Relatii pe Internet

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3589

Voteaza & Distribuie

Descriere

Internetul, aflat in continua dezvoltare, este un adevarat simbol activ al evolutiei tehnologice, acestu lucru nu mai reprezinta de ceva timp vreo noutate. Prin intermediul acestuia au ajuns sa se transmita sentimente mai mult sau mai putin pure.

Cu putina imaginatie - mai in gluma, mai in serios - oamenii au inceput sa-si declare iubirea pe Internet persoanelor pe care nici nu le-au intalnit. Acestia se lasa fermecati de trei randuri din care doua pot fi minciuni si viseaza la inimioare virtuale.

Faptul respectiv poate uneori sa duca la un regres in domeniul sentimentelor cum le stiam pana acum, nu se mai fac nici intalniri sub clar de luni, nici nu se mai prea ofera flori si se observa tot mai putine zambete reale. Traim deja, e dovedit, in lumea emoticoanelor. De multe ori, cand zambim, ne inclinam capul si am inceput sa scoatem limba din reflex la cate o glumita.

Daca pana nu demult, subiectul iubirilor formate cu ajutorul Internetului reprezenta un tabu, acum a devenit cea mai lejera si la indemana cale de a-ti gasi asa zisa pereche. Inca din vremea in care exista doar hi5 s-au mirosit unele calitati matrimoniale ale acestei pagini care aduna persoane din toata lumea.

Cand pozele au inceput sa se dezveleasca de inhibitii, s-a confirmat ca nu e altceva decat o unealta de cuplare. Unele relatii s-au format si-n lumea reala, altele au ramas si continua unite, sustinute doar de fibra optica.

Astazi, cand retelele sociale sunt pe toate gardurile, iar daca nu ai Facebook, nu existi, cuplurile digitale apar ca ciupercile dupa... click. Site-urile de matrimoniale cu anunturi de tot hazul au cam disparut, insa nu si cei care se descriau curios de ireal din spatele monitoarelor. Cei mai curajosi au inceput sa se arate, increderea creste, iar piata devine mult mai vasta.

Sutele de fotografii cu fete care mai de care mai vopsite, te indeamna la consum. Ba chiar, ai posibilitatea sa-ti cauti alesul/aleasa in functie de gusturile muzicale, cinematografice, livresti pe care si le posteaza fara jena prin panzele Internetului. Pe langa aceste date, multi dintre ei ofera si numarul de telefon pentru contact, ca sa se mire apoi de toate apelurile nesfarsite.

Dragostea online e in tendinte de ceva vreme. Nu se mai poarta demult "agatatul" pe strada, ci multi se rezuma la "ai un id de mess?" sau, mai nou, sunt toti interesati de numele tau intreg, pentru a te cauta pe Facebook. Pana in era Facebook, uitau cu totii pana a doua zi numele persoanei care le-a sarit in ochi. Tinerii, si nu numai, se "ascund" in spatele monitoarelor, iar cu "buricele" degetelor isi tasteaza amorul.

In acelasi timp, din simplitatea si linistea navigarii pe Internet, s-a ajuns la intretinerea relatiilor dintre indragostiti, amorezati prin intermedii electronice. Te grabesti sa ajungi acasa, ca la ora X, intra iubirea vietii pe mess si trebuie sa fii acolo. Daca esti "idle" mai mult de trei minute, te suna.

Internetul e un labirint de interpretari si piedici cand vine vorba de administrat si pastrat o relatie. Oricat de evoluati am fi, parca tot mai bine e sa poti atinge omul si sa-i vezi expresiile. Iar un webcam nu e cel mai sincer obiect folosit in aceasta ecuatie.