Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Din experienta personala sau din experienta altora, cred ca fiecare avem o parere despre alcool, pe care sa o putem exprima aici.

 

In speranta ca putem ajuta, acesta se doreste a fi un topic despre dependenta de alcool. Cum o dobandim si cum putem scapa de ea.

 

De ce ne gasim

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

din pacate nu exista solutii prea multe impotriva dependentei de alcol.

 

consumat periodic, devine obicei. ucide neuronii, unu cate unu si se instaleaza dependenta si perceptia deformata a ORICAREI realitati.

 

daca o persoana dependenta de alcol ajunge sa recunoasca si sa vrea sa se opreasca, are nevoie de sprijinul total si de afectiunea familiei, de o alimentatie specifica si in general de un stil de viata diferit.

 

de obicei alcolicii sunt si fumatori de....toate cele, in cazu asta o constientizare a propriei situatii e realmente imposibila. vindecarea ar trebui sa se aplice fortat.

 

in general e foarte greu de comunicat cu persoanele dependente de alcol, din cauza avioanelor care au inlocuit neuronii. depinde si de gradul de dependenta.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Foarte putini oameni ajung sa constientizeze ca sunt alcoolici si numai in situatii extreme ( exp. moarte clinica in urma unei come alcoolice, violenta nestapanita asupra membrilor familiei, prietenilor, etc.). De obicei, cand am incercat sa deschid subiectul, am primit replici de genul "Un paharel doua nu face rau nimanui" ;" Daca era rau vinul nu mai lasa Dumnezeu via pe pamant" ;" Mi-a trimis Peter din Scotia o lada de whiskey, daca n-o beau il jignesc". Si pentru ca bautura dezleaga limba, au replica pentru orice, si n-o scoti la capat cu ei, pentru ca perioada in care sunt "treji" este doar o scurta pauza in care se "dreg" ca s-o ia de la capat imediat. Din ce am observat, cel mai bun este exemplul personal, dar sa nu fii in inferioritate. Si din cand in cand, foarte calm, suav , bland si fara niciun fel de costrangere, sa vorbesti cu respectivul/a despre subiectul "alcool"

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Exista mai multe tipuri de alcoolism. Unii beau zilnic, cate putin, de dimineata pana seara (stil J.R.), altii beau zilnic imediat ce se trezesc, un litru de tarie, si sunt beti pana seara, altii beau odata la 2-3 luni, timp de o saptamana zilnic, in cantitate mare (1-2 litri pe zi de tarie).

 

Unii beau cantitati mai mici, pentru a-si taia anxietatea si a se simti euforici. Altii beau mult si rapid cantitati mari pana intra in starea de ebrietate, care e un episod psihotic indus chimic. Atunci ei spun "adevarul". Se descarca ca un psihotic in delir. In acel moment ei se simt "bine" facand ca toti dracii. Familia insa traieste un adevarat iad alaturi de ei. Cand alcoolicul se trezeste din betie, e nenorocire, aceeasi familie (de care nu e legat cu nimic afectiv), aceleasi responsabilitati de care e satul.

 

Nu toti oamenii nemultumiti de viata lor se simt bine cu alcool. Altii prefera benzodiazepinele, altii antidepresivele, altii socializarea intensa. Ca sa te simti "bine" cu alcool, trebuie sa existe o predispozitie structurala a psihicului care se mosteneste. Astfel, fiul devine alcoolic, ca si tatal, atat datorita structurii cat si modelului parental. Ca sa nu mai spun ca un tata alcoolic nu prea are nimic de oferit fiului sau, in afara de traume.

 

Sevrajul de la alcool, provoaca tot un episod psihotic, numit delirium tremens, care uneori poate fi fatal.

 

Consumul indelungat de alcool, zeci de ani, 1-2 litri pe zi (35-45%) conduce la dementa etanolica (se distruc treptat neuronii). Dar mai repede se distruge ficatul decat creierul. Dintre cei care consuma 1litru de tarie pe zi, timp de 20 de ani, doar 20% fac ciroza hepatica. Asa ca mai mult sufera familia, apartinatorii.

