Ryan Gosling

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRyan Gosling
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1454

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Ryan Thomas Gosling
Nascut(a): 12 noiembrie 1980 in Ontario, Canada

Ryan Gosling, cunoscut pentru aparitiile din Lars and the Real Girl, Fracture, Blue Valentine, Crazy, Stupid, Love si The Ides of Marche, este un actor si muzician canadian nascut pe 12 noiembrie 1980. Gosling si-a intemeiat propria trupa, Dead Man's Bones, cu care a lansat un album si pe care l-a promovat printr-un turneu in America de Nord.

Cariera

In anul 1993, pe cand avea numai 12 ani, Ryan Gosling s-a prezentat la auditiile pentru emisiunea Clubul lui Mickey Mouse difuzata de Disney Channel. A trecut cu succes de probe si a semnat un contract de doi ani, fapt ce a necesitat mutarea lui in Orlando, Florida. In aceasta perioada a aparut in emisiune alaturi de Justin Timberlake, Britney Spears si Christina Aguilera. In 1995, dupa anulareaRyan Gosling emisiunii, Ryan Gosling se muta inapoi in Canada si continua sa apara in show-uri de divertisment si in seriale de televiziune precum Are Yo Afraid of the Dark, Goosebumps si Breaker High. In 1998 se muta in Noua Zeelanda pentru filmarile de la serialul de aventuri Young Hercules insa dorinta de a interpreta si alte personaje il determina sa refuze alte oferte de seriale.

La varsta de 19 ani, Ryan Gosling este parasit de agentul sau si se vede in dificultatea de a-si gasi roluri serioase. Obtine totusi in rol secundar in drama Remember the Titans, apoi da lovitura in 2001 cu rolul principal din The Believer. Prestatia sa a fost laudata de critici, fiind catalogata ca patrunzatoare si infricosator de convingatoare. Pelicula a castigat marele premiu al juriului de la Festivalul de Film Sundance.

In 2002 joaca alaturi de Michael Pitt si Sandra Bullock in Murder by Numbers. In acelasi an apare in The Slaughter Rule, o pelicula ce urmareste relatia dintre un fotbalist de liceu si antrenorul sau. Din nou, prestatia lui Gosling este laudata si cricitii vorbesc despre el ca fiind un talent brut. Un an mai tarziu, Ryan Gosling este distribuit in The United States of Leland. Criticii au mentionat faptul ca, oricat de tare s-a straduit sa salveze personajul, nu a reusit intrucat era mult prea ancorat in clisee.

In 2004 are parte de o popularitate extraordinara in urma aparitiei alaturi de Rachel McAdams in The Notebook. Gosling a castigat doua premii Teen Choice si un MTV Award. Una dintre scene a fost inclusa printre cele mai frumoase saruturi din filme iar pelicula a aparut in multe listeale celor mai romantice filme.

In 2005, este distribuit in rolul unui student la arte, alaturi de Naomi Watts si Ewan McGregor. Un an mai tarziu apare in Half Nelson in rolul unui profesor de liceu dependent de droguri care dezvolta o legatura stransa cu un elev. Ryan Gosling a fost nominalizat pentru prestatia sa. A urmat Lars and the Real Girl, aparitie pentru care a fost nominalizat la Globurile de Aur. 

In 2007 joaca impreuna cu Anthony Hopkins in Fracture. Initial a refuzat rolul dar s-a razgandit in momentul in care a vazut ca Hopkins semnase deja contractul. In 2010 apare alaturi de Michelle Williams in Blue Valentine si este din nou nominalizat la Globurile de Aur. 

In 2011 apare in Crazy, Stupid, Love alaturi de Emma Stone, Marisa Tomei, Julianne Moore si Steve Carell. Pentru prestatia sa, este din nou nominalizat la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor intr-un film de comedie sau musical. Urmatorul sau rol este in Drive, apoi in Ides of March alaturi de George Clooney. Pentru perioada 2012-2013, Ryan Gosling si-a anuntat prezenta in The Place Beyond the Pines, The Gangster Squad, Only God Forgives si Lawless.

Viata personala

Ryan Thomas Gosling s-a nascut in Ontario, Canada, pe data de 12 noiembrie 1980, intr-o familie de mormoni. Pentru ca nu se adapta la scoala si avea probleme mari de comportamnt, Ryan Gosling a fost dus la doctor si diagnosticat cu ADHD. I-a fost administrat un tratament medicamentos si a fost mutat intr-oclasa pentru copii cu nevoi speciale. Ulterior, mama sa a renuntat la locul de munca si i-a asigurat lectii particulare acasa timp de un an. La 17 ani a renuntat la scoala pentru a se dedica actoriei.

In prezent, Ryan Gosling locuieste in New York si este proprietarul unui restaurant cu specific marocan din Beverly Hills. A avut relatii actritele Sandra Bullock si Rachel McAdams. Din septembrie 2011, este impreuna cu Eva Mendes.

Eva Mendes si Ryan Gosling