Prezenta pe internet. O moda sau o necesitate ?

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3665

Voteaza & Distribuie

Descriere

In ultimii ani, prezenta pe internet a devenit esentiala pentru un business, o afacere care doreste sa se extinda si sa tina contactul cu clientii prin toate mediile utilizate in mod frecvent, astfel sa dea dovada de profesionalism.

Prima impresie pe care o faceti este foarte importanta. Un website, sau lipsa unui website, spune destul de multe despre firma cu care ai de-a face. Un client, constient sau fara sa-si dea seama, in subconstientul acestuia, realizeaza anumite lucruri despre firma cu care colaboreaza sau de la care cumpara, doar observand lucrurile anterioare.

Cu ce va putem noi ajuta ? Putem veni cu experienta, tehnica, cunostiintele si valorile noastre (Eno Design isi propune sa aduca un suflu nou, dorind sa inspire prin valori precum Profesionalism, Etica, Creativitate, Inovatie, Flexibilitate, Integritate, Dinamism, Perfectionism. (PECIFIDP)) pentru a va ajuta sa cresteti, sa va extindeti si sa atrageti clientii – care stau la baza dezvoltarii.

Lipsa unui website denota cel mai probabil faptul ca firma respectiva este la inceput, creata recent. Un lucru destul de posibil, insa neplacut, este impresia pe care si-o face clientul, de experienta limitata in domeniu, de asteptare sa fie dezamagit, prin o posibila lipsa de profesionalism. Mai rar insa, este posibil ca lipsa unui website sa lase si impresia ca pe respectiva firma n-o intereseaza dezvoltarea, imbunatatirea serviciilor, racordarea la dinamismul pietei. Acest lucru ar fi extrem de daunator, intrucat clientul ar putea simti ca pe respectiva firma n-o intereseaza nevoile si asteptarile clientilor.

Dar despre un website, ce prime impresii ar putea avea ?
Daca website-ul este pe un domeniu gratuit, prima impresie a clientului ar putea fi ca firma este preocupata, interesata de dezvoltare si racordare la dinamismul pietei si nevoilor clientilor, insa in acelasi timp ar putea si banui ca aceasta este relativ noua, in prima faza de dezvoltare. Poate nu la fel de mult, insa clientul ar putea simti ca si in cazul in care firma nu are website, ca respectiva firma l-ar putea dezamagi relativ usor, iar la profesionalism nu ar putea avea foarte mari asteptari. Asadar, este indicata achizitionarea unui domeniu inregistrat cat mai curand, pentru a nuanta profesionalismul si seriozitatea firmei.

O data ce elementele discutate de mai sus se exclud, iar firma are sau intentioneaza sa aiba un website, mai intervin cateva puncte cheie.
- Website-ul este recomandat sa fie creat de catre persoane cu experienta si cunostinta in domeniu. Doar asa puteti fi sigur ca dvs. nu sunteti "un cobai" pentru o persoana care este la inceput de drum si doreste sa va creeze website-ul cerand bani foarte putini sau poate chiar gratis, dorind sa va treaca website-ul in portofoliul lui, in cv-ul lui, in scopul cel mai probabil de a-si marii sansele obtinerii unui job la o companie de web design. (Creare website-uri, web developing) Pentru a avea confirmata experienta si cunostintele in domeniu ale firmei, persoanei care ati dori sa va creeze un website, solicitati intotdeauna un portofoliu de proiecte realizate.

- Ar trebui de asemenea sa existe o concordanta, o punte de legatura intre modalitatea desfasurarii activitatii firmei, pe viu, si imaginea pe care dvs. o afisati online, in fata tuturor, a intregii lumi. De exemplu, nu este recomandat sa "infloriti" website-ul cu informatii fictive si sa lasati impresia clientului ca sunteti o firma mare, foarte mare, poate chiar la nivel national; si ca ati putea duce la bun sfarsit comenzi de volume mari daca dvs. sunteti o firma mica sau medie. Clientul va avea asteptari imposibil de satisfacut, iar dvs. ati pierde cel mai probabil un posibil viitor client esential.

