Curiozitati despre Brazilia

Detalii

CategoriiTurism
TaguriBrazilia, Statele Unite ale Americii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari15606

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cea mai mare tara din America de Sud, Brazilia este si a cincea tara ca marime din lume. Una dintre particularitatile Braziliei este ca aceasta este cea mai mare natiune lusofona (fosta colonie portugheza) din lume. Suprafata totala a Braziliei este de 8514877 km patrati iar populatia este estimata la 191796000 de locuitori. Capitala este Brasilia iar moneda nationala este realul.



Brazilia


Brazilia




Cunoscuta oficial ca Republica Federativa Brazilia este, de asemenea, cea mai populata tara din America Latina. Tarile care se invecineaza cu Brazilia sunt Surinam, Guyana si Venezuela, la nord, Bolivia si Peru la vest, Columbia in nord-vest, Uruguay in sud si Paraguay si Argentina la sud-vest. Brazilia a fost cucerita de portughezi in 1500 si acest taram imens a ramas colonia lor pana in anul 1815.


Geografie si climat

Brazilia are frontiera cu fiecare tara din America de Sud, cu exceptia Ecuadorului si a Chilei. Oceanul Atlantic se afla in partea de est a Braziliei. Linia lunga de coasta a Braziliei are nenumarate plaje care cresc numarul de turisti. Diversele zone climatice si topografia sunt unele dintre particularitatile acestei tari. Diferitele caracteristici topografice ale Braziliei includ munti, campii, tufarisuri si dealuri. Una dintre cele mai complexe si extinse retele de rauri se jgaseste in Brazilia: exista opt bazine de drenaj in aceasta tara, care se varsa in Oceanul Atlantic. Raurile importante din Brazilia sunt Amazon, Parana, Iguacu, Sao Francisco, Negro, Madeira, Xingu si Tapajos.



Amazonul, Brazilia


Amazonul, Brazilia




Topografia variata a condus la dezvoltarea unor conditii climatice diverse in Brazilia. Cu toate acestea, cea mai mare parte a Braziliei are un climat tropical. Conform cu Sistemul de clasificare climatic Koppen, subtipurile climatice din aceasta tara sunt tropicale, ecuatoriale, subtropicale, semiaride si temperate.


Caracterisitici de mediu

Resursele naturale ale Braziliei o fac una dintre cele mai bogate tari din lume. Cu toate acestea, despadurirea este cauza de ingrijorare a Braziliei in ziua de azi. Problemele de poluare a aerului si a apei in orase precum Sao Paulo si Rio de Janeiro trebuie sa fie abordate si acestea. Activitatile miniere care se efectueaza in mod abuziv au dus la degradarea terenurilor; poluarea apei este in crestere si ea ca urmare a activitatilor miniere.


Curiozitati despre Brazilia

  • Inainte, regiunea de sud-est a Braziliei a fost acoperita de o padure deasa. Astazi, aceasta regiune este cea mai populata din tara si gazduieste principalele orase din Brazilia.


  • Varietatea animalelor ce traiesc in Brazilia este mai mare decat in orice alta tara din lume. Diferitele zone climatice din Brazilia sunt locatia a peste 600 de specii de mamifere, 1600 de specii de pasari, 1500 de specii de pesti si 100000 de specii de insecte.


  • Cea mai mare zona umeda din lume, cunoscut sub numele de Pantanal, se gaseste in Brazilia. Aceasta zona este marcata de prezenta unor insule mici si lagune inundate.



Pantanal


Pantanal, Brazilia





  • Reperele istorice din Brazilia contribuie semnificativ la dezvoltarea turismului in tara.


  • Se credea ca asiaticii au format imensa natiune a Braziliei. Cu toate acestea, in conformitate cu noi probe, au fost gasite urme de asezari mai vechi (aproximativ cu 32 mii de ani in urma).


  • Prima incercare a brazilienilor de a infrange regimul portughez a fost facuta in 1789. Desi rebeliunea a fost zdrobita, a luat nastere o miscare spre libertate. In cele din urma, in 1822, Brazilia a atins statutul de stat suveran. Insa expulzarea regelui s-a realizat abia in 1888.


