Intalniri pe tema "Rostul muzicii si artei"

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 10 ani si 7 luni
Vizualizari
324

Voteaza & Distribuie

Descriere






















In cadrul Festivalului International al Artelor

Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa"

prezinta

Intalniri pe tema: „ROSTUL MUZICII SI ARTEI"




Moderate de George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis, seria de trei intalniri pe tema „Rostul Muzicii si Artei" va avea loc in 15, 17 si 20 noiembrie, in Bistroul Operetei, urmand sa beneficieze de prezenta unor invitati de seama.

Astfel, cu ocazia primei intalniri, duminica, 15 noiembrie, ora 16.00, George Ivascu propune spre discutie tema promovarii tinerei generatii de artisti in contextul disparitiei marilor personalitati. Invitatii sai vor fi domnii Yury Schwartzkopf, directorul Teatrului De Stat de Comedie Muzicala din Sankt Petersburg si al Teatrului Academic Mariinsky, Razvan Ioan Dinca, Manager general al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian" si Ioan Gaf-Deac, Consilier General al Municipiului Bucuresti.


George Ivascu a absolvit Academia de Teatru si Film Bucuresti, la clasa domnului Gelu Colceag, devenind unul dintre numele de referinta in lumea teatrala prin activitatea sa actoriceasca, regizorala, pedagogica si manageriala. In prezent este director al Teatrului Metropolis, functie pe care o ocupa din anul 2006.

Debutul a avut loc cu spectacolul „Streap-tease" de S.Mrozek, interpretare pentru care a obtinut Marele Premiu la Gala Tanarului Actor in 1993. Au urmat roluri memorabile pe scena Teatrului de Comedie si a Teatrului National I.L.Caragiale: Tipatescu in „O scrisoare pierduta", Tokubei in „Amantii insangerati", Mackie Sis in „Opera de trei parale", Dromio in „Comedia erorilor", Nae Gheorghidiu in „Patul lui Procust", Bobcinski – in „Revizorul", Orsino in „A douasprezecea noapte", pentru a aminti doar cateva. In calitate de regizor, a montat la Studioul Casandra, Teatrul de Stat „Radu Stanca" Sibiu si la Teatrul din Novi-Sad.

Participarea la festivaluri nationale si internationale, precum si numeroasele premii obtinute desavarsesc o experienta de scena ampla, experienta care sta la baza unei excelente activitati manageriale in cadrul Teatrului Metropolis.



Yury Schwartzkopf s-a nascut in Leningrad. In 1972 a absolvit Institutul Poligrafic din Moscova, iar in 1983 isi completeaza studiile prin absolvirea Institutului de Teatru, Muzica si Cinema din Leningrad. Intre 1979 si 1984 a lucrat in cadrul Teatrului de Comedie Muzicala din Leningrad. In 1986 a fost numit director al Teatrului Dramatic „V.F. Komissarzhevskaya" din Leningrad, iar din 1995 manager executiv al Teatrului Mariinsky. Incepand cu anul 2000, pentru aproape 5 ani a fost directorul Filarmonicii „D.D. Sostakovici", urmand ca din mai 2005 sa ocupe functia de manager general al Teatrului de Comedie Muzicala din Sankt Petersburg.

In 2002 Yury Schwartzkopf a primit Ordinul de Merit pentru contributia sa in domeniul culturii, iar in 2003 a primit gradul de Cavaler pentru contributia adusa Republicii Polone. In 2007 primeste titlul de „Artist Emerit al Rusiei".


Razvan Ioan Dinca a absolvit Academia de Teatru si Film, Facultatea de Teatru, sectia Regie in 2001, urmand apoi aceeasi specializare in cadrul Masteratului (2004-2006) si Doctoratului, obtinut in 2009. A intreprins numeroase proiecte, printre care: „Un deceniu de proiecte pentru suflet", „Texte Mari – Regizori Tineri", „Teatru pentru Tineri". A fost Directorul si Managerul primelor trei editii ale Festivalului International de Teatru - Gala Noilor Generatii – Capul de... Regizor (Teatrul „George Ciprian", Buzau, 2003, 2005, 2006). In 2006 introducea Teatrul buzoian in cadrul retelei EUNETSTAR II, in urma unei intalniri in Ghent, Belgia.

Din august 2006 este numit Director General al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian" din Bucuresti, iar in 2008 devine Director si Manager de proiect al Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa!".

A regizat mai multe spectacole de teatru in tara si in Bucuresti, printre care: „Contesa Maritza" la Teatrul National de Opereta „Ion Dacian" (2007), „Flautul Fermecat" la Opera Nationala Bucuresti (2006), „Deceballo" la Opera Nationala Bucuresti (2006), „A douasprezecea noapte" la Teatrul „Bacovia" Bacau (2005), „Capul de ratoi" la Teatrul Nottara Bucuresti (2004), „Cum va place" la Teatrul „Bacovia" Bacau (2002), „Barbierul din Sevilla" la Teatrul „George Ciprian" Buzau (2000).


Ioan Gaf-Deac, nascut pe 11 iulie 1980, este absolvent al Facultatii de Drept si Relatii Internationale, precum si al celei de Marketing si Afaceri Economice Internationale. A obtinut masteratul in 2007, la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative Bucuresti, in prezent fiind doctorand al Academiei Romane, Institutul National de Cercetari Economice „Costin Kiritescu".

Din 2008 Dl. Gaf-Deac detine functia de Consilier General in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, fiind membru al Comisiei Economice si Secretar al Comisiei pentru Invatamant, Cultura, Culte si Sport.

A publicat trei carti: „Noile orizonturi juridice si globalizarea" (Ed. Infomin, 2002), „Managementul activitatilor diplomatice" (colaborare la Ed. Economica, 2001) si „Bazele juridice si economice ale sistemelor de resurse in noua economie" (Ed. Infomin, 2007), avand alte doua titluri in curs de aparitie. Este autorul a numeroase articole stiintifice si tehnice publicate in reviste de specialitate si a unor lucrari de cercetare stiintifica.