3 motive pentru care fostul iubit se va întoarce la tine

Detalii

CategoriiSocial
Tagurirelatie de cuplu
Ultima actualizareMarti 19 iulie 2022
Vizualizari818

Voteaza & Distribuie

Descriere

Să treci printr-o despărțire nu este simplu. Dacă relația a fost una intensă, pasională, efectele despărțirii pot fi devastatoare. Procesul separării implică scăderea stimei de sine, îndoială, afectarea ego-ul personal. Perioada ulterioară despărțirii vine cu alte emoții ce pot implica suferinţă, stres sau, în unele cazuri, eliberare! Şi totuși, statisticile arată ca 40-50% dintre foștii, la un moment dat se reîntâlnesc şi fondează o relații noi.

Unele dintre acestea reuşesc să aducă satisfacţii și să se ridice aşteptărilor, însă studiile arată că legăturile cu foştii se pot transforma în dezamăgirii ce pot lăsa răni greu de reparat. Vrei să refaci relația cu ex-ul ? Află după cât timp se întoarce la tine şi care sunt motivele care îl aduc înapoi?

Despărțirea a adus o nouă perspectivă relației

Separarea este momentul când vei trăi sentimente noi, şi tu şi partenerul, este şi ocazia de a analiza. Este normal să încerci să îți dai seama care au fost motivele, acțiunile şi comportamentele care au dus la finalizarea relației. S-a plictisit de tine? Nu-l mai atragi din punct de vedere fizic? A găsit o partidă mai bună? Bineînţeles, lista poate continua. Totuşi, această perioadă de pauză poate fi benefică. Poate că partenerul nu era pregătit pentru a se implica total în relaţie, aşa cum îţi doreai. O separare de câteva luni poate fi exact ce îi trebuie pentru a-şi da seama de sentimentele pe care le are pentru tine sau de a găsi curajul să recunoască că este pregătit să se dedice total relației. Totuși trebuie să te gândeşti dacă îţi doreşti să faci acest pas, să îl accepţi înapoi. Neliniştea că vei fi abandonată şi vei suferi o nouă dezamăgire nu îţi va permite să te implici cu aceeași intensitate, practic, vei intra în nouă relaţie cu fostul temătoare şi, poate, nu vei mai trăi pasiunea la care visezi.

Familiaritate şi confort

Ştii cât de greu este să te implici într-o nouă relaţie. Este nevoie să aloci multe resurse emoționale şi timp pentru a cunoaşte pe cineva, iar când persoana în cauză nu se ridică la nivelul așteptărilor şi dezamăgeşte, sentimentele de confort ale fostei relații sunt tot mai atractive. Starea de bine, încrederea, bucuria pe care EL le-a trăit alături de tine îl pot aduce înapoi. Cu siguranţă, în astfel de situații este indicat să fii precaută, dacă nu îţi doreşti să fii dezamăgită. Dacă sentimentele pe care le ai pentru fostul tău sunt puternice, şi el îşi doreşte să depună mai mult efort, merită să îi mai acorzi o șansă. In cazul în care ai dubii cu privire la legătură, este mai bine sa o lași în trecut și să continui să te dedici ție, să investești resursele constructiv în descoperirea jumătății.

Sincronizare şi priorități

Nu puţine sunt situaţiile când sincronizarea şi priorităţile pot duce la despărţire. Joburi diferite, visuri de împlini, dorinţa fiecăruia de a se descoperi şi a evolua, lipsa de maturitate sunt doar câteva dintre motivele care pot pune pauză unor relații ce ar fi părut promițătoare. Sunt numeroase cupluri celebre şi mai puţin cunoscute, care s-au consolidat după o perioadă lungă de pauză. După ani de zile te poţi vedea în situaţia de a-ţi găsi alinarea în braţele partenerului din facultate. Poate, vei descoperi că anii ce au trecut au l-au maturizat şi l-au transformat în bărbatul de care ai nevoie pentru a crea o relație sănătoasă… sau poate vei suferi o dezamăgire mai mare.

Cu siguranță, timpul și experiențele trăite te vor călăuzi să iei cele mai bune decizii. Este important să te cunoști, să îți știi limitele și să îți protejezi sufletul, implicându-te doar în relații care te vor ajuta să te eliberezi. Chiar dacă fostul iubit pare, la un moment dat, o soluţie de confort prietenoasă, nu ezita să îți pui întrebările de rigoare înainte de a începe o nouă relaţie cu EL!