 

Alcoolicului nu-i pasa de suferinta pe care o cauzeaza familiei, sotiei, copiilor, pentru ca el este de fapt un individ captiv sexual intr-o relatie de casatorie nedorita. Basca propriile traume din copilarie. Nici un alcoolic nu a avut o copilarie normala, ci tatal a fost si el un alcoolic. Alcoolicul mosteneste prin educatie un mod de iubire conditionata. Cand apar copiii, cand nevasta se deformeaza, imbatraneste, nemultumirile lui il fac nefericit. Ar vrea sa scape de responsabilitati si gura sotiei dar nu mai poate, asa ca alcoolicul este vazut ca o victima. Cand e beat insa, devine agresor (atunci e el insusi).

Din pacate sotiile alcoolicilor sunt niste agresori si ele, asa ca jocul agresor - victima dureaza la infinit. Alcoolicul nu-si face datoria in familie (agresivitate pasiva), sotia prea datoria acestuia, apar frustrarile, cicalelile, alcoolicul creste doza de acool, ce mai, un adevarat iad. Apare si violenta domestica. Copiii rezultati din asemenea familii ies cu traume serioase si cu mari frustrari afective plus multa furie reprimata.

 

Exista si "alcoolici" pe sec, care nu trebuie sa bea, pentru ca ei defuleaza permanent propriile frustrari, acestia sunt psihopatii, cei care agreseaza familia fara motiv (ei sunt decompensati emotional si agreseaza prin proiectii si jocuri psihologice distructive). Acestia sunt cei care se mentin in nevroza sau depresie bagandu-i pe ceilalti (in special copii) in psihoza.

 

Alcoolicii oricum ar fi ei, sufera de imaturitate, lipsa de educatie, traume din copilarie, care zac latent in ei, si chiar daca femeia il i-a in stare "buna", nu se stie cand va decompensa, caci viermele din el il roade inca de mic.

Editat de Big Lebowski
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa te simti "bine" cu alcool, trebuie sa existe o predispozitie structurala a psihicului care se mosteneste. Astfel, fiul devine alcoolic, ca si tatal, atat datorita structurii cat si modelului parental. Ca sa nu mai spun ca un tata alcoolic nu prea are nimic de oferit fiului sau, in afara de traume.

 

ceva aproape identic as fi vrut sa mai adaug si eu.

 

despre restul....no comment.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ar mai fi de adaugat ca alcoolismul este o depresie mascata, in care periodic cand e beat, individul intra in psihoza indusa de alcool, si astfel inconstientul sau se descarca pe nervii celor din familie.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din experienta personala sau din experienta altora, cred ca fiecare avem o parere despre alcool, pe care sa o putem exprima aici.

 

In speranta ca putem ajuta, acesta se doreste a fi un topic despre dependenta de alcool. Cum o dobandim si cum putem scapa de ea.

 

De ce ne gasim

  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Cam greu cu cei din jur, care au tendinta doar de a eticheta, fara a fi capabili sa inteleaga. De multe ori sfaturile vin de la indivizi ce vor sa para interesanti si care se simt superiori, tocmai din cauza "independentei" lor. Alcoolicul isi poate reveni singur , sfaturile ce vin din afara sunt doar...uhm, adjuvante.

 

parerea mea e ca aici gresesti mult, tare mult.

 

da, multi nebautori au o atitudine de superioritate si dispret fata de alcolici. nu sunt deloc de acord cu asa ceva.

 

totusi.....ce e de inteles la un alcolic, altceva decat .....ca e alcolic? in mintea lui are nspe milioane de pretexte pentru a bea. in realitate ele chiar nu exista.

 

aaaaa daca s-a hotarat sa se opreasca si are nevoie de intelegere, rabdare si ajutor, atunci da, ok, le primeste.

 

nu, un dependent de alcol nu poate iesi singur din asta. sa-si doreasca, da, dar daca la "trezire" nu este cineva alaturi, care sa-l ajute.....ghici ce face?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×