Lansare de carte si licitatie de arta in scopuri caritabile

Detalii

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
236

Voteaza & Distribuie

Descriere

In seara zilei de 7 martie 2006, orele 19:00, la Sala Viena a Hotelului NH (str. Pestalozzi nr. 1/A) Asociatia Casa Faenza - Centrul Comunitar pentru copii autisti, impreuna cu Primaria Municipiului Timisoara organizeaza un eveniment social cultural.

Este vorba despre lansarea celei de-a treia carti despre Timisoara a lui Vittorio Maggi, "Timisoara - Pictura din colectiile muzeale" (in limba italiana) si de licitatia de arta cu scop caritabil a lucrarilor pictorului Marius Mateas, membru al FP al UAP.
Acest eveniment este organizat cu scopul de a sensibiliza comunitatea si de a contribui la dezvoltarea serviciilor specializate pentru copii autisti. Pe langa investitia sufleteasca inestimabila de care are nevoie un copil autist pentru a se integra este necesara si sustinerea sa prin suport financiar. In acest scop dorim sa organizam aceasta licitatie umanitara.
Obiectivul urmarit este acela de a construi si dota cu aparatura specializata un bazin terapeutic. Acesta va fi pus la dispozitia, nu doar a copiilor autisti, ci a tuturor copiilor cu dizabilitati din toata comunitatea timisoreana.

Scopul Asociatiei Casa Faenza este de a imbunatati conditiile de viata si adaptabilitate sociala a copiilor cu tulburari din spectrul autist, in vederea cresterii calitatii vietii acestor copii si a familiilor lor.

Vittorio Maggi este un colaborator apropiat al Primariei Municipiului Timisoara. Incepand cu anul 1990 este Presedintele Comitetului de Prietenie Faenza - Timisoara, fiind promotorul protocolului de infratire al oraselor Timisoara - Faenza . Impreuna cu primarul Gheorghe Ciuhandu a pus bazele Asociatiei Casa Faenza din Timisoara, un centru - pilot pentru copiii cu sindrom autist din Romania. Lui Vittorio Maggi i s-a conferit titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara, prin Hotararea de Consiliu Local nr. 125/2002.