4 lucruri pe care le poți face acasă pe perioada carantinei

Detalii

CategoriiSocial
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 14 aprilie 2020
Vizualizari648

Voteaza & Distribuie

Descriere

În contextul pandemiei care a acaparat întreaga lume, carantina este o măsură de siguranță pe care autoritățile au impus-o. Școala, jobul, cumpărăturile - totul s-a mutat în mediul online, care par a fi cel mai bun refugiu în această perioadă dificilă pentru majoritatea dintre noi. În realitate, însă, există o mulțime de alte lucruri pe care le poți face acasă astfel încât să îți petreci timpul cât mai productiv cu putință. Iată cum poți trece cu brio peste săptămânile în care ești ”captiv” în propriul cămin!

Exersează-ți talentul culinar

Îți doreai de mult să încerci noi rețete însă nu ai avut timpul necesar de petrecut în bucătărie? Ei bine, această perioadă este una propice pentru a-ți exersa talentele culinare. Și dacă nu ai la îndemână o carte de bucate, nu îți face griji - vei găsi o mulțime de rețete pe internet. De asemenea, acum este momentul să îți dotezi bucătăria cu ustensilele de care ai nevoie. Studiază piață, descoperă review-uri și comandă online aparatele electrocasnice și alte lucruri de care ai nevoie pentru ca gătitul să devină o activitate cât mai plăcută și mai ușoară.

Citește!


Aveai pe lista de ”To Do” câteva titluri de cărți pe care nu ai apucat să le citești? Acum ai destul timp liber pe care îl poți petrece lecturând, așadar este momentul să le descoperi secretele. Eventual, îți poți amenaja acasă un colțișor special care să îți ofere confortul și liniștea necesare pentru a citi. Poți folosi balconul, mansarda, terasa sau, pur și simplu fotoliul de lângă fereastră. Dacă vrei ca totul să fie și mai interesant, provoacă-i și pe ceilalți membri ai familiei să citească și, mai apoi, schimbați impresii și opinii despre lecturile voastre. Este o modalitate simplă de a afla lucruri noi!

Uită-te la seriale

Rutina zilnică nu ți-a permis până acum să vizionezi serialele despre care prietenii ți-au tot spus că trebuie să le vezi? Perioada carantinei îți oferă foarte mult timp doar pentru tine, astfel că acum ai timp să le vizionezi. Pregătește popcornul, comandă hamburgeri și adună-ți familia la un maraton de filme pe canapeaua din living. Abonează-te la o platformă de streaming pentru a avea acces rapid la o varietate de producții cinematografice la calitate HD.

Descoperă-ți noi hobby-uri

Atunci când petreci mult timp în casă, poți să îți descoperi noi pasiuni. Pentru ca orele să treacă mai repede și mai plăcut ai putea, de exemplu, să începi să confecționezi diverse accesorii handmade. Pictura poate fi un alt talent nedescoperit până acum, sau poate chiar sportul. Dacă ai la dispoziție o grădină în curtea casei, ce-ai zice să începi să o amenajezi după bunul plac? De asemenea, ia în calcul că pe timpul carantinei poți să îți exersezi abilități noi care să te ajute să te dezvolți din punct de vedere profesional.

Există o mulțime de activități pe care le poți face în casă sau în curte pe perioada carantinei. Fie că alegi să îți petreci timpul liber pe care îl ai acum singur sau alături de familie, inspiră-te din ideile noastre!

Sursă foto: unsplash.com/photos/ZBkH8G4_yyE