Simptomele unui chist ovarian

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10206

Voteaza & Distribuie

Descriere

Multe femei nici macar nu stiu ca se confrunta cu simptomele unui chist ovarian. Numarul real al femeilor care au chisturi ovariene iar simptomele sunt slabe este alarmant. Desigur, nu orice femeie din lume este afectata de un chist ovarian. Este foarte importanta sesizarea simptomelor in cazul in care un chist se formeaza pe ovare. Cunoscand aceste simptome le vei putea raporta atunci cand te duci la doctor pentru ingrijiri medicale.

Simptomele unui chist ovarian depind de tipul de chist avut si, de asemenea, de dimensiunea acestuia. Exista doua tipuri principale de chisturi ovariene: functionale si anormale. Aceste tipuri principale ar putea include, de asemenea, ovare polichistice, chisturi de „ciocolata" si chisturi ovariene dermoide.

Fiecare dintre aceste chisturi se formeaza diferit. Unele se formeaza in jurul ovarului in timp ce unele sunt formate in interiorul acestuia. De asemenea, unele chisturi se formeaza la inceputul ciclului menstrual. Deoarece cele mai multe chisturi ovariene apar in apropierea acestui moment dureros al lunii s-ar putea confunda crampele specifice acestor zile cu un simptom al unui chist ovarian.

Un alt simptom ar putea fi balonarea, mici dureri pelviene care se simt diferit decat cele din perioada mentruatiei si, de asemenea, ati putea avea perioade de ciclu neregulate. Daca suferiti de un chist ovarian e posibil sa aveti o experienta sexuala dureroasa cu partenerul dvs.

Oricare dintre aceste simptome ar putea sa va spuna ca e posibil sa aveti un chist pe unul din ovare. Trebuie sa consultati medicul imediat. Dupa ce primiti un diagnostic, medicul va fi in masura sa va prescrie un tratament daca este nevoie de unul.

Un lucru bun despre chisturile ovariene este ca exista multe tipuri care incep efectiv sa se vindece de la sine, fara sa fie nevoie de vreun tratament. Cu toate acestea, exista cateva tipuri de chisturi ovariene care necesita mai multe tratamente, agresive si costisitoare. Tratamentul de care ati putea avea nevoie depinde de tipul de chist, de dimensiunea acestuia si in primul rand de cauzele care au determinat formarea lui.

Daca va confruntati cu oricare dintre simptomele mentionate, faceti-va o programare la medic cat mai curand posibil. Cu cat mai repede descoperi problema cu atat mai bine. Depistarea si tratarea tarzie a chistului implica riscul ca acesta sa fi devenit mai mare si mai periculos, cauzand probleme permanente in corpul dvs.