Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

Cele mai mari 10 pesteri din lume

Geografie - Turism > Minuni naturale

Pesterile sunt prapastii mari construite in mod natural in spatiul subteran. Oamenii de stiinta si grupurile de cercetare au studiat conditiile climatice si viata animalelor din trecut din trecut, analizand fosilele si alte formatiuni din pesteri. Formarea pesterilor s-ar intoarce la eoni (fiinte intermediare intre Dumnezeu si materie). Explorarea unei pesteri de placere, aventura sau hobby este, de asemenea, o activitate practicata pe scara larga in intreaga lume. Acest act este numit ca "speologie".

Pesterile de calcar si ghips sunt tipurile de pesteri cele mai frecvent intalnite. Acestea pot fi inundate cu apa sau pot fi uscate.

Cele mai mari 10 pesteri din lume

1. Pestera Mammoth, S.U.A.

Stabilita ca Parc National in data de 1 iulie 1941

Tip: calcar si piatra de nisip

Locatie: Ed./Hart/Bar, Kentucky, S.U.A.

Dimensiuni: Lungime = 628 km, Adancime = 116 metri.

Pestera Mammoth

Pestera Mammoth, S.U.A.

Descriere:

Pestera Mammoth este cea mai lunga pestera din lume. A fost descoperita acum 4000 de ani. Cu toate acestea, pestera Mammoth a fost transformata intr-un parc national in 1941 pentru a proteja labirintul de pesteri, valea verde a raului si zonele deluroase din jurul ei. In aceasta pestera se gaseste o serie de specii de animale si plante. Peste 70 de specii care traiesc in aceasta pestera sunt considerate a fi pe cale de disparitie. Pestera a pierdut multe specii in trecut si multe sunt pe cale de disparitie. Exista diferite formatiuni de stalactite, helictite, stalagmite si gips in aceasta pestera.

Interese in imprejurimile pesterii Mammoth
:

Puteti merge in excursii in pestera, puteti organiza un camping, puteti face canotaj pe raul verde, drumetii, calarie, pescuit, ski nautic, puteti participa la evenimente speciale cum ar fi "Ziua Wildflower" si "Ziua Nationala Ranger Junior".Comentarii


 

Va rugam asteptati...

Comenteaza

Informatii personale

(Nu va fi afisat)
captcha Refresh

(Optional)