Spectacol din Karlsruhe la Timisoara

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 9 luni
Vizualizari
95

Voteaza & Distribuie

Descriere

Spectacol din Karlsruhe la Timisoara

Sambata, 14 noiembrie 2009, ora 19

va avea loc pe scena Teatrului German de Stat Timisoara

Un recital din orasul german Karlsruhe, cu ocazia a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului si 20 de ani de libertate la Timisoara. Patru artisti din Karlsruhe – Malika Reyad (mezosoprana), Heike Bleckmann (pian), Makitaro Arima (bariton) si Christoph Köhler (recitator) – vor evolua in cadrul unei serate ce ilustreaza, pe baza unor creatii muzicale si literare, nazuinta de pace si libertate. Vor fi prezentate lucrari de Henry Purcell, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Robert Schumann, Jacques Offenbach, Gian Carlo Menotti, Giuseppe Verdi s.a. Christoph Köhler va recita poezii de Mihai Eminescu si Friedrich Schiller.

Malika Reyad, mezzosoprana, a studiat canto la Facultatea de Muzica din Karlsruhe, unde a lucrat cu Marga Schiml, Prof. Klaus-Dieter Kern, Hanno Blaschke si Charlotte Lehmann. In prezent colaboreaza cu Peter Elkus. Reyad a fost prezenta pe scenele din München, Heidelberg, Regensburg, Ludwigshafen, precum si in mai multe orase din Maroc. Malika Reyad este initiatoare si director al Festivaului „Karlsruher Schlosskonzerte".

Heike Bleckmann a studiat pianul la Facultatea de Muzica din Karlsruhe. Si-a perfectionat studiile in SUA. Pianista are o bogata activitate solistica.

Makitaro Arima, bariton, a studiat compozitie la Facultatea de Arte din Tokyo. In 1998 a obtinut premiul al II-lea la Concursul de muzica pentru cor al Departamentului de Cultura din Japonia. A cantat in renumitul cor „Shin-Yu-Kai" din Tokyo sub bagheta dirijorilor Seiji Ozawa, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Eliahu Inbal. A evoluat ca solist, printre altele in creatii ale lui Reinhart Keiser, Serghei Prokofiev si Ichirô Nodaira.

Christoph Köhler. A studiat actorie, regie si vorbire scenica la Scoala pentru Arta Dramatica „Novalis" din Stuttgart. Evolueaza ca actor, recitator si regizor. A predat vorbirea scenica la Facultatea de Muzica din Karlsruhe, iar din 1999 pana in 2003 a colaborat cu Teatrul Municipal din Pforzheim. In anul 2003 a infiintat la Karlsruhe trupa „Franz Kafka LiteraturBühne".

Spectacolul este organizat de Primaria Municipiului Timisoara in colaborare cu Primaria Orasului Karlsruhe, cu spirjinul Teatrului German de Stat Timisoara.

Poeziile vor fi supratitrate in limba romana.