Hoti celebri

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3046

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cel mai faimos hot dintre toti este fara indoiala Robin Hood, desi se dezbate inca daca acest om a existat cu adevarat sau este doar un mit. Povestea spune ca a fost un haiduc care a trait in Padurea Sherwood la sfarsitul secolului XII- inceputul secolului XIII.


Oamenii din Anglia Evului Mediu treceau printr-o perioada nefasta, plina de suferinta sub tirania nobilimii. Fusesera introduse legi care stipulau unde se putea si unde era interzisa vanatoarea, multe familii fiind fortate sa incalce aceste legi sau daca nu, sa moara de foame.


Robin Hood ajunsese sa fie vazut ca un simbol al drepturilor oamenilor, el luptand impotriva legilor nedrepte si jefuind bogatii pentru a da saracilor. Cativa experti cred ca acesta opera mai degraba in Yorkshire, desi cel mai aprig adversar al lui Robin fusese seriful din Nottingham. Altii cred ca Robin a fost o inventie a baladelor din acele timpuri, originare din diverse legende folclorice diferite.


Un hot cu o reputatie decisiv mai periculoasa este Jonathon Wild care este de fapt o versiune a secolului XVIII a lui Kray Twins, dar nu la fel de popular. Fraza "onoare printre hoti" nu avea niciun impact asupra acestui personaj necinstit, conducator fara scrupule al unei bande care se ducea la furat cand acest dadea comanda.


Wild opera un serviciu lucrativ de "bunuri pierdute", oferind sa vanda bunuri furate inapoi catre proprietari, contra unei taxe. Daca se intampla ca unul dintre membrii bandei sa nu il urmeze pe Wild sau sa nu ii indeplineasca ordinele, acesta era dat pe mana justitiei si era lasat sa fie spanzurat.


Oficial era descris de autoritati ca "detectiv" dar colegii lui au avut, probabil, cateva moduri mai degraba colorate de a-l descrie. Caile murdare de actiune ale lui Wild l-au ajuns din urma si a fost spanzurat la Tyburn in Mai 1725. Se pare ca in noaptea dinaintea executiei a baut laudanum in incercarea de a scapa de multimea guraliva care stia ca il asteapta, dar nu a reusit decat sa adoarma. In drum spre esafod, somnorosul Wild a fost batjocorit si atacat cu pietre. Oricat de antipatizat ar fi fost, activitatile sale au inspirat romane scrise de Henry Fieldings, Daniel Defoe si John Gray ("Opera cersetorului").







Charlie Peace


Charlie Peace




Charlie Peace a fost un cunoscut hot din perioada Victoriana, care isi cara uneletele necesare jafurilor in cutia vioarei. Un omulet spilcuit, Peace parea un personaj respectabil si canta la vioara destul de bine pentru a interpreta la concertele locale. Dupa impuscarea si uciderea lui Arthur Dyson in Noiembrie 1876 Peace a fugit la Londra, stabilindu-se in Peckham si schimbandu-si numele in Thompson.


Apoi a comis o serie de jafuri nocturne in sudul Londrei pana ce a fost prins de ofiterul de politie Edward Robinson langa Blackheath in Octombrie 1878. Uimitor, politistul fusese impuscat de cinci ori de nenorocitul Peace, dar cu toate acestea a reusit sa-l retina pana au sosit ajutoare. Dupa ce a fost condamnat pentru tentativa de omor asupra ofiterului de politie Robinson, autoritatile au au descoperit adevarata identitate a lui Peace si a fost trimis la Leeds unde a fost judecat si condamnat la moarte pentru uciderea lui Dyson.


Inainte de a fi spanzurat Peace a marturisit uciderea unui alt ofiter de politie in Manchester, pentru care un alt barbat fusese gasit vinovat si pentru care ispasea o condamnare pe viata. Se pare ca Peace participase si la proces!


sursa: neiguard.ro