Festivalul Filmului European

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 5 ani si 7 luni
Vizualizari
109

Voteaza & Distribuie

DescriereFestivalul Filmului European

editia a XIII-a, 7-31 mai 2009

filme de tot felulFestivalul Filmului European, pentru a șaptea oara la Timișoara


Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Roman, ajuns la a XIII-a editie, vine pentru a șaptea oara la Timișoara, propunand cinefililor de aici filme de tot felul din toata Europa si o intalnire cu regizoarea ceha Maria Prochaykova, care a realizat filmul ce va fi prezentat la gala de deschidere. Intre 21 și 24 mai, la Cinema City, cinefilii timișoreni pot vedea șapte filme europene recente, cu un numar limitat de proiecții in Romania.

Programul spectacolelor de la Cinema City este urmatorul:

Joi 21 mai, ora 19.00, spectacol de gala, in prezența Mariei Prochaykova

Cui i-e frica de lup (Cehia, 2008, aventuri)

Vineri, 22 mai

ora 17.30 – Investigatorul (Ungaria, 2007, comedie neagra, thriller)

ora 19.30 – Tatal Giovannei (Italia, 2008, drama, razboi)

Sambata, 23 mai

ora 17.30 – Sunt din Titov Veles (Macedonia, 2007, drama)

ora 19.30 – Pronunțat nevinovat (Austria, 2008, drama)

Duminica, 24 mai

ora 17.30 – Prietenul (Elveția, 2008, drama)

ora 19.30 – Te iubesc de mult (Franța, 2008, drama)

Marian Crisan, ambasador onorific al Festivalului din acest an si regizor castigator al Palme d`Or la Festivalul de Film de la Cannes in 2008, a realizat spotul de promovare a Festivalului, care poate fi vizionat si pe website-ul oficial al Festivalului, www.festivalulfilmuluieuropean.ro.

Cea de a treisprezecea editie a Festivalului este organizata de Institutul Cultural Roman, in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, cu sprijinul Uniunii Cineastilor din Romania si Muzeului Taranului Roman, al Ambasadelor si Centrelor Culturale din statele europene. La Bucuresti festivalul se desfasoara in perioada 7–17 mai, la Cinema PRO, Cinema Studio si la Muzeul Taranului Roman (unde vor avea loc proiectii in aer liber si in interior). In tara, Festivalul se va derula la Brasov, (15-17 mai, Centrul Cultural Reduta), Timisoara (21–24 mai, Cinema City) si la Iasi (28–31 mai, Cinema City).

Editia de la Timișoara a beneficiat de sprijinul generos al Instituției Prefectului Timiș.

Organizatorii multumesc partenerilor media: Cotidianul, Cinemagia, EurActiv, Radio Guerilla, Realitatea.net, Brașovul Tau, Radio Brașov, Mix TV, Ziarul de Iași, precum si institutiilor media: Dilema Veche, Observator Cultural, RFI, Radio Romania Cultural, TVR, TVR Timișoara, TVR Iași, 24FUN, Smart FM, Academia Cațavencu.

www.festivalulfilmuluieuropean.ro