Afinele si proprietatile lor curative

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6770

Voteaza & Distribuie

Descriere

Odata cu sosirea verii ne putem delecta cu savuroasele fructe de afin. Recunoscut datorita numeroaselor beneficii medicinale, afinul ne este alaturi pe tot parcursul anului. Il gasim fie sub forma de ceaiuri din frunze fie ca fructe propriu-zise. Afinul e un ingredient utilizat in diferite tratamente, multumita efectului diuretic, astrigent si hipoglicemiant. Este la loc fruntas in remedierea afectiunilor diabetice. De ce? Mirtilina, echivalentul vegetal al insulinei, se regaseste atat in compozitia fructelor, cat si a frunzelor de afin.

Pe langa rezultatele suprinzatoare in tratarea diabetului zaharat, afinul e benefic si persoanelor afectate de tulburari circulatorii, cuperoze, eczeme etc. Beneficiind si de proprietatea de a intari mucoasa stomacale, specialistii recomanda afinul si in remedierea ulcerului gastric, ce este tot mai frecvent pe zi ce trece. Afinele abunda in vitamine si au actiune revigoranta. In cazul persoanelor ce sufera de stomatita este recomandata cura de afine.

Tratamente cura de afine

Aceasta trateaza cu succes urmatoarele afectiuni: diaree, infectii urinare si uremie. Mod de preparare: o infuzie din 2 lingurite de frunze de afin la 500 ml apa. Se bea aceasta compozite in 3 doze pe parcursul unei zile.

Diabet

Persoanelor afectate de diabet li se recomanda insistent ceaiul de afin. Acesta constribuie semnificativ la scaderea nivelului zaharului din sange. E valabil acelasi mod de preparare, din care vor bea 1-2 cani zilnic. O alternativa de amestec e reprezentata de: 1 lingurita de frunze afin, 1 lingurita pastai de fasole, 1 lingurita frunze de dud. Se administreaza asemenea infuziei simple.

Guta si reumatism

Infuziile de frunze de afin trateaza si guta si reumatismul. Sunt indicate 2-3 cani pe zi.

Toxiinfectie alimentara

Avand actiune bacteriostatica, afinul se foloseste si pentru a combate problemele de stomac. Datorita proprietatilor sale curative, are efect ameliorator si in ce priveste fermentatia intestinala. In cazul toxiinfectiilor alimentare e indicata aceeasi infuzie de frunze de afin, care se stabilizeaza la temperatura camerei. Se recomanda o cana si, dupa nevoia fiecaruia, se repeta dupa cateva ore.

Intrebuintari externe

Ceaiul de afin are totodata actiune dezinfectanta. E recunoscut in acest sens pentru tratarea inflamatiilor mucoasei cavitatii bucale si a gingiilor, faringelui si laringelui. In ce priveste arsurile si eczemele se prepara comprese din terci de fructe proaspete. Acestea vindeca miraculos problemele in cauza.