Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii despre prezervativ

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriViata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5838

Voteaza & Distribuie

Descriere

Indiferent cum ii spunem - prezervativ, mijloc anticonceptional, capison, condom ori caciulita - pana si copiii stiu ca aceasta mica bucata de latex ne apara nu numai de sarcina nedorita, ci si de bolile cu transmitere sexuala. Sunt insa cateva lucruri pe care ar trebui sa le cunoasca oricine daca vrea sa foloseasca un prezervativ.


prezervativ


1. Alergia nu e o scuza

Majoritatea prezervativelor se fabrica din latex, si sunt unii care sunt alergici la acest material. Acest lucru insa nu poate fi o scuza pentru a nu-l folosi: producatorii au dezvoltat, tocmai din acest motiv, condomul din poliuretan, care se gasesc in farmacii. In plus, sunt si mai subtiri decat cele obisnuite, deci placerea e si mai intensa in timpul utilizarii lor.


2. E foarte important unde-l pastrezi

Degeaba este impachetat in siguranta: daca nu-l pastrezi cum trebuie, condomul se poate deteriora. In consecinta, nu tine in portofel sau in buzunar prezervative decat daca si cat timp e necesar. Nu ai vrea ca, de exemplu, cheile sa rupa ambalajul sau, si mai rau, continutul. Asa ca, dupa ce ajungi acasa de la petrecere, prezervativele neconsumate pune-le frumos in sertarul noptierei sau in dulapiorul cu medicamente din baie!


condom


3. Utilizeaza-l in mod corect!

Inainte de a face sex, toti suntem nerabdatori, acesta insa nu e un motiv pentru a te grabi. Ai nevoie de doar cateva minute pentru a rula cum trebuie prezervativul, fara bule de aer, pentru siguranta ta si a partenerei. Grija! Verifica daca nu l-ai pus cumva pe dos si daca nu e cumva gaurit!


4. Foloseste lubrifiant corespunzator!

Unele prezervative sunt unse din fabrica cu lubrifiant, altele insa au nevoie de extra-ungere. E bine de stiut ca gelurile pe baza de ulei pot deteriora prezervativele de latex. Foloseste mai bine lubrifiant apos, pentru a evita orice neplacere.


prezervative


5. Ultimul si cel mai important sfat

Nu ezita sa folosesti prezervativul de fiecare data cand faci sex! Dupa aceea vei dormi mult mai linistit.