Jay Russel

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2996

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cele mai recente filme realizate de JAY RUSSELL sunt Ladder 49, cu John Travolta si Joaquin Phoenix si pelicula de succes Tuck Everlasting, dupa cartea premiata a lui Natalie Babbitt. In anul 2000, Russell a regizat si produs My Dog Skip, filmul de familie care s-a bucurat de un mare succes din partea criticii, dupa romanul biografic al lui Willie Morris.

In timp ce se afla la scoala de film de la Universitatea Columbia, bucurandu-se de indrumarea si colaborarea lui Milos Forman si a raposatului Frank Daniel, Russell a castigat burse din partea Academy of Motion Picture Arts and Sciences si bursa Louis B, din partea Fundatiei Mayer. Ulterior el a fost invitat sa participe la Sundance Film Institute Workshop pentru a-si dezvolta proiectul End of the Line.

Russell a lucrat la multe proiecte ale Imagine Entertainment si TriStar Pictures si concomitent a dezvoltat o pasiune pentru documentare. A lucrat, in calitate de regizor si producator, la mult apreciatul serial de la Discovery Channel, Amazing America, ca si la seriale documentare si editii speciale ale NBC, CBS, Learning Channel, USA Network si altele.