Sari la conținut
Forum Roportal
Stefaniuly

Torturi delicioase, unde gasim?

Postări Recomandate

Eu nu prea ma joc cu asta in bucatarie, practic niciodata n-am fost prea entuziasta de baking, cred ca si pentru asta trebuie sa te nasti cu aptutudini speciale. Imi place sa gatesc si sa prepar dulceturi, muraturi migaloase, piftii din te miri ce sau aspic, mai prepar si bauturi cateodata, acum fac afinata de exemplu dar la prajituri mereu invit pe cineva sau le comand. Am facut si cate ceva reusit, dar traiesc si fara si pot cumpara de la cofetarii private cum fac de obicei, sau le dau reteta si-mi face cum vreau, si atunci de ce sa ma complic eu si poate nici nu va reusi??? Mereu prepar o masa fesitva cand vine cineva, dar se satura de mancare si nimeni nu vrea desert :yahoo: desi ofer pahare cu inghetata decorat cu multe bunanati sau clatite gundel, lapte de pasare, flan sau crema de zahar ars sau cr

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E ziua fetitei mele in trei zile si voiam sa ii iau un tort ceva mai special, care sa nu arate asa sintetic si sa aiba gust bun. Imi recomandati ceva? Eu ma gandeam sa comand de la Coffet, am vazut ca au un tort cu ciocolata, crema de vanilie si visine, suna delicios! Voi ati mai incercat de la ei ceva?

Daca doresti sa comanzi ceva care sa fie si delicios si din produse naturale, iti recomand sa faci comanda la helen magic sweets. Eu am comandat un tort fructa de la ei, a fost extraordinar! Sa nu mai zic ca si decorul a fost pe asteptarile mele. Cand am fost sa iau comanda am vazut ca au laborator propriu si fac totul proaspat, deoarece nu am rezistat tentatiei de a mai gusta si alte prajituri. Chiar daca sunt noi din cate am inteles, sa stii ca au cofetari super priceputi. Urmatorul tort il voi lua tot de la ei cu siguranta si va fi cel cu ciocolata si visine, am vazut pe facebook mai multe poze. Cauta si tu si fa-ti o idee. Cu drag, Milli.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tort festiv de zmeura

 

 

Postat de culinar

www.culinar.ro

 

 

Ingrediente

 

Blat:

3 oua

90 gr zahar

2 linguri apa

0,5 lingurite praf de copt stins cu suc de lamaie

2 plicuri budinca zmeura

Pentru piureul de zmeura:

200g zmeura

1 lingurita gelatina

crema de albusuri:

2 albusuri

170 gr zahar

60 ml apa

3 lingurite suc lamaie

1 lingurita miere artificiala (sau glucoza, sau energizantul care se gaseste in Romania)

1 budinca de zmeura

 

Mod de preparare

 

Pentru prepararea blatului de tort:

 

Se bat albusurile impreuna cu apa, zaharul si cateva picaturi suc lamaie pana devin o spuma tare. Se adauga apoi galbenusurile si praful de copt stins - si se incorporeaza incet cu ajutorul unei linguri de lemn.

Apoi se da drumul in ploaie la continutul celor 2 plicuri de budinca si din nou amestecam totul usor. Compozitia am pus-o in tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina.

Compozitia trebuie sa fie pufoasa.

 

Am intins aluatul si l-am pus la copt in cuptor preincalzit la 175-180 grade Celsius, 15 minute.

 

Intre timp m-am apucat sa fac repejor pireul de zmeura:

Am dizolvat in 2 linguri de apa calduta 1 lingurita rasa de gelatina praf (Dr. Oetker)

200 gr zmeura congelata le-am pus pe foc, in cateva clipe au inceput sa se dezghete. Le-am fiert la foc mic cam 5 minute. Compozitia obtinuta am strecurat-o prin sita si am adaugat putin sirop de zmeura pentru a o indulci. Am topit gelatina si am adaugat-o tot acolo..

 

Am taiat putin capetele blatului, l-am lasat sa se raceasca, iar apoi l-am asezat pe tava pe care urma sa-l ornez..si m-am apucat de crema de albusuri:

 

Toate se pun intr-un castron pe baie de aburi si se bat cu mixerul in jur de 7-10 minute. Dupa 7-10 minute am scos castronul de pe baia de aburi si am mai batut spuma inca vreo 5-7 minute.

 

Am preparat o budinca de zmeuradin 250 ml lapte si jumatate pachet praf budinca.

Budinca calduta am amestecat-o cu 4 linguri de crema de albus..Am pus la ochi pana cand mi-a placut consistenta cremei...

 

Amestecul de budinca cu crema de albus l-am pus in centrul blatului iar cu restul cremei de albus am inceput sa acopar marginile.

 

Am presurat pe margini fulgi de cocos apoi m-am jucat de-a decoratu' facand astfel un "baraj" pentru a putea turna pireul de zmeura deja racit. Dati tortul la frigider.

