Monte Carlo

Detalii

CategoriiTurism
TaguriParis
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11643

Voteaza & Distribuie

Descriere

Monte Carlo este unul dintre cele mai vizitate orase din Europa, atat pentru asezarea la Marea Mediterana, cat si pentru cazinourile celebre. Este asociat cu bogatia, stralucirea si glamour-ul si este gazda celor mai prestigioase evenimente, de la sport la moda si muzica. Denumirea orasului are origini italiene si provine de la numele printului Charles al III-lea al principatului Monaco (1818-1889) si Alpii Maritimi la baza carora este pozitionat orasul.




Monte Carlo


Monte Carlo




Istoria orasului Monte Carlo

Primele mentiuni istorice ale orasului Monte Carlo dateaza din anul 43 I.Hr., cand Caius Iulius Cezar si-a strans unitatile militare in acea zona in asteptarea lui Pompei. De-a lungul istoriei, Monte Carlo s-a aflat sub asediu genovez si si-a recapatat autonomia in 1524. In 1856, principele Charles al III-lea a fondat o baza de tratament pe malul marii si un cazino in stil german.


Imediat dupa deschidere, cazinoul nu a inregistrat succesul scontat din cauza pozitionarii intr-o zona inaccesibila pentru majoritatea europenilor, insa, in timp, popularitatea lui a crescut, mai ales dupa constructia caii ferate. Dupa impartirea din anul 1911 a statului Monaco in trei municipalitati , Monte Carlo a fost creat ingloband cartierele La Rousse / Saint Romanm Larvotto / Bas Moulins si Saint Michel.


Atractii turistice in Monte Carlo

Monte Carlo este celebru pentru litoralul sau, pentru cazinouri si pentru infrastructura propice desfasurarii activitatilor sportive. Circuitul de Formula 1 gazduieste Marele Premiu al Principatului Monaco, activ inca din 1929. Este considerat unul dintre cele mai importante si prestigioase circuite din lume, comparat cu cel de la Indianapolis sau Le Mans.


Monte Carlo este gazda campionatelor de box, a turneelor finale de poker si de tenis, precum si a prezentarilor de moda. Un alt eveniment care are loc in oras si aduna o multitudine de turisti este Raliul Monte Carlo care, din 1973 pana in 2008, dadea startul sezonului de raliuri din cadrul Campionatului Mondial.


In paralel cu activitatea sportiva intensa care se desfasoara in oras, Monte Carlo este celebru pentru faptul ca reprezinta o destinatie de vacanta prin sine insusi. Este bogat in puncte de atractie turistice si in centre comerciale si este binecuvantat cu un relief si o clima perfecte pentru petrecerea vacantei. Datorita climatului mediteranean, diferentele de temperatura de la iarna la vara si de la zi la noapte nu sunt foarte mari, creand conditiile unei zone blande din punct de vedere meteorologic, cu veri insorite dar nu caniculare, precipitatii deloc abundente si o apa a marii ce atinge 26 de grade in mijlocul verii.




Plaja Monte Carlo


Plaja Monte Carlo la Marea Mediterana




Printre cele mai vizitate obiective turistice se afla Opera din Monte Carlo, cunoscuta si sub denumirea de Sala Garnier. Creatie a arhitectului Charles Garnier, cladirea este, in fapt, o copie in miniatura a Operei din Paris. Pe scena Operei din Monte Carlo s-au montat spectacole muzicale celebre precum Otello si Rigoletto de Verdi sau La Rondine de Puccini si a fost onorata cu prezenta celor mai importanti artisti de muzica clasica.




Opera din Monte Carlo


Opera din Monte Carlo





Hotel de Paris a fost construit in 1864 langa cazino de catre Charles al III-lea. Este plasat in centrul orasului si face parte dintre cele mai prestigioase hoteluri din Monaco, alaturi de Hotel Hermitage, Monte-Carlo Beach Hotel sau Hotel Fairmont.




Hotel de Paris in Monte Carlo


Hotel de Paris in Monte Carlo




Monte Carlo in filme

Orasul a devenit deja un laitmotiv si este mentionat in documentare si productii cinematografice. Cazinoul a aparut in pelicule celebre precum cele din seria James Bond (Never Say Never Again, GoldenEye si Casino Royale). Actiunea filmului To Catch a Thief, regizat de Alfred Hitchcock, s-a desfasurat la Monte Carlo, iar printesa Grace de Monaco interpreta rolul principal alaturi de Cary Grant. Marele Premiu de Formula 1 care se desfasoara la Monte Carlo este mentionat in Iron Man 2.