Fructe oleaginoase pentru vegetarieni si nu numai

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3375

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fie ca vreti sa deveniti vegetarieni sau deja gatiti mancare vegetariana, atunci fructele oleaginoase ar trebui sa reprezinte o parte importanta a alimentatiei zilnice.Fructele oleaginoase pot fi utilizate in mai multe moduri. Pur si simplu ca o gustare, cum sunt migdalele, de exemplu, fiind o sursa bogata de proteine, potasiu, calciu si magneziu, substante care intaresc oasele. De adaugat e si faptul ca are in compozitie Vitamina E (35% din necesarul zilnic), care este un antioxidant excelent in lupta cu cancerul.

Vorbind de proteinele din nuci, atunci cand preparati o masa vegetariana, trebuie sa fiti constienti de faptul ca este necesar sa combinati fructele oleaginoase cu alte alimente pentru a obtine proteine complete. De exemplu, untul de arahide pe paine din cereale integrale este o alegere perfecta. Fie ca intentionezi sa devi vegetariana sau vrei doar sa mananci lunea fara carne, includerea fructelor oleaginoase in dieta zilnica va fi cu siguranta un avantaj pentru tine.

Exista diferite metode prin care poti sa incluzi fructele oleaginoase in dieta vegetariana, nu doar consumandu-le ca o gustare.

1. Lapte din fructe oleaginoase

Fructele oleaginoase fac un lapte exceptional, care poate fi folosit fie la gatit fie pur si simplu consumat cu cereale sau baut.

Pentru a-l prepara, ai nevoie de:

  • Fructe oleaginoase organice - sunt cele mai bune si ar trebui sa fie proaspete. Puteti utiliza orice tip de fructe oleaginoase, dar incercati mai intai migdale, caju, alune, fistic, arahide sau nuci.
  • Un blender - e bun si un robot de bucatarie daca nu aveti un mixer.
  • Un obiect pentru a scurge laptele. Puteti utiliza tifon sau muselina, desi exista pe piata pungi specifice pentru obtinerea laptelui.

Mod de preparare:

  • Trebuie sa lasi fructele la macerat peste noapte deoarece astfel se dezactiveaza compusii detinuti de fructele latente si se activeaza enzimele care le incoltesc - ceea ce inseamna ca sunt usor de digerat. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca substantele nutritive sunt mai bine absorbite de catre celule. Mai mult, se vor amesteca mult mai usor pentru ca sunt mult mai moi.
  • Pentru macerat, raportul este o ceasca de fructe oleaginoase la trei cani de apa proaspata. (daca doriti sa obtineti un lapte gras reduceti cantitatea de apa)
  • Dupa ce fructele sunt macinate fin (sa ajunga la culoarea laptelui), trebuie sa stoarceti compozitia prin punga specifica pentru a separa lichidul de miez. Laptele este gata pentru servire, baut sau folosit la gatit. Puteti chiar da aroma laptelui cu extract de vanilie, pudra de cacao sau fructe proaspete, cum ar fi capsuni. Pentru a indulci laptele, adaugati putin sirop de artar, miere, nectar de agave sau curmale.

2. Unt din fructe oleaginoase (unt de arahide)

Aveti nevoie de:

  • fructe oleaginoase organice
  • robot de bucatarie
  • ulei.

Mod de preparare:

  • Prima data prajiti fructele (Un mic indiciu: Daca vreti sa gatiti cu ele, agitati tigaia pe durata prajirii)
  • Cand s-au racit, puneti-le in robot si porniti macinarea. Cand vor incepe sa formeze o „bila" puteti incepe sa adaugati ulei, putin cate putin pentru a nu obtine un unt prea uleios. In functie de fructele folosite va fi sau nu nevoie de ulei, sau foarte putin, astfel incat untul sa fie tartinabil.

3. Fructe oleaginoase in stare naturala

Indiferent daca le aveti intregi sau tocate ele pot fi un excelent adaos in orice. Lista este limitata la imaginatia ta. Desigur, fructele oleaginoase se pot adauga la coacerea prajiturilor, a painii sau prepararea biscuitilor. Taiate marunt si presarate peste o salata, fructele oleaginose ofera o textura si un gust minunate.