8 intrebuintari originale ale pliculetelor de ceai

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4687

Voteaza & Distribuie

Descriere

Calmeaza ochii obositi sau umflati
Prea mult plans sau prea mult stat in fata calculatorului poate incetosa privirea si umfla ochii. Chiar daca pungile de gheata obisnuite rezolva intotdeauna problema, pliculetele de ceai functioneaza la fel. De ce sa nu savurati un ceai linistitor si cu ce ramane din el sa va calmati ochii? Inmuiati pliculetele in apa rece ca gheata si apoi aplicati-le peste pleoape, ca pe comprese. Ceaiul va intineri fata indepartand roseata si umflatura.

Dau aroma fripturii
Carnea are un gust extraordinar daca este gatita imediat. Dar cand nu este preparata cum trebuie, friptura poate iesi tare, seaca si fara gust. Problema se poate rezolva daca folositi pliculetele de ceai, chiar si ceai pe care nu-l mai beti pentru a marina carnea. Dulceata bauturii va adauga un gust savuros gratarului dvs.

Curata
Ceaiul poate indeparta mizeria si jegul de pe oglinzi, podele, chiar si linoleum. De ce sa nu folositi pliculetele pentru a face o solutie de curatat? Inmuiati mopul in acest amestec si curatati linoleumul sau podelele de lemn cu el. Puteti curata si blaturile mobliei din bucatarie cu aceasta solutie, dar aveti grija sa stergeti bine pentru a nu ramane patate.

Indeparteaza negii
Negii sunt dezgustatori si inestetici. Pliculetele de ceai va pot ajuta sa scapati de ei. Inmuiati pliculetele in apa fierbinte si apoi puneti-i peste negi 20-30 de minute. Aruncati pliculetul imediat dupa folosire.
Parfumeaza incaperea
Pentru indepartarea mirosurilor neplacute, pliculetele de ceai sunt ideale. Puneti cateva, nefolosite, pe o tavita pe care o asezati in dulap si hainele dvs vor mirosi mai bine. Sau asezati cate un pliculet in pantofii din dulap.

Usureaza durerea
Daca suferiti de o stomatita granuloasa, puteti accelera procesul de vindercare muscand dintr-un pliculet de ceai inmuiat in apa in prealabil. Efectele vindecatoare ale ceaiului vor grabi procesul si va va elibera de durere. Aceasta metoda mai ajuta si la stoparea sangerarii in urma unei extractii dentare.

Solutie pentru arsurile solare si acnee
Daca aveti pielea arsa de soare sau acneica, puneti cateva pliculete de ceai in apa din baie si va functiona miraculos. Spalati suprafetele afectate cu apa rece in care ati pus pliculetele si dupa cateva aplicari, veti simti efectele reconfortante ale ceaiului.

Fertilizeaza plantele
Plantele de apartament se pot bucura de un ingrasamant organic.