Gimnastica alaturi de bebe

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1988

Voteaza & Distribuie

Descriere

Revenirea la o forma fizica buna dupa nastere ocupa, de obicei, un loc important pe lista de prioritati a unei proaspete mamici. Dar, uneori, gasirea timpului necesar este cea mai mare problema.



Cum poti scapa de kilogramele ramase dupa sarcina in timp ce te ocupi de bebelusul tau?



E simplu, include-l pe bebelusul tau in programul de exercitii fizice.



Majoritatea dintre noi cunoastem beneficiile fizice ale gimnasticii, metabolismul rapid, pierderea in greutate, tonifierea musculaturii.



Dar, mai exista si un beneficiu mental pentru proaspetele mamici.



Exercitiile fizice vor aduce cu sine stari psihice mai bune, reducand astfel sansele de aparitie a depresiei postpartum.



Gimnastica de asemenea scade nivelul stresului si cu totii cunoastem cat de stresant poate fi un nou nascut atunci cand avem restante la capitolul somn.



Daca veni vorba de somn, exercitiile fizice ajuta proaspata mamica sa adoarma mai bine.



Si bebelusilor le face bine timpul petrecut facand gimnastica. Imagineaza-ti ca legatura dintre bebelus si mama se dezvolta prin intermediul interactiunii.



Construiti impreuna increderea, constiinta de sine, legaturile interumane, dragostea. Bebelusii au nevoie de aceste interactiuni intime pentru a se adapta, dezvolta si creste.



De asemenea, activitatile acestea reprezinta exercitii fizice si pentru bebelusi, astfel ca in timpul acestora isi dezvolta abilitatile cognitive si fizice.



Exercitiile ideale



De la plimbari la jogging, de la yoga la exercitii de rezistenta, intotdeauna se gaseste cate ceva pentru fiecare. In timp ce-ti porti bebelusul (mai ales in primele sase luni), arzi calorii si creezi o legatura sigura intre tine si copilul tau, in acelasi timp.



Cand bebelusii sunt mici, mamicile pot folosi laturi sau hamuri frontale. Pe masura ce bebe creste putin, un rucsac adaptat devine o solutie mult mai buna.



Gasirea programului de exercitii cu care te impaci cel mai bine si care se potriveste nevoilor tale este pasul cel mai important.