Blogurile si efectele negative asupra sanatatii

Detalii

CategoriiIT
TaguriWebmasteri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3142

Voteaza & Distribuie

Descriere

La inceput, jurnalele online au fost doar un hobby, o varianta inovatoare a jurnalelor clasice. Prin intermediul blogurilor, efectele terapeutice ale jurnalului au trecut in mediul virtual. In ziua de azi, cei mai vestiti bloggeri fac concurenta cu marile trusturi media, cautand sa fie la curent cu noutatile si sa faca cat mai multi bani din publicitatea online.

Blogurile

Bloggerii de meserie se intretin exclusiv din jurnalul lor online. Acestia sunt specialisti in anumite domenii si administreaza adevarate fluxuri de stiri. Datorita faptului ca informatiile trebuie actualizate permanent, bloggerii depun o munca titanica. Unii bloggeri sunt platiti in functie de post, altii de numarul de cititori atrasi. Exista doua metode de impunere pe piata prin blogging: prin exclusivitate sau prin volum mare de informatie. Oricare ar fi metoda adoptata, viteza este cheia acestei meserii.

Pericolele blogging-ului


In urma unor studii recente in ceea ce priveste efectele blogging-ului asupra sanatatii, s-au constatat rezultate ingrijoratoare. Se pare ca stresul cauzat de blog, in combinatie cu sedentarismul si o alimentatie dezechilibrata, la care se adauga un somn neregulat, poate avea efecte letale. Blogurile au facut deja cateva victime. Anul acesta blogging-ul excesiv a lasat in urma moartea americanului Russell Shaw, specialist apreciat in sfera tehnologiei. La fel s-a intamplat si in cazul bloggerilor prolifici Marc Orhant si Om Malik. Toti au decedat in urma unui infarct.

Tot mai multi sunt bloggerii care admit faptul ca meseria lor stresanta are un impact negativ asupra sanatatii: pierderea sau cresterea masiva in greutate, insomnie sau oboseala cronica. Astfel a crescut si numarul celor care cunosc riscurile blogging-ului, acestia fiind de parere ca pot forma o comunitate unita pentru combaterea acestor efecte negative.