Festivalul International de Arta a Circului 2009

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 7 luni
Vizualizari
72

Voteaza & Distribuie

DescriereCirc & Variete "Globus" organizeaza, in perioada 26 mai – 7 iunie, cea de-a II-a editie a Festivalului International de Arta a Circului.

Festivalului International de Arta a Circului isi propune sa transforme Bucurestiul intr-un spatiu dinamic si va aduce atat copiilor, cat si parintilor spectacolele a trei dintre cele mai importante circuri din lume: Circul "Salome" din Germania, Circul "Le Masque" din Statele Unite ale Americii si Circul National "Berousek" din Cehia.

F.I.A.C. urmareste sa creeze o traditie a competitiei, aratand ca circul romanesc a ajuns la standarde internationale. Sunt premiate spectacolele in ansamblu, nu numerele speciale din cadrul acestuia, asa cum se intampla la celelalte festivaluri de circ din lume. Deschiderea Festivalului va fi anuntata pe 24 mai, de la ora 18.45, printr-o Parada unica in lume, la care bucurestenii vor avea acces gratuit. in haine de gala, artistii fiecarui circ vor defila prin centrul Bucurestiului alaturi de cai, zebre, camile si lame.

Parada va urma traseul: Piata Unirii - Strada Halelor - Bulevardul Unirii - Bulevardul Dimitrie Cantemir - Parcul Tineretului.

incepand cu 26 mai si pana pe 6 iunie, bucurestenii vor putea urmari spectacolele circurilor aflate in competitie, care vor avea reprezentatii zilnice, intre orele 10 si 19. Exceptie, numai in 30 si 31 mai, reprezentatiile Circului Salome din Parcul Unirii se vor desfasura dupa-amiaza, de la orele 17.00, nu de la orele 19.00. Circurile isi vor amplasa chapitou-rile in trei locatii diferite din Capitala. Circul "Salome" - Parcul Unirii

Cei de la "Salome" propun publicului reintoarcerea la forma traditionala a circului. Sala de spectacol este in intregime din lemn, asa cum acestea erau construite odinioara. Intrand in lacasul cochet de lemn vei calatori in timp, la sfarsit de secol XIX, in istoria artei de circ. Spectacolul Circului "Salome" -intiluat "Gradina magica" - , vorbeste despre lumea viselor si este o tesatura de culori, sunete, cantece, poezie si dans. Punctele de atractie vor fi numerele de mimi, magicieni, jonglerie, echilibristica, contorsionism si porumbei.

Circul "Le Masque" - Parcul Moghioros, Drumul Taberei

Circul american, unul dintre cele mai puternice din lumea show-biz-ului international, aduce publicului bucurestean spectacolul "Carnivale". "Le Masque" combina spectaculosul circului cu rafinamentul teatrului, „Carnivale" este o combinatie eleganta de costume stralucitoare si efecte speciale, numere spectaculoase de zbor, acrobatie, dans si dresura de cai. Circul "Berousek" - Parcul Titan

Circul "Berousek" este cel mai mare din Cehia si este recunoscut pentru stilul inovator, aliniat cu tendintele artistice europene. in programul de la Bucuresti, „Berousek" prezinta unul dintre numerele care l-a facut celebru in intreaga lume: dresura de ursi. Spectacolul va reuni si jonglerii cu rachete de tenis, cu mingi de baschet, numere de balet aerian sau acrobatii pe franghii verticale, precum si dresuri de elefanti, zebre, cai arabi, andaluzi si lipitani, ponei si camile. in afara competitiei, Circ & Variete "Globus" va prezenta publicului si invitatilor din strainatate spectacolul "D’ale Bibicilor lui Caragiale", o initiativa inedita care combina momente din piesele lui Ion L. Caragiale in interpretarea unor actori consacrati, cu momente de circ. Reprezentatiile vor avea loc in fiecare sambata si duminica, de la ora 15, la Circ & Variete "Globus", din Aleea Circului.

La editia de anul trecut a Festivalului, Circ & Variete „Globus" a obtinut Marele Premiu "Leul de Aur", premiul pentru cel mai original spectacol, premiul pentru cea mai buna coregrafie, cea mai buna muzica si cele mai bune costume. Conform regulamentului F.I.A.C., circul care a participat la o editie mai poate intra in competitie abia peste 3 ani. Cea de-a II-a editie a Festivalului International de Arta a Circului se va incheia pe 7 iunie, cu Gala de decernare a premiilor pentru spectacolele aflate in competitie. Decernarea premiilor se va desfasura in cadrul unui spectacol grandios in care vor fi prezentate filme cu secvente din productiile celor 3 circuri participante si momente artistice de circ si dans. Ea va avea loc de la ora 15, la Circ & Variete "Globus".

Preturile biletelor variaza intre 50 si 30 de RON. Bilele si abonamentele pot fi achizitionate de la locatiile fiecarui circ in parte.