 

Mod de servire

 

Doar dupa un timp mai lung la rece se recomanda servirea langa o cafea sau sampanie

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Un tort special care necesita coacere dar nici macar un gram de faina

 

 

Ingrediente:

 

pt blat,

 

- 10 oua

- 300 gr. nuci

- 14 linguri zahar

- 125 ml.apa rece

- 1 lingura cu varf de cacao

 

pt. crema,

 

- 1 pachet de unt proaspat

- 4 linguri cacao

- 5 linguri zahar pudra ( Facultativ)

 

Se fierbe apa cu cele 14 linguri de zahar si o lingura mare de cacao pana cand clocoteste; se da la o parte de pe foc si se adauga nucile bine pisate (prin masina speciala de macinat nuci), cand aceasta compozitie s-a racit, adaugati cele 10 galbenusuri unul cate unul omogenizand usor, apoi cele 10 albusuri care au fost facute spuma in prealabil. Se omogenizeaza cu multa grija si se toarna intr-o forma destul de mare( caci va creste bine) care in prealabil a fost imbracata cu hartie unsa cu mult unt sau margarina, se da la cuptor la foc potrivit si se coace pret de jumatate de ora sau cat este nevoie. Acest blat se va rasturna direct pe platoul ce va urma sa fie servit pentru ca el va fi gata insiropat din cuptor. Cand se raceste se imbraca in crema obtinuta din pachetul de unt si cacao (facultativ putuei pune zahar, insa ar fi prea pleonastic caci blatul este insiropat si este suficient de dulce). Dupa cum observati acest tort nu are nici macar un gram de faina, sau alti agenti de crestere si in timpul coacerii el "sufera" intr-un mod natural propriul sirop. Pofta buna!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Specialitatea ... lui asta din poza, o sa impartim felia de tort intre 4 persoane ca este imensa bucata ... maine la pranz intr-un restaurant ... servit pe un platou la Claim Jumper.

 

f94775e605aedbbc0c19a817fa86f32a.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
11 iulie, ziua internaţională a ciocolatei
hepta-512578.jpg?width=470
Primele însemnări despre ciocolată trimit către anii 1400 - 500 î.Hr. când populaţia Olmec, concentrată în regiunea în care astăzi se află oraşele Veracruz şi Tabasco din Mexic, ar fi consumat băuturi pe bază de cacao. Cu circa 2.000 de ani în urmă arborele de cacao era descoperit în America de Sud. Exploratorul Cristofor Columb a fost primul care s-a bucurat de beneficiile boabelor de cacao.
blank.gif

Ciocolata a ajuns în Europa în secolul al 16-lea, după ce spaniolii i-au cucerit pe azteci. Conchistadorul Hernando Cortez obişnuia să bea un preparat din boabe de cacao, iar cu timpul spaniolii i-au adăugat trestie de zahăr, vanilie şi scorţişoară.

Gustul a fost îmbunătăţit , fascinaţia pentru cacao şi ciocolată a crescut rapid, iar pe masură ce a devenit cunoscută pe continentul european ciocolata era considerată aliment de lux şi cumpărată de cei bogaţi. Prima ciocolaterie a fost deschisă în 1657, în Londra.

 

Cercetările ştiinţifice au arătat de-a lungul vremii că oamenii care consumă ciocolată au mai puţin ţesut adipos decât cei care nu mănânca. De asemenea, din punct de vedere caloric, ciocolata este neutră, deci permisă în diete, deoarece accelerează metabolismul, reduce riscul de infarct, atac cerebral, hipertensiune şi diabet.

10 curiozităţi despre ciocolată:

- Contrar unor opinii, ciocolata conţine cantităţi mici de cofeină. O cană cu cafea conţine aceeaşi cantitate de cofeină din 10 batoane de ciocolată, cântărind 42 de grame.

- Ciocolata conţine, printre altele, THC (o formă de cannabis) în cantităţi mici, principalul ingredient al marijuanei. Creierul foloseşte aceste substanţe pentru a produce dopamină şi serotonină, responsabile pentru senzaţia de plăcere.

- Ciocolata se topeşte la 36 de grade Celsius, iar temperatura medie a corpului uman este 37 de grade Celsius.

- Boabele de cacao sunt foarte amare. Pentru a obţine aroma de cacao, acestea trebuie trecute prin procesul fermentării, apoi sunt curăţate, prăjite şi cojite.

- Ciocolata albă a fost inventată în anii '70 şi reprezintă o combinaţie de unt de cacao, zahăr şi lapte. Ciocolata albă este, de fapt, bej.

 

- Prima reţetă cunoscută pentru Negrese a apărut în Sears Roebuck Catalog, în 1897.

- La nivel mondial, oamenii cheltuie peste 20 de miliarde de dolari pe ciocolată, anual.

- Denumirea ştiinţifică a arborelui de cacao este Theobroma Cacao, termenul grecesc pentru "mâncarea zeilor".

