Expozitie de fotografie - Traseu tematic la baltile Bezdin

Detalii

Categorie
Targuri - expozitii
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
218

Voteaza & Distribuie

Descriere

Asociatia Peisagistilor din Romania anunta organizarea unei expozitii fotografice. Evenimentul va avea loc in 8 februarie, de la ora 12, la sediul Administratiei Parcului Natural Lunca Muresului. Expozitia va ilustra rezultatele finale ale proiectului „Traseu tematic la baltile Bezdin" sub forma unor fotografii care vor cuprinde peisaje si aspecte din activitatiile organizate in cadrul proiectului.

Proiectul mai sus mentionat are drept scop reducerea impactului negativ al vizitatorilor in zona de protectie stricta a Parcului Natural Lunca Muresului, prin construirea unui traseu tematic suspendat, cu impact minim asupra peisajului si habitatului. Concret in cadrul proiectului s-au construit 500 m de ponton suspendat intre balta Bezdin si observatorul Prundul Mare, astfel incat vizitarea zonei baltilor Bezdin nu se va mai face aleatoriu periclitand habitatele si ecosistemul. Vizitele in aria protejata se vor face folosind traseul tematic stabilit si construit prin prezentul proiect, indeplinindu-se astfel scopul si primul obiectiv al proiectului. Constructia efectiva a traseului a fost realizata in cadrul unor ateliere de lucru cu participarea studentilor de la specializarea Peisagistica din Bucuresti si Timisoara, carora li s-au alaturat cercetasii membri ai Organizatiei Nationale Cercetasii Romania, Centrul Local Phoenix din Arad si angajatii Parcului Natural Lunca Muresului, precum si voluntari din judetele Timis si Arad.

Expozitia face parte din caravana fotografica pe care Asociatia Peisagistilor din Romania o organizeaza in judetele Arad si Timis. Prin aceasta expozitie se doreste promovarea si constientizarea asupra fragilitatii si importantei mentinerii la nivel european a ecosistemul baltilor Bezdin si a Parcului Natural Lunca Muresului.

Proiectul este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania si de partenerii: Administratia Parcului Natural Lunca Muresului, Asociatia Altitudine Arad, Asociatia de la 4, Primaria localitatii Pecica, Primaria localitatii Felnac, Primaria localitatii Secusigiu si Grupul Scolar Forestier Arad.

sursa: vestic.ro