Festivalul Dark Bombastic Evening 3

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 6 ani si 6 luni
Vizualizari
199

Voteaza & Distribuie

Descriere

Primele doua editii DARK BOMBASTIC EVENING au prezentat participantilor trupe si proiecte solo din intreaga Europa, mai putin din Romania. La editia a treia, DonisArt a luat decizia sa tina cont si de voturile celor ce si-au exprimat parerile in campania care a fost sustinuta nu cu mult timp in urma, adica sa includa si trupe autohtone, care sa se integreze in conceptul DBE 3.


Festivalul Dark Bombastic Evening 3


Astfel, in seara de 19 august, DORDEDUH (ex-NEGURA BUNGET) vin la Alba Iulia sa ne prezinte mult asteptatul album "Dar De Duh", ce urmeaza a fi realizat in aceasta toamna la label-ul german Prophecy Productions. Este o ocazie perfecta pentru muzicieni sa explice muzical si nu numai de ce fanii vechiului NEGURA BUNGET au trebuit sa astepte mai bine de 2 ani acest material care ar trebui sa deschida orizonturile unui Black Metal modern, plin de elemente traditionale dar si de avangarda. Mai putin Pagan decat si-ar dori unii, mai mult Experimental pentru cei deschisi la noi provocari stilistice, DORDEDUH vin in cetatea transilvaneana sa ne dezvaluie intr-un mod onest dar devotat esenta lor muzicala, de data aceasta insistand si pe dimensiunea vizuala. DORDEDUH sustin la Alba Iulia primul lor concert din Romania din acest an, motiv pentru care trupetii pregatesc o reprezentatie deosebita, pentru toti prietenii si fanii lor!http://www.youtube.com/user/kogaiononmagazine#p/u/51/Pv7LFr-KGMYSeara de 20 august va fi gazda unui grup ce a starnit mult interes si ar fi trebuit sa urce pe scena in decembrie 2010, la Bucuresti. DonisArt doreste sa se tina de cuvant si ofera acum oportunitatea trupei SUNSET IN THE 12TH HOUSE sa sustina primul concert din istorie la Alba Iulia. Sol Faur si Hupogrammos, cunoscuti pana acum doar prin dimensiunea Metal, alaturi si de alti muzicieni, doresc sa le arate celor prezenti o alta abordare stilistica, concretizata printr-o forma elaborata de Experimental Post-Rock, cu atingeri psihedelice & ezoterice. Noua exprimare muzicala pe care SUNSET IN THE 12TH HOUSE o va dezvalui publicului isi propune sa urmeze o cale independenta de tot ceea ce au facut acesti muzicieni pana acum.Ultimele doua trupe anuntate acum finalizeaza tabloul DARK BOMBASTIC EVENING 3, din 19 si 20 august. Pretul biletului ramane acelasi, 60 lei pe seara si 100 lei pentru intregul eveniment, cu achizitionare in serile festivalului, de la intrare.


DBE 3: CHILLAX AFTER MIDNIGHT


De regula, la festivaluri, dupa concertele propriu-zise, o mare parte din public se retrage in alte locatii, unde sa petreaca in grupuri mici, pana spre dimineata. Altii se duc spre corturile lor iar cei mai obositi, la somn.


Istoricul evenimentelor organizate de DonisArt a aratat ca audienta prefera sa stea si dupa concertele din cluburi, sa povesteasca cu trupele, sa petreaca ore bune. Cum aceasta editie DBE este si prima provocare outdoor marca DonisArt, plus faptul ca in Alba Iulia, dupa o anumita ora, nu sunt prea multe locuri de atractie, a fost creat un nou concept in cadrul DBE 3: CAM (CHILLAX AFTER MIDNIGHT).


Astfel, cand ultima trupa din fiecare seara isi va termina recitalul, publicul este invitat la CAM! Tot in incinta spatiilor RYMA, am gandit variante alternative de a petrece noaptea intr-un mod civilizat dar relaxant! Astfel, DJ Lebovski se va ocupa de muzici adaptate genurilor promovate si sustinute de DBE, sonoritati care vor putea fi ascultate atat pe scena mica a locatiei cat si in spatiile indoor RYMA.


In dreptul scenei mari vor rula cateva filme documentare mai putin cunoscute in Romania insa captivante pentru cei ce iubesc si respecta natura.


Iar in zona plina de copaci si verdeata (bancute, hamac), prietenii de la RYMA vor aprinde un foc mare "de tabara", in jurul caruia se vor putea povesti rostite si nerostite, pana spre dimineata.