- Cuvântul ciocolată provine de la termenul aztec "xocolātl", care înseamnă "apă amară".

- Aztecii foloseau boabele de cacao ca bani. De exemplu, un curacan costa 100 de boabe, iar un dovleac costa 4 boabe.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

What’s on the Singapore state dinner menu? East meets West.

 

In Casa Alba va fi servit acest platou dulce pentru vizitori oficiali din Singapore dupa un meniu sofisticat, decorat cu floricele.   Platoul pe care sint bucatelele de prajituri se va arunca automatic ca-s tari alunele intepenite in zahar ars sa devina o platforma de servit sau etalat bunatati duci.      

 

The finale features a peach cake with accents of palm sugar, coconut milk and fragrant lime leaves. Honey said to be culled from the White House beehive goes into both the accompanying brittle and a fluffy meringue on the plate.   White House executive pastry chef Susie Morrison operates on the knowledge that dessert is the last impression guests will take away, so she is also offering an edible footed tray fashioned from caramelized almond nougat. On it will sit one-bite pastries and a wavy bowl of pulled-sugar roses and orchids that is illuminated from within. “Except for the lights,” she says, the entire arrangement can be eaten.

AFP_DP1YE.jpg?uuid=UImLIFW1Eea33t_lCUMMO

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

mtd001.jpg

Asa un tort aveam de mari sarbatori in copilarie plin cu nuci, tort rusesc era numele, nu stiu cat era de autentic dar era foarte bun, facut de bunica, noi spargeam la nuci ... se fierbea nucile macinate cu multe bunatati si devenea crema, dar mai mult nu-mi amintesc cum era facut.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

That was then, and this is now   :haha:

 

tortul de azi deloc nu seamana cu un tort dar se mananca cu lingurita, civilizat ca oricare desert elegant ... :giggle: 

 

Este intr-un vas, o cratita nu prea mare de sticla ca altfel nu se va lipi ingredientele, dar cand se va raci bine, se poate taia felii.

 

Pentru ca n-am timp si chef de copt un blat, am adunat de prin casa toate alea dulci si un baguette congelat pe care am taiat delii de 1 cm. Le-am lipit cu un pic de miere sa captusesc cratita, peste care am pus piscoturi foarte uscate deja dar le-am insiropat direct din sticla cu lichior sa se relaxeze glutenul putin sa nu fie goluri.  Am mai dat si cu firimituri de un alt tort dintr-o cutie, unde blatul nu se coace.   Am cumparat 2 spray-uri cu frisca si am dat cam 2 cm peste blat si fructe tocate nu foarte marunt dar fin, din tot ce am avut in casa: - banane, ananas, capsuni 2 feluri de struguri, pepene galben, mango, prune mari foarte carnoase fara coaja, ciresi de 2 feluri toate amestecate.  Iar un pic de frisca si alte fursecuri de prin cutii de la paste, si 3 oua de ciocolata umpluta am cioparti, niste bastonase umplute cu crema de ciocolata am pus in lungime si un croissant uscat in felii subtiri, si iar lichior si frisca pana am avut material dar frisca s-a terminat din spray, am avut si in planul B si l-a batut masina repede, am sfarimat si niste biscotti cu almonds si cu ciocolata si cateva din barele sanatoase al sotului din te mir ce presate ca sa umplu golurile si am acoperit totul cu ciocolata neindulcita topita sa arete bine.

Celofan pe cratita si in frigider pana maine.  

Aveam si nuci dar am uitat de ele, poate la servit le voi folosi pe nuci putin prajiti si macinati mai mare.  Le mai pot decora cu prune uscate si curmale tocate.   N-are de ce sa nu fie buna!!!   Deja n-am gasit nimic in 3 alimentari sa-l pot folosi ca blat, altadata au si blaturi in 3-4 forme la vanzare dar nu la 6 seara, la noi se intuneca foarte devreme si vara, de asta ne culcam devreme ca la 8 este intuneric ca noaptea.    Da' ce tare ploua ... pregatesc luminarile in caz ca s-ar stinge lumina.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am o vecina noua care face pe cofetara pe moment ca nu poate lucra la cosmetica nici de acasa, insa a trecut la Vegan si Fara Gluten ... mi-a oferit sa gust produsele dar nu-mi plac, par a fi din rumegus si duc furculita goala la gura ca totul se face praf fara gluten :chef: mananca doar boabe de sorg, mei si din astea pentru pasarile cerului.   De Paste a venit bunica ei in vizita si l-a trimis la mine sa-i dau ceva de mancare ... Mi-a spus ca ma va surprinde Duminica de ziua mamelor cu ceva special ... 

Eu voi prepara un tort, materialul de blat il pun in masina de facut paine sa am acea forma si prepar 2 creme si multe fructe, un spray de frisca si e gata, am cutie care se inchide perfect sa n-aibe gust de slanina afumata sau peste murat in ceapa de la alea toate din frigider cand il pun la rece :lol2:   

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×