Expo Flori de Mai, Editia a III a

Detalii

Categorie
Targuri - expozitii
Modificat
acum 5 ani si 7 luni
Vizualizari
147

Voteaza & Distribuie

Descriere

Primele doua editii ale manifestarii expozitionale „ FLORI DE MAI ", organizata in Timisoara, supranumita orasul rozelor, sau, intr-un sens mai larg, orasul gradina, care s-a constituit intr-un veritabil targ al cultivatorilor de material floricol si dendrologic, dar si al iubitorilor de plante ornamentale de interior si exterior, doritori de a-si infrumuseta si innobila existenta, au reprezentat un real succes pe piata targurilor si expozitiilor din Romania.La editia precedenta, in cele 4 zile, pe parcursul carora s-a derulat manifestarea, standurile celor aproape 80 de firme expozante din Romania, Ungaria, Olanda, Italia, Serbia ;i Belgia, au fost vizitate de un numar record de timisoreni si turisti, peste 17.000. Aceasta, deoarece, notiunea de targ nu s-a rezumat la clasicul negot, desi expozitia a fost cu vanzare, ci a cuprins o paleta deosebit de larga de preocupari si interese.

Editia a III-a, care va avea loc in perioada 7 – 10 MAI 2009, sub egida acelorasi prestigiosi organizatori: Facultatea de Horticultura si Silvicultura Timisoara, Asociatia Amicii Rozelor, Oficiul Judetean pentru Agricultura Timis, Societatea Progresul Silvic si Star Expo Timisoara - are in vedere expunerea celor mai frumoase si variate exemplare de flori si arborete dendrologice, oferite de natura, ameliorate de om sau creatii ale acestuia. Apoi, e vorba de preocuparile complementare ale celor ce asigura butasii si materialul saditor, pamantul, ingrasamintele, produsele de combatere a bolilor si daunatorilor s.a., a producatorilor de unelte, scule, de vaze si mobilier adecvate, de sere cu instalatiile aferente, de pergole, intr-un cuvant, de o intreaga „industrie" pe orizontala.

In aceeasi ordine de idei e vorba, in continuare, de aranjamentele florale sau dendrologice, de interior sau exterior care privesc atat ambientul locatiilor personale, inclusiv gradinile, cat si zonele verzi din aglomeratiile umane. Or, in ziua de azi, reusita in acest demers n-o asigura decat arhitectura peisagera care se constituie intr-o autentica disciplina academica intalnita in facultatile de horticultura, inclusiv cea de la Timisoara.

Dar, desi ca ordine le amintim la sfarsit, de o importanta primordiala sunt informatia in domeniu, interna si externa, transferul de expertiza intre cei ce slujesc si iubesc minunata creatie dumnezeiasca si lumeasca - floarea!. Este menirea invatamantului, a cercetatorilor si specialistilor, consultantei agricole, asociatiilor profesionale, presei de specialitate, ca sa enuntam numai cateva din mijloacele cele mai la vedere si eficiente, de a implini , impreuna cu organizatorii, aceste deziderate.

Daca aceste sumare considerente v-au convins de importanta manifestarii expozitionale „FLORI DE MAI", va asteptam alaturi de noi, la cea de-a treia editie, aat ca expozanti, cat si ca vizitatori.


Informatii si inscrieri la:

SC STAR EXPO SRL TIMISOARA, str. Infratirii nr.1

Tel/fax: 0256-431015, 487406

e-mail: starexpo@clicknet.ro