Pacaleli de 1 aprilie

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5289

Voteaza & Distribuie

Descriere



Farse la birou


Farse la birou



Ziua pacalelilor si a glumelor, 1 aprilie este o zi sarbatorita la nivel mondial ca o ocazie speciala, care le permite tinerilor si adultilor deopotriva, sa se distreze si sa isi joace farse fara sa se supere. Desigur, in functie de tara, pacalelile si glumele difera, insa aceasta zi este marcata prin diverse feste si sicane intre membrii familiei, prieteni, chiar si dusmani.



De exemplu, in unele tari, farsele sunt permise numai pana la pranz si oricine joaca o festa dupa acest moment al zilei este numit „Fraier de aprilie". In alte tari, precum SUA, Franta si Irlanda, festele pot fi jucate pe tot parcursul zilei!


Originea zilei de 1 aprilie

Data exacta si locul de origine al zilei de 1 aprilie sunt foarte vagi si nu exista date specifice cu privire la aceste coordonate. Diverse teorii au sustin ca Ziua Pacalelilor dateaza din secolul al XV-lea si, conform inregistrarilor, sarbatorirea ei a inceput dupa introducerea calendarului gregorian.



Exista multe mituri legate de acest lucru, dintre care unul spune ca ziua de 1 aprilie este legata de Canterbury Tales, popularele povesti ale lui Chaucer.



Treptat s-a raspandit in diverse tari precum Scotia, Anglia si mai tarziu in SUA. Scotia sarbatoreste timp de 2 zile Ziua Pacalelilor, iar in timpul celei de-a doua zi trebuie oamenii trebuie sa-si faca farse care pot dura toata ziua si poate fi foarte amuzant, dar si extrem de provocator.



In cultura persana, oamenii isi jucau feste in ziua de 13 a Anului Nou persan (Norouz). La data de 1 sau 2 aprilie, iranienii sarbatoresc Sizdah Bedar, si este una dintre cele mai vechi traditii de acest gen.


Cele mai bune pacaleli de 1 aprilie

Pacalelile de 1 aprilie ne dau posibilitatea de a ne distra si de a ne binedispune impreuna cu prietenii nostri. Trebuie sa tineti cont ca cele mai reusite pacaleli tin seama de varsta, locatie si de bun simt. Adica nu fiti crud sau violent, pentru ca pacalitul s-ar putea sa nu guste gluma.


Pacaleli la birou

Farsele de la birou nu trebuie sa faci ii faca de ras pe colegii dvs sau sa ii jigneasca. Iar daca stiti ca vreunul dintre ei nu are simtul umorului, decat sa il puneti intr-o situatie neplacuta, mai bine il lasati in pace. De asemenea, aveti grija sa nu raniti pe nimeni fizic. Cateva idei:



„Cerneala simpatica" - un fel de a spune cerneala deoarece aceasta farsa vizeaza creioanele si pixurile. Este una dintre pacalelile inofensive pentru colegii de birou. Dati varfurile creioanelor si pixurilor cu lac de unghii incolor. Nu este usor de observat asa ca va puteti distra cand colegul incearca pixurile pe rand. Mai tarziu, puteti indeparta lacul de unghii cu acetona.



O alta farsa e urmatoarea: legati o sfoara de capatul unui sertar al biroului victimei dvs. La celalalt capat al firului, pe care l-ati camuflat bine, legati un recipient cu confetti, pe care sa-l atarnati chiar deasupra scaunului persoanei. Cand aceasta trage sertarul, recipientul ar trebui sa ii rastoarne confetti pe cap.



Alta festa populara este lipirea receptorului de telefonul fix. Atunci cand victima incearca sa ridice receptorul, ridica tot telefonul.



Daca vreti sa radeti bine de 1 aprilie, puneti cumva mana pe telefonul victimei si schimbati-i setairle, astfel incat limba meniului sa fie una pe care nu o cunoaste. Retineti insa pasii in cazul in care alegeti o limba pe care n-o cunoasteti nici dvs. E amuzant de urmarit cum se lupta cu indicatiile in alta limba.