii va fi o temperatura placuta, asa ca nu iti vor mai ingheta mainile pe volan.

Consum mai mic de combustibil

Conducand masina cu motorul rece, consumul de combustibil este cu mult mai mare decat in mod obisnuit. Iar daca vei conduce in fiecare dimineata, zi de zi, intreaga iarna, atunci la final de sezon costurile pentru combustibilul consumat de mersul cu motorul rece pot fi destul de mari. Astfel, incalzitorul auxiliar Eberspacher iti garanteaza multe economii de care te vei bucura cu siguranta, mai ales atunci cand vei vedea ca inca de la pornirea de pe loc vei avea un consum de combustibil foarte bun.

Mai multa siguranta


Un studiu care a analizat cauzele accidentelor care au loc in sezonul rece concluzioneaza faptul ca majoritatea accidentelor au loc din cauza lipsei vizibilitatii. In primul rand, vizibilitatea conducatorului auto este afectata cel mai adesea de zapada sau de gheata de pe parbriz, geamuri sau luneta dar si de geamurile aburite. Mai mult decat atat, accidentele au loc la scurt timp dupa pornirea catre destinatie, ceea ce demonstreaza inca o data ca un sistem de incalzire auxiliara contribuie foarte mult din punct de vedere al sigurantei.

Confort la cel mai inalt nivel

Ultimul, dar nu cel din urma, avantaj este legat strict de capitolul confort. Practic, nimic nu e mai placut decat sa te trezesti dimineata, sa te sui in masina si sa pleci catre locul de munca fara probleme, fara munca pentru a indeparta zapada de pe masina si fara timp pierdut. Castigi timp pretios iar asta conteaza foarte mult in diminetile aglomerate cand trebuie sa ajungi la birou fara nici macar o mica intarziere.

Acestea fiind spuse, te invitam sa vezi oferta de pe verificare-tahografe.ro si sa-ti dotezi si tu masina cu un incalzitor auxiliar.