Cum trebuie intretinuta masina?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari1807

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru a ne bucura cat mai mult de masina familiei, trebuie intretinuta cu regularitate. Vezi cateva sfaturi utile!

1. Alimenteaza autovehiculul intotdeauna cu carburantul corespunzator, avand cifra octanica "placuta" masinii. E de prisos sa cumperi motorina sau benzina cu cifra octanica mai mare, nu prea imbunatateste performantele vehiculului.

2. Spalarea si ceruirea regulata pastreaza mai mult timp vopseaua si previne ruginirea caroseriei. In plus, nu uita nici de curatenia interioara, cu aspiratorul!

3. Pregateste masina corespunzator anotimpului - fie vara, fie iarna. Schimbarile de sezon pun la incercare indeosebi cauciucurile, lichidul de racire si sistemul electric.

4. Daca masina da semne ca sunt ceva nereguli, nu amana verificarea motorului! Poti evita agravarea problemei.

masina

5. Foloseste-ti masina in limitele sale: condu cu grija, nu o peuiza, dar nici n-o lasa prea mult timp neutilizata - niciuna dintre aceste extreme nu-i face bine.

6. Instructiunile de folosire nu au fost intocmite degeaba: daca le respecti, poti prelungi durata de viata a automobilului si poti economisi si niste bani.

7.Verifica in mod regulat presiunea cauciucurilor, nivelul uleiului, farurile, semnalizatoarele masinii tale. Daca o faci periodic, vei avea parte de mai putine surprize neplacute.

8. Alege pentru masina de uleiuri de buna calitate. O sa vezi ca merita!

9. Daca ceva nu functioneaza cum trebuie, nu spera ca lucrurile se vor rezolva de la sine.

Repara pe rand fiecare stricaciune, oricat de mica ar fi, nu astepta pana problemele se aduna. E mai bine si pentru masina, si pentru buzunarul tau.