5 destinații exotice în care merită să mergi anul acesta

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii, vacanta, Vacante Exotice
Ultima actualizareVineri 10 februarie 2023
Vizualizari657

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu toții ne dorim vacanțe spectaculoase, în locuri exotice și de neuitat. Îți prezentăm, în acest articol, câteva dintre cele mai frumoase destinații din lume, pentru ca tu să ai de unde să alegi destinația următoarei vacanțe.

Sri Lanka

Dacă ar trebui să descrii Sri Lanka în numai câteva cuvinte, ar trebui să spui că este una dintre cele mai frumoase insule din lume. Găsești aici plaje virgine, zone acoperite cu junglă, o faună care cu siguranță te va impresiona. În plus, locuitorii sunt ospitalieri, iar peisajele sunt de neuitat. Cel mai bine ar fi să ajungi aici în perioada ianuarie-aprilie pe coasta de vest, iar în perioada iunie-septembrie pe coasta de est (dacă vrei să faci plajă).

Găsești aici Parcul Național Yala, care este o combinație inspirată între o rezervație naturală și un parc național. Se găsesc aici aproape 500 de specii de mamifere (leoparzi, elefanți, crocodili, cerbi) și peste 200 de specii de păsări. În plus, aici sunt păduri, lagune, arbuști de toate felurile. Cel mai bine ar fi să ajungi aici în perioada februarie-iulie, pentru că adâncimea apelor din rezervație este mică.

Santorini (Grecia)

Insula Santorini poate fi o idee perfectă pentru vacanță. Este una dintre cele peste 200 de insule din Ciclade. Este aproape de casă, clima de aici este minunată. În plus, s-ar putea să devii fan al plajelor cu nisip negru. Numai că, fiind insulă vulcanică, plajele de pe insula Santorini au pietricele. Poți să te bucuri așadar de plaje cu nisip negru, roșu și nu numai. Insula Santorini s-a format în urma unei erupții vulcanice și este una dintre cele mai frumoase și renumite insule ale Greciei. Are plaje de top, una mai frumoasă decât alta, iar apusurile sunt spectaculoase. În ceea ce privește bucătăria grecească, aceasta este renumită în toată lumea. Cea mai bună perioadă pentru a veni în Santorini este vara, dar ia în calcul că vara este și perioada cea mai aglomerată.

Zanzibar

Zanzibar este o destinație exotică bună de luat în calcul datorită resorturilor de lux și a plajelor splendide, dar nu trebuie să treci cu vederea nici unicitatea culturală a acestei foste colonii portugheze. Zanzibar este un arhipelag în Oceanul Indian, format dintr-o multitudine de insule mici. Locuitorii se numesc zanzibarieni și reprezintă un amestec de africani, indieni, arabi.Nu uita să-ți rezervi din timp biletul de avion din București spre Zanzibar.

Croazieră în Caraibe

Croaziera în Caraibe poate fi o altă destinație exotică pe care n-o poți uita foarte repede. Ideea este aceea de a petrece vacanța pe un vas de croazieră, în vreme ce faci un tur al insulelor din Caraibe. În costul croazierei intră activitățile de la bordul vasului, dar este posibil ca acesta să nu includă și drumul cu avionul până acolo. Nu uita să te asiguri că știi ce plătești. Zona Caraibelor este străbătută de foarte multe nave de croazieră. Cel mai bun sezon în care poți ajunge aici este desigur când este iarnă la noi, pentru că atunci umiditatea nu este foarte ridicată, marea este liniștită și vremea însorită. Dacă tot ajungi în Caraibe, n-ar fi o idee deloc rea să te bucuri de o escapadă în Barbados. Aici sunt două sezoane, uscat și ploios, dar cu siguranță nu vei fi dezamăgit. Dacă ajungi în perioada mai-iunie, te vei bucura de tot ce poate oferi mai frumos insula de corali.

Costa Rica Costa

Rica poate fi o alternativă exotică minunată. Poți face orice: să te bucuri de natura luxuriantă (pădure tropicală), fauna fascinantă, de munți și de mare. Există o rezervație fabuloasă de pădure tropicală în care se întâmplă ceva interesant, pentru că aici coroanele copacilor sunt acoperite de nori.

În San Jose există Parcul Național Tortuguero. Aici se găsesc țestoase, maimuțe urlătoare, maimuțe capucin, leneși, păsări rare și numeroase reptile. Parcul este o rezervație, ecosistem natural în care te poți deplasa cu barca pe canale și de unde poți admira natura, păsările și animalele exotice. În Costa Rica te poți bucura de plaje, de țestoase, poți pleca în căutarea balenelor, poți să te bucuri de soare. Dacă ajungi aici, nu ocoli nici orașul Escazu, supranumit „Orașul vrăjitoarelor”. Vei avea ocazia să afli explicațiile acestei denumiri.

S-ar putea să-ți placă și faptul că aici se găsesc peste 24 de specii de colibri, din cele aproape 60 de specii de colibri care se găsesc pe teritoriul Costa Rica. În Costa Rica se pot vedea frecvent colibri care se hrănesc din mâna oamenilor. De asemenea, există aici și ferma de fluturi din Grădinile Cascadelor La Paz. Este de fapt un imens habitat, în care fluturii sunt liberi să zboare.

Iată așadar câteva idei pentru un sejur chiar în acest an. Sunt destinații spectaculoase, inedite, de care te poți bucura pe deplin.

Sursa foto: shutterstock.com