Cum sa-ti cureti tastatura?

Detalii

CategoriiCasa/gradina, Stiinta
TaguriCum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari5075

Voteaza & Distribuie

Descriere

tastaturaEste important sa ne amintim din cand in cand sa-i aratam tastaturii noastre putina dragoste, atat din motive de igiena cat si pentru a ne asigura ca functioneaza cum trebuie. Tastele sunt "batute" zilnic, si toate spatiile mici dintre ele sunt capcane excelente pentru praf, fire de par si mai ales pentru firmituri, asta daca mancam la computer sau cu laptopul in brate. Plus ca degetele unse cu grasime sau siropuri, sau chiar cu crema de maini creeaza un mediu lipicios pentru toti microbii.

Pentru a curata o tastatura, trebuie in primul rand sa oprim PC-ul sau laptopul (de la care trebuie deconectat mouse-ul, dispozitivele cu USB, scoase CD-urile sau DVD-urile din el). Intoarceti tastatura sau intregul laptop cu susul in jos si scuturati-l usor pentru a scoate resturile care s-au ascuns intre taste.

Puteti folosi chiar si aspiratorul pentru a scoate si cele mai incapatanate firmituri din toate cotloanele.

Inmuiati capatul unui betisor de urechi in spirt si stergeti spatiile dintre taste. De asemenea, cu un disc de demachiat sau un cocolos de vata, inmuiat in spirt stergeti intreaga suprafata a tastelor. Nu exagerati cu spirtul pentru ca prea mult lichid poate dauna tastaturii.

La sfarsit, stergeti totul cu o carpa uscata, care nu lasa scame, si lasati tastarur sa se usuce singura timp de cateva minute inainte de a o folosi (nu porniti PC-ul sau laptopul pana nu sunteti sigur ca tastele sunt complet uscate).