  • Brazilia este faimoasa pentru inclinatia pentru fotbal si pentru renumitele plaje din Rio De Janeiro, printre alte lucruri. O atractie deosebita o reprezinta Carnavalul de la Rio de Janeiro, faimos in intreaga lume.






plaje Brazilia


plaje Brazilia





  • Principalele caracteristici ale terenurilor din Brazilia este extinsa padure amazoniana in partea de nord si regiunea de deal si de munti scunzi din sud. In sudul Braziliei se afla cea mai mare parte a populatiei agricole din tara, precum si a bazei agricole.


  • Zona de coasta a tarii se intinde pe aproximativ 7367 km in est. Nenumarate arhipelaguri - grupuri de insule - intra in teritoriul Braziliei. Printre acestea sunt Penedosde Sao Pedro e Sa Paulo, Trindade e Martim Vaz, Atoldas Rocas si Fernando de Noronha.




Penedosde Sao Pedro e Sa Paulo


Penedosde Sao Pedro e Sa Paulo, Brazilia





  • Motto-ul Braziliei este Ordinea si Progresul. Este compusa din 26 de state si un district federal. Guvernul statului este condus de un guvernator care este ales prin vot popular. Fiecare stat are municipalitati cu un consiliu legislativ si un primar.


  • Cel mai inalt varf muntos din Brazilia este Pico da Neblina din Guyana, cu 2967 de metri. Intreaga coasta atlantica este ocupata de lanturi muntoase, unele ajungand la 2900 de metri inaltime.

  • Brazilia a fost o colonie, un imperiu, o republica si a fost sub dominatie militara, iar astazi este o natiune democratica. Este o republica prezidentiala democratica in conformitate cu Constitutia din 1988.


  • Nordul Braziliei ocupa aproximativ 45% din suprafata totala a tarii. Cu toate acestea, aceasta este regiunea cu cea mai scazuta populatie si este de fapt o zona industrializata in dezvoltare. Regiunile din Manaus si Belem sunt zone dezvoltate de aici, cele mai mari zone metropolitane din regiune. Zona de Nord-Est ocupa aproximativ o treime din populatia totala a Braziliei si este cea mai saraca regiune din Brazilia. Orasele importante din zona de nord-est sunt Salvador, Fortaleza si Recife.




Manaus


Manaus, Brazilia




  • Regiunile cele mai prospere din Brazilia sunt cele de sud-est. Acestea sunt, de asemenea, mult mai populate decat oricare alte zone din Brazilia. Aceasta zona are mai multi locuitori decat oricare alta tara din America de Sud. Acesta se gaseste una dintre cele mai mari megapolisuri din intreaga lume. Cele mai mari orase din aceasta zona sunt Rio de Janeiro si Sao Paolo. Sao Paolo reprezinta centrul de afaceri din aceasta zona. Rio De Janeiro este renumita pentru plajele sale si coasta Espirito Santo.



Sao Paolo


Sao Paolo, Brazilia





Espirito Santo


coasta Espirito Santo, Brazilia




  • Legea braziliana se bazeaza pe vechi traditii romano-germanice. Prin urmare, Brazilia urmeaza conceptul de drept civil. Legea fundamentala a Braziliei este Constitutia Federala. Aceasta a fost promulgata pe 5 octombrie 1988.


  • Din Brazilia provin multi oameni talentati care s-au facut remarcati in anumite domenii si si-au castigat larga apreciere. E vorba de mari artisti, lideri religiosi foarte populari si reformatori sociali, si, de asemenea, diplomati celebri care au format scenariul politic al tarii lor.




Zona vasta, resursele naturale si populatia Braziliei ofera un mare avantaj pentru dezvoltarea tarii. Sunt de punctat si problemele grave cum ar fi defrisarile. Este necesar pentru guvern si popor in general sa depuna eforturi pentru o Brazilie verde si prospera.