Zilele Bucurestiului 2008

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 5 ani si 2 luni
Vizualizari
2011

Voteaza & Distribuie

Descriere

Plimbari cu trasura, dansuri medievale, expozitii de pictura si grafica, obiecte si carti vechi intinse pe strazi, muzica veche romaneasca, asa cum se cinta odata la restaurantele cu traditie, vor putea fi vazute si ascultate cu ocazia "Zilelor Bucurestiului". Vineri, 19 septembrie, in Piata Sfantul Anton se va deschide Tirgul Memoria Bucurestiului iar duminica din centrul vechi vor pleca trasuri care-i vor plimba pe bucuresteni pe strazile capitalei. Tot orasul va fi conectat la eveniment, cluburile adaptindu-si si ele programul potrivit evenimentului. Festivalul mai cuprinde tabere de pictura, evenimente multimedia, lansari de carte, proiectii de film sau recitaluri folclorice, toate dedicate marcarii a 547 de ani de atestare istorica a Bucurestiului.
"Zilele Bucurestiului" are pregatit pentru noi o noapte alba, care va incepe vineri 19 septembrie, la ora 21.00 si se va incheia duminica dimineata, la ora 03.00. Parcul Izvor, Piata George Enescu si Centrul Istoric (in fata BNR) vor gazdui o serie de concerte in aer liber. La fel ca in anii trecuti bucurestenii se vor bucura de proiectii de opere de arta si lasere pe cladirea Palatului Parlamentului, pe fatadele cladirilor din Piata Universitatii, si pe Arcul de Triumf. Circul Globus va fi si el prezent cu mai multe spectacole din 2008, sub o cupola care va putea gazdui mii de spectatori. Fanfarele vor rasuna in Cismigiu, in ambele zile, iar in Centrul Istoric va fi organizat un tirg al mestesugarilor. Pe toata durata Noptii Albe, galeriile de arta si muzeele din Bucuresti vor fi deschise, iar accesul va fi gratuit.

Sursa: Observator Cultural

Bryan Adams canta la Zilele Bucurestiului

Artistul Bryan Adams va sustine un concert in aer liber sambata, 20 septembrie. Evenimentul este inclus in cadrul "Zilelor Bucurestiului". Accesul la concertul din Parcul Izvor din Capitala va fi liber. In aceeasi zi, alt invitat de onoare, Costel Busuioc, va canta in fata bucurestenilor.

Zilele Bucurestiului se vor desfasura sambata, 20 septembrie, respectiv duminica, 21 septembrie. Evenimentul aniverseaza cei 459 de ani de la atestarea documentara a Capitalei.

Bryan Adams a inclus concertul in cadrul turneului sau mondial din acest an. El va mai sustine concerte si in Germania, Franta sau Italia.

Concertul lui Adams va fi urmat de un foc de artificii si un spectacol de apa organizate in Piata Constitutiei si in curtea si pe Palatul Parlamentului.

Alt invitat important va fi Costel Busuioc, care va concerta sambata, de la 19:50, pe scena amplasata in fata Bancii Nationale.


In cadrul festivalului vor avea loc:
  • concerte de folk si rock, organizate de Primaria Sectorului 2 la amfiteatrul Mihai Eminescu, printre artistii invitati numarandu-se Compact, Mircea Baniciu si Mircea Vintila;
  • vizite cu acces gratuit in muzeele si galeriile bucurestene pana sambata, la ora 3 a.m;
  • parade de trasuri si costume de epoca in Centrul Istoric;
  • o expozitie de heraldica in interiorul Arcului de Triumf, cu acces gratuit.
  • circul Globus va prezenta mai multe spectacole din 2008;
  • teatrele din Capitala vor avea reprezentatii gratuite, in limita locurilor disponibile, in zilele de sambata si duminica, cu incepere de la ora 19:00;
  • in Parcul Carol va fi organizat "Kartier 2008", un festival al "culturii urbane" din diferite zone ale Bucurestiului.

Potrivit edilului sef al Capitalei, in noaptea de sambata spre duminica, RATB va pune la dispozitia bucurestenilor 24 de autobuze, cate patru pentru fiecare sector destinate transportului cetatenilor care participa la eveniment. Metrorex ar putea prelungi programul metroului, insa discutiile nu sunt finalizate, a afirmat Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

Cat despre fondurile necesare organizarii evenimentului, primarul general a afirmat ca este vorba in principal de sponsorizari.