Alexandra Stan

Detalii

CategoriiCultura
TaguriFranța, Italia, Muzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8446

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alexandra Stan este, actualmente, una dintre cele mai de succes cantarete din Romania. Alaturi de alte nume cu rezonanta peste tot in lume precum Inna sau Antonia, Alexandra Stan s-a pozitionat pe primele locuri ale topurilor muzicale din Marea Britanie, Canada sau Australia cu hituri precum Mr. Saxobeat sau Get Back (ASAP).




Alexandra Stan


Alexandra Stan




A participat la Festivalul de la Mamaia

Alexandra Stan s-a nascut la Constanta pe 10 iunie 1989. A luat lectii de canto si s-a prezentat de-a lungul timpului la diferite concursuri de muzica, inclusiv la Festivalul de la Mamaia, unde a facut o reprezentatie buna. A urmat cursurile liceului Traian Vuia din Constanta, dupa care s-a inscris la Facultatea de Management Andrei Saguna.


In 2009, Alexandra Stan iesea la rampa cu primul ei cantec, Lollipop (Param Pam Pam). Piesa a ajuns in scurt timp intre primele pozitii ale Romanian Top 100. La mijlocul anului 2011, Lollipop a fost relansat in Belgia, Franta si Statele Unire, insa nu a reusit sa intre in topuri.



Mr. Saxobeat are un succes rasunator peste tot in lume

In vara lui 2010, Alexandra Stan scoate un nou cantec, Show Me The Way, pe care l-a promovat printr-un turneu in intreaga Romanie. In toamna aceluiasi an lanseaza Mr. Saxobeat, piesa ce avea sa devina un hit de necontestat in tara, ajungand direct pe locul 1 in Romanian Top 100 si ramanand pe acea pozitie timp de 8 saptamani.


Mr. Saxobeat are un succes rasunator peste tot in lume. Se instaleaza lejer in topurile muzicale din Spania, Franta si Canada. Ajunge pe pozitia fruntasa in ierarhiile muzicale din Italia, Danemarca, Slovacia, Ungaria, Polonia si, mai apoi, in Germania. In Austria, Germania si Elvetia, Alexandra Stan cu Mr. Saxobeat a stat pe locul 1 timp de 20 de saptamani.



Piesa a depasit granitele Europei si a beneficiat de succes si in tari precum Brazilia, unde a ajuns pe locul 6 in Brazil Hot 100, in Australia, Canada, Statele Unite ale Americii si Noua Zeelanda.


Dupa rezultatele mai mult decat favorabile avute cu piesa Mr. Saxobeat, Alexandra Stan lanseaza o noua piesa, Get Back (ASAP), care a facut deliciul verii 2011. S-a instalat direct in Romanian Top 100 pe locul al patrulea, pe locul 8 in Finalnda si pe locul 3 in Marea Britanie. Cantecul a facut senzatie si in Belgia, Cehia, Slovacia, Franta si Italia si a beneficiat si de un videoclip regizat de Iulian Moga, fratele compozitorului Marius Moga.



Alexandra Stan realizeaza un featuring cu rapperul Carlprit la piesa Million, pe care cantareata o lanseaza la sfarsitul verii lui 2011. Imediat dupa lansare, solista scoate primul ei material numit Saxobeats, care cuprinde opt piese si cinci remixuri. Albumul a fost distribuit deja in tari europene precum Romania, Germania, Franta, Elvetia, Spania, Polonia si Italia, dar si in Statele Unite si Canada.




Alexandra Stan Saxobeats


Alexandra Stan si primul ei album, Saxobeats




Alexandra Stan, multipremiata

Alexandra Stan a fost distinsa cu premii multiple, atat pentru vanzarile albmului, cat si pentru succesul avut de piesele sale. Saxobeats i-a adus Discul de Platina in Australia si Spania, in Danemarca, Italia si Suedia. A fost nominalizata de doua ori la Romanian Music Awards in 2011 pentru cel mai bun dans si cel mai bun cantec (Mr. Saxobeat), castigand la ultima categorie.




Alexandra Stan


Alexandra Stan, sexy si talentata




Tot in 2011 a fost nominalizata de doua ori la MTV Europe Music Awards, la categoriile Best Romanian Act si Best European Act. A castigat la prima dintre cele doua, in fata altor artisti romani precum Guess Who, Puia, Smiley si Fly Project.