3 idei de amenajare a spațiilor exterioare cu piatră decorativă

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAmenajari exterioare, amenajari interioare, piatra decorativa
Ultima actualizareJoi 22 decembrie 2022
Vizualizari555

Voteaza & Distribuie

Descriere

Utilizarea pietrei decorative poate avea un efect deosebit asupra aspectului casei tale și poate adăuga inclusiv un strat adițional de izolație și protecție împotriva condițiilor meteorologice. Procesul presupune aplicarea unui strat subțire de piatră naturală pe suprafața peretelui cu ajutorul mortarului sau al unui adeziv special. Textura și culorile pietrei naturale pot conferi mai multă eleganță și unicitate oricărui tip de amenajare.

Dacă ești interesant de utilizarea diverselor varietăți de piatră decorativă pentru spațiile exterioare ale casei tale, iată trei idei de amenajare pe care ar trebui să le ai în vedere.

1. Placarea fațadelor
Piatra decorativă pentru interior și exterior este o alegere potrivită mai ales atunci când dorești să creezi un accent unic la nivelul anumitor pereți ai casei tale. La exterior, aceste accente sunt recomandate mai ales pentru fațadă. Fie acoperi întregul perete, fie optezi pentru utilizarea pietrei decorative naturale alese numai în cazul soclului, al colțurilor fațadei și al zonelor din jurul ferestrelor.

Dacă vrei să impresionezi, poți opta pentru plăci decorative din ardezie cu un efect vizual 3D. Acest tip de piatră naturală este disponibil în nuanțe de culori perfect îmbinate, sub forma unor fâșii ce pot fi montate rapid. Îți permite să fii creativ în modul de dispunere al fiecărei plăci și asigură un design unic inclusiv pe timp de noapte dacă o combini cu un sistem de iluminare adecvat care creează anumite umbre pentru a accentua efectul 3D al amenajării tale.

Ardezia este o piatră naturală rezistentă, dar pentru a asigura durabilitatea în timp a placării tale, este important să asiguri curățări și impermeabilizări periodice utilizând game de produse recomandate la achiziționarea sa. Poate fi montată peste termosistem sau peste orice fațadă din cărămidă.

2. Realizarea gardurilor
Dacă îți dorești ca aspectul curții și grădinii tale să fie la fel de elegant ca fațada, poți utiliza piatră decorativă și pentru gardurile proprietății tale. Fie că le preferi pe cele zidite, din lemn sau din fier forjat, utilizarea unei placări din piatră decorativă la nivelul stâlpilor de susținere și al soclului poate asigura un plus de stil și unicitate.

Este important să optezi pentru piatră decorativă rezistentă la condiții exterioare, precum ardezia și travertinul. Diversitatea de finisaje și culori disponibile este variată. Poți alege travertinul care vine într-o nuanță ce rămâne uniformă chiar și atunci când este utilizată pe suprafețe extinse, dar ale cărui plăci variază în lungime. În acest fel, aspectul final al gardului tău va fi unic, depinzând în totalitate de modul în care alegi să dispui plăcile. Este un material ideal pentru amenajări moderne care asigură inclusiv rezistență în timp.

3. Decorarea balcoanelor, teraselor și curților interioare
Utilizarea pietrei decorative poate conduce la amenajări deosebite și în cazul balcoanelor. Poți alege să combini diferite culori, texturi și forme geometrice, care îmbunătățesc aspectul vizual în timp ce asigură o protecție suplimentară a pereților expuși împotriva vremii de afară.

În cazul teraselor sau curților interioare care dispun de o zonă dedicată de grătar, poți alege un stil de piatră decorativă cu o culoare mai întunecată, foarte similară cărămizii. În acest mod, vei putea crea, în spatele grătarului, un perete accent care asigură atât coeziunea stilului, cât și funcționalitate. Dacă îți dorești un aspect luxos pentru zona în care ai așezat mobilierul de exterior, poți opta pentru o placare din marmură cu venaturi bogate, dar fine în culori cât mai apropiate de cele ale naturii. Poate fi potrivită atât pentru amenajări moderne, cât și pentru cele rustice și industriale.

Piatra decorativă este o alegere atât versatilă, cât și durabilă în cazul amenajării spațiilor exterioare. Dacă alegi culorile și texturile potrivite și le dispui într-un mod creativ poți crea pereți accent, fațade și garduri care impresionează prin unicitatea lor.

Sursa foto: shutterstock_1729914295.jpg