Stiinta tibetana a viselor si a somnului

Stiinta tibetana a viselor si a somnului

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Vizualizari
104

Voteaza & Distribuie

Descriere

Va invitam la un ceai parfumat sa aflam mai multe despre noi insine la al doilea atelier din seria de
Stiinta tibetana a viselor si a somnului
Marti, 1 Februarie, ora 19,00 Stiinta tibetana a viselor si somnului este practica prin care se poate ajunge la dobindirea constientei in timpul viselor si somnului. In viziunea initiatica aceasta practica este esentiala pentru accelerarea evolutiei spirituale.

Petrecem o treime din viata dormind. Nu conteaza ce facem in timpul zilei sau cine suntem, seara ne retragem cu totii la culcare. Nu putem exista fara somn, este singura noastra sansa de regenerare. Inchidem ochii si ne dizolvam in intuneric. In fiecare seara ne cufundam in misterul viselor si somnului. Cu totii visam chiar daca ne aducem aminte sau nu. Visam de la nastere pina la moarte…

In fiecare noapte intram intr-o lume necunoscuta. De obicei nu dam atentie prea mare viselor. In psihologia occidentala s-au facut si continua analizele si studiile viselor dar se pierde esentialul, cum si de unde apar visele?

Invataturile sacre ne spun ca putem duce o viata intreaga in adormire, in inconstienta atit noaptea cit si ziua sau ne putem trezi la Realitate. Depinde de noi…

Prin acest curs, se vor invata modalitati practice, pozitii de dormit si tehnici de respiratie care trezesc corpul de vis. Odata trezit corpul de vis, infinitul este tarimul sau…

Vom cunoaste libertatea absoluta a eliberarii de limitarea fizica precum si posibilitatea vindecarii spirituale si fizice. Vom infinge frica de moarte pentru totdeauna.

Practicile speciale de la sfirsitul cursului ne pot ajuta la atingerea iluminarii spirituale in timpul somnului. Marii maestrii ai meditatiei afirma ca timpul somnului este cel mai bun timp de meditatie, doar sa putem ramane constienti. In timpul somnului nu mai avem distragerile simturilor. Resorbtia meditativa se poate face rapid.

De ce sa pierdem o treime din viata in ignoranta somnului inconstient cand putem sa o folosim in mod constructiv, pentru evolutia spirituala?

Stiinta tibetana a viselor si somnului pune accent pe marele potential pe care-l poate avea visul si somnul in calatoria spirituala. Acest fapt este valabil in toate religiile si culturile, pornind de la samanismul antic sau practicile amerindiene la buddhismul tibetan, hinduism sau crestinismul esoteric.

Cind incepem practica tibetana a visului si somnului ne conectam la o linie initiatica de mii de ani.

Stiinta tibetana a viselor si somnului aduce multa lumina si constienta in vietile noastre. Vom invata sa nu mai fim sclavii gindurilor, viselor si viziunilor haotice atit in timpul noptii cit si in timpul zilei. Vom deveni mai treji si mai constienti.

Exista doua modalitati de baza pentru a evalua evolutia noastra spirituala:
1 - cresterea iubirii si compasiunii
2 - cresterea nivelului de constienta in toate stadiile, de veghe, de vis si somn profund.

In etapa finala de evolutie, un cautator spiritual atinge continuitatea constiintei. Constienta nu mai poate fi pierduta nici o clipa, in nici o stare.

Ce cuprinde cursul Stiinta tibetana a viselor si somnului?

NATURA VISELOR

-Visele si realitatea
- Cum apar visele ?
-Corpul energetic
-Canalele si circulatia pranei
-Tipuri de prana
-Echilibrarea pranei
-Prana si mintea
-Intrebari si raspunsuri

TIPURI DE VISE

-Tipuri de vise (de ignoranta, claritate si Lumina Clara )
-Folosirea viselor
-Experientele din vise
-Ghidarea in viselor
-Intrebari si raspunsuri

PRACTICA VISULUI

-Zhine
-Cele 4 practici fundamentale
-Postura de visat
-Pregatirea pentru noapte
-Obstacole
-Intrebari si raspunsuri

SOMNUL

-Somnul si moartea
-Tipuri de somn ( samsaric, de ignoranta si Lumina Clara )
-Descrierea somnului
-Intrebari si raspunsuri

PRACTICA SOMNULUI

-Practicile preliminare
-Practica somnului
-Integrarea Luminii Clare
-Unificarea externa
-Unificarea interna
-Unificarea secreta
-Intrebari si raspunsuri

CONCLUZII

-Lamuriri finale
-Intrebari si raspunsuri
-Discutii

Trainer: Lucian Papuc
Taxa de intrare este 40 ron - include un ceai din partea casei.

***
Pentru rezervari asteptam mailurile voastre la: events@serendipity-tea.ro

Spatiul este limitat, astfel ca vom accepta un numar de maxim 18 participanti. In cazul unui numar mai mare de solicitari, vom programa o urmatoare editie a acestui seminar.
sursa: serendipity-tea.ro