- Este sugerata limitarea supra-aprecierilor la adresa dvs. daca nu puteti aduce dovezi scrise si semnate pe care le puteti arata. O scrisoare sau un email de recomandare din partea unei firme cu care ati colaborat v-ar putea ajuta. Pentru acest lucru, incercati intotdeauna sa obtineti feedback-uri (opinii) din partea clientilor odata ce au beneficiat de serviciile oferite de firma dvs. Astfel nu numai ca veti avea posibilitatea sa le aratati recomandarile si altor viitori potentiali clienti, insa veti si stii ce parte din firma trebuie imbunatatita, evaluata, re-gandita, schimbata.

- Trebuie stiut daca firma sau persoana care va ofera serviciile web poate sa va ofere si servicii complementare. Acest lucru nu numai ca va va scuti de foarte multe cautari, timp pierdut si dureri de cap, insa de cele mai multe ori firmele care ofera o gama mai variata de produse, ofera si cele mai atractive si competitive preturi de pe piata, discounturile cele mai generoase. Mai mult de atat, este posibil sa existe si discounturi aditionale, speciale, in cazul achizitionarii a mai multor produse, servicii din gama respectivei firme, asa cum se intampla si la noi.

Astfel, o firma poate oferi pe langa servicii precum web design, si mentenanta web, gazduire web, dezvoltare aplicatii software atat web-based (pentru website), cat si singulare; putandu-si extinde oferta pana la produse de marketing si publicitate precum materiale publicitare: carti de vizita, pliante, fluturasi, brosuri, reviste, afise, bannere, spot-uri publicitare video, audio, prezentari, cat si alte servicii aditionale precum cele foto / video (sedinte foto, prelucrari imagini, filmari, interviuri, scurt-metraje), grafica (creare grafica 2D, 3D, caricaturi, desene, editare), servicii de imagine si branding (logo-uri, slogan-uri, etc.), asemenea serviciilor si produselor din gama firmei noastre enodesign.ro.

- Gazduirea web este recomandata sa fie facuta pe un web host platit, diferit de cele gratuite, din motive atat de up-time (cat de des este serverul picat, asadar si website-ul dvs. picat, clientii nemaiputand accesa website-ul dvs.), cat si de securitate. Un website picat inseamna clienti pierduti, iar clienti deja existenti care incep sa isi schimbe parerea despre firma dvs., in rau. Este ireal sa te astepti sa te poti baza pe un uptime foarte ridicat de la un web host gratuit, intrucat acesta este supus unor atacuri cibernetice mai dese datorita existentei multor website-uri cu continut "daunator". Aceste website-uri sunt de multe ori denumite "underground" in ideea ca sunt create de persoane ale caror scopuri de multe ori nu sunt bine intentionate.

Exista pe aceste servere care gazduiesc website-uri gratuit foarte multe "razboaie" virtuale intre diverse persoane care au mai multe sau mai putine lucruri de impartit. Din aceste motive si din faptul ca neplatind pentru un web host nu poti pretinde anumite asteptari, mai bine zis in termenii acestora "esti la mana lor", se recomanda indreptarea catre web hosting care ofera valoare, siguranta si stabilitate, la un pret cat mai avantajos. Eno Design ofera de exemplu un uptime de 99.98 %, garantata de o monitorizare de peste 4 ani de zile la data-centerul folosit. Ce inseamna asta ? Inseamna ca intr-un an intreg, din 365 zile, exista sansa ca website-ul tau sa nu fie disponibil pentru 1 ora si 45 de minute. Si acest lucru este cel mai probabil cumulat, extrem de improbabil sa fie 1 ora si 45 de minute cap-coada.

Asadar, atunci cand doriti sa va puteti baza pe profesionalism, experienta, calitate si servicii oferite la un nivel inalt in domeniile mentionate mai sus, puteti apela cu cea mai mare incredere la enodesign.ro.