Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
doru

nutritia celulara

Recommended Posts

Celulele corpului trebuie "hranite" pentru a indeplini functii vitale cum ar fi:metabolism, detoxifiere, reproducere etc. In societatea moderna predomina hrana supraincalzita, prajita, cu un continut mare de inlocuitori si conservanti. Zilnic organismul nostru este bombardat de poluanti din mediul inconjurator, stres si obiceiuri culinare neadecvate. Digestia este de asemenea influenta de boala, alcool si tutun.

In aceste conditii, ce se intampla? este ca atunci cand nu schimbi uleiul la masina. Incet, incet, an de an, organismul nostru se degradeaza, fiecare celula inlocuita nu este ca cea de dinainte, nu mai are vitalitate, nu se detoxifica, nu mai functioneaza bine, energia scade, apar bolile. Simptomele de nervozitate, insomnii, migrene, tulburari digestive etc. au la baza o poastra nutritie. Suntem ceea ce mancam, dar este o mare diferenta intre ceea ce introducem in gura si ceea ce asimileaza celulele noastre. Daca vei avea ocazia sa vezi la microscop doua celule, una bolnava si una sanatoasa, vei intelege ca este vital sa oferim celulelor o nutritie echilibrata si naturala. Ce se intampla daca mergem la doctor? Luam medicamentele recomandata, ne simtim mai bine pe moment dar dezechilibrul continua:tot mai multe celule sunt implicate, incepe sa se deterioreze tensiunea, apar diabetul si cancerul.Majoritatea dintre noi asteapta si accepta neputinciosi ca organismul incepe sa se deterioreze incet, incet, pana la inevitabilul sfarsit.

Ce sa facem in aceste conditii?

Celulele corpului au doua isteme: unul de depozitare si altul de eliberare.La un moment dat, se creeaza un dezechilibru intre sistemul de depozitare si cel de eliberare. Pentru reglarea acestei situatii (blocaj) trebuie sa oferim organismului o nutritie echilibrata(vitamine, minerale, proteine, aminoacizi etc.). De asemenea, trebuie sa ne asiguram de calitatea nutrientilor si de felul in care sunt asimilati, astfel ca fiecare celula sa beneficieze de o nutritie maxima pentru a putea sa se detoxifice si sa se regenereze.

Care este hrana ideala pentru celule?

Din cele mai vechi timpuri plantele au adus beneficii in purificare, tratament si nutritie dar in epoca moderna au o contributie importanta la corectarea eficientelor inerente in dietele influentate de stilul de viata modern. Putem asigura corpului o hrana echilibrata folosind bogatia lumii botanice si conditiile ca aceasta hrana sa se asimileze la nivel celular.

In afara de plante sunt numeroase alimente care ofera celulelor o nutritie sanatoasa: fructele, legumele, lactatele proaspete(neafumate, neconservate si nesupuse unor procese tehnologice complicate), mierea, cerealele, sucurile naturale, apa, nucile etc. Cu alte cuvinte, incearca sa cresti cantitatea de hrana vie si reduci alimentele specifice epocii moderne, care nu face decat sa oboseasca organismul si sa-la imbolnaveasca.

Din pacate, efectele stilului de viata specifice economiei de piata se resimt in timp si realizam uneori prea tarziu ca sanatatea depinde de ce mancam. Iti recomand sa completezi alimentatia zilnica cu suplimenti nutritivi din plante, care ofera omului modern solutii pentru o nutritie echilibrata. Este important sa retii ca vitaminele si mineralele existenta in produsele naturiste sunt asimilate mult mai bine de catre celulele noastre(comparativ cu vitaminele de sinteza).

Cunoscand Conceptul Nutritiei Celulare avem posibilitatea sa oferim corpului o alimentatie hranitoare, astfel ca celulele noastre sa asimileze substantele nutritive si sa le elimine pe cele nocive. Vom deveni astfel mai sanatosi si in mod natural vor disparea problemele de sanatate aparute in urma unei alimentatii deficitare.

Nutritia celulara inseamna sa oferi hrana de calitate celulelor corpului. Este esenta sanatatii si tineretii.

Indiferent de ce vei face, daca celulele nu sunt hranite corect, nu vei avea energie, sanatate, vitalitate si nu vei reusi sa-ti menti greutatea ideala. O combinatie echilibrata de vitamine esentiale, minerale, enzime, proteine, carbohidrati si grasimi nesaturate, constituie cel mai bun fundament pentru o Nutritie Celulara si este calea spre a pune o baza solida unei sanatati bune pe termen lung.

Scopul nostru este sa ne hranim la nivel celular

Intre miliardele de celule din corpul nostru exista un extraordinar sistem de reactii si o cascada de raspunsuri care necesita nutrienti diversi pentru a ramane active. Organismul transforma nutrientii in "unitati de energie". Pentru ca celulele noastre sa functioneze optim trebuie sa poata absorbi substantele nutritive pe care noi le consumam. Pornind din tractull intestinal, avem nevoie deopotriva de o nutritie echilibrata si receptivitate celulara pentru maximizarea potentialului celular. Cand unul sau amandoua aceste sisteme sunt afectate, memoria, gandirea libera, rezolvarea problemelor si chiar starea psihica pot fi afectate.

Nutritia celulara creaza un camp protector in jurul celulelor impotriva efectelor nocive ale stresului, poluarii si toxinelor.

Concluzia este urmatoarea: mananca alimente naturale si nutritive, fii atent la ce mananci, bea multa apa si fa periodic o cura de detoxifiere!

Ai grija de corpul tau:este un dar pe care il primesti o singura data in viata!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi place articolul, e interesant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:( Da asa este,imi pare rau ca am uitat sa mentionez si sursa.Pagina este a doamnei Adriana Beldie-consultant HERBALIFE.Eu consum aceste produse de ceva timp impreuna cu sotia si va pot spune ca ne simtim minunat.Am castigat foarte mult in privinta sanatatii,ne simtim mai plini de viata,cu mai multa pofta de munca,am devenit si noi distribuitori de produse HERBALIFE.In pagina doamnei Beldie se mai gasesc multe articole interesante despre nutritie si sanatate.Am si eu pagina mea-www.desprediete.net,m-as bucura daca ati vizita-o si as vrea sa aflu sincer parerile voastre.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×