3 metode de mentinere a confortului termic

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriPublicitate
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2688

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu scopul echilibrarii temperaturii pot fi considerate acele aparate de incalzire a spatiilor interioare precum radiatorul, caloriferul, aeroterma cu placi ceramice ori aparatul de aer conditionat. Acestea pot contribui la generarea si mentinerea unei temperaturi agreabile a spatiilor interioare in special iarna. In cele mai multe dintre cazuri, sistemele de incalzire proprii sunt o solutie de baza, aparatele de incalzire reprezentand o masura de suplimentare a necesarului de caldura.


Pe piata exista o gama variata de aparate destinate incalzirii. Aceste aparate pot fi atat mobile cat si fixe avand de cele mai multe ori un rol complementar in asigurarea confortului termic a spatiilor interioare a locuintelor, birourilor sau a celor cu destinatie comerciala. In general acestea se alimenteaza direct de la reteaua electrica si pot satisface diferitele nevoi manifestate de publicul larg.


Convectoarele functioneaza pe baza unui sistem simplu: aerul este aspirat la baza aparatului si ca urmare a contactului cu rezistenta electrica interna este incalzit, dupa care este eliberat prin partea superioara a acestuia. Puterea electrica la care functioneaza convectoarele poate fi aleasa: intre 750 W si 2000 W.


Convectoarele au o forma destul de compacta iar intre principalele sale componente se numara de regula un intrerupator, un termostat, rezistentele, o carcasa metalica si un dispozitiv de protectie la supraincalzire. Aparatele sunt prevazute cu picioare, putand fi mutate usor dintr-un loc in altul, asigurand astfel de un grad inalt de mobilitate. De asemenea convectoarele pot fi amplasate si pe perete si pot fi cele mai eficiente aparate de incalzire, deoarece accelereaza circulatia aerului si incalzirea acestuia, reducand astfel timpul necesar pentru incalzire si consumul de electricitate.


Aerotermele pot fi utilizate chair si pe timp de vara, ca ventilatoare. Aerotermele asigura un flux de aer orizontal, incalzit de una sau mai multe rezistente. Pentru a imbunatati repartitia acestuia in incapere si pentru a evita disconfortul provocat de un flux de aer prea directionat, unele aparate pot pivota sub un unghi de 120°. Numai cele mai performante aparate sunt prevazute cu un termostat electronic si cu filtru de praf. Cele mai multe modele sunt dotate cu sistem de intrerupere a curentului electric in cazul rasturnarii aparatului.


Caloriferele electrice sau radiatoare cu baie de ulei se aseamana radiatoarelor de incalzire centrala, nu numai prin aspectul lor, dar si prin faptul ca au un agent de incalzire (in acest caz, un ulei special) care distribuie caldura uniform in interiorul corpului de incalzit si care apoi se emana in incapere. In ciuda puterii constante (peste 2000W), aceste radiatoare ofera avantajul de a nu prezenta un pericol direct de ardere. In plus, faptul ca sunt prevazute cu roti le va face usor manevrabile chiar si in timpul functionarii.


Radiatoarele electrice cu baie de ulei pot functiona in continuu, putand fi utilizate si ca surse principale de incalzire. In plus, acestea continua sa emita caldura chiar si dupa oprire, spre deosebire de aeroterme sau convectoare.


Metode eficiente in vederea mentinerii confortului termic pot fi numeroase dar solutia cea mai potrivita este intotdeauna cea mai specifica nevoilor noastre. In cazul unei nevoi ocazionale de caldura poate cea mai la indemana ar putea fi aeroterma de perete cu placi ceramice. Spre deosebire de aerotermele cu placi ceramice sau convectoare, o sursa constanta de caldura ar putea fi reprezentata de radiatoarele cu baie de ulei, in schimb pentru o incalzire rapida a casei cea mai la indemana solutie ramene totusi convectorul electric. Asadar cea mai optima metoda de incalzire este cea care satisface cel mai bine necesitatea de incalzire specifica fiecarei gospodarii, birou sau spatiu cu destinatie comerciala.



http://www.2u2me.ro/42-incalzirea-casei