Stefaniuly 0 Raportează post Postat Noiembrie 2, 2012 E ziua fetitei mele in trei zile si voiam sa ii iau un tort ceva mai special, care sa nu arate asa sintetic si sa aiba gust bun. Imi recomandati ceva? Eu ma gandeam sa comand de la Coffet, am vazut ca au un tort cu ciocolata, crema de vanilie si visine, suna delicios! Voi ati mai incercat de la ei ceva? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15042 Raportează post Postat Noiembrie 2, 2012 ... ma gandeam sa comand de la Coffet ... Voi ati mai incercat de la ei ceva? La cea din Bucuresti asa cum se vede On-Line cred ca e foarte bine chiar, dar se poate si gusta inainte de a cumpara, la cerere, sint convinsa. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Noiembrie 4, 2012 Din ce oras esti? Si ca sfat pe viitor: cu o saptamana inainte fa comanda ca sunt multe de pregatit la un tort. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Noiembrie 11, 2012 Daca nu gasim putem sa facem si noi! Tort Mickey Ingrediente Pentru blat: continuare Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Noiembrie 13, 2012 Tort Vanilla lounge & games Ingrediente: Blat red velvet Budinca de vanilie Pasta de zahar continuare Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Decembrie 18, 2012 Tort Minnie 2 ani Ingrediente: Blat de vanilie Budinca de vanilie cu krantz Mousse de capsuni si zmeura continuare Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15042 Raportează post Postat Ianuarie 26, 2013 (editat) Tort cu ciocolata, vin si pere Ingrediente Pentru blatul prajiturii: 5 oua 125 g zahar o lingura de cacao 80 g faina 50 g amidon de porumb 75 g ciocolata amaruie de menaj data prin razatoare sare Pentru crema: 400g smantana 250 g crema de branza dulce 80 g zahar vanilat 75 g ciocolata rasa 2 plicuri de gelatina 1-2 linguri de zahar pudra Pentru ornare: 6 pere 350 ml vin rosu dulce 250 g zahar un baton scortisoara o lingurita arome pentru vin fiert Mod de preparare Pentru blat se bat bine albusurile cu putina sare apoi cu zahar. Se adauga galbenusurile zdrobite cu telul si la urma faina cernuta amestecata cu praful de copt si amidonul de porumb. Se unge o forma de tort cu un strop de ulei apoi se tapeaza cu hartie de copt. Se toarna aluatul, se presara deasupra ciocolata rasa si se da la copt aproximativ 20 de minute la foc potrivit in cuptor preincalzit. Se lasa blatul copt la racit apoi se taie in doua parti egale pe orizontala. Se amesteca branza cu smantana, se toarna zaharul, apoi gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin (nu fiarta!), iar la urma se incorporeaza si ciocolata rasa. Se curata perele de coaja apoi se taie pe lung in cate doua jumatati egale carora li se indeparteaza casutele cu samburi. Partea incovoiata se incrusteaza cu furculita. Vinul rosu se fierbe, intr-un vas mai inalt, impreuna cu zaharul, batonul de scortisoara si aromele de vin fiert. Cand vinul da in clocot se introduc jumatatile de para si una lasata intreaga. Se amesteca din cand in cand usor si se lasa sa fiarba la foc domol 20 de minute (daca perele sunt moi se lasa doar 10 minute). Perele se lasa sa se raceasca in vin. Dupa ce s-au racit se scot intr-o strecuratoare sa se zvante, iar siropul de vin se strecoara si se da deoparte. Intr-o forma cu inel detasabil se monteaza tortul astfel: se aseaza primul disc de blat, se toarna crema fina de branza, apoi al doilea blat pe care mai inainte l-am intepat din loc in loc cu o furculita. Se decoreaza cu jumatatile de para asezate pe margine, cu scobitura in jos. Para intreaga se aseaza la mijloc, iar deasupra se toarna jeleul preparat conform instructiunilor de pe ambalaj folosind sosul de vin ramas. Mod de servire Tortul cu pere, ciocolata si vin se lasa cel putin 2 ore la frigider apoi se taie felii subtiri. culinar.ro Apreciez repatrierea la locul potrivit, am omis cuvintul clatite, multumesc! Editat Ianuarie 26, 2013 de The Unknown Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Ianuarie 26, 2013 Tort glazurat Ingrediente: Blat de cacao Mousse de visine Budinca de vanilie continuare Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15042 Raportează post Postat Februarie 27, 2013 Tort insiropat de portocale Postat de culinar www.culinar.ro Ingrediente 350g migdale macinate 300g zahar tos 3 lingurite praf de copt 8 oua 400ml ulei 1 lamaie 4 portocale Pentru sirop: 100g zahar tos cuisoare 2 lingurite scortisoara Mod de preparare Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol amesteca impreuna migdalele macinate fin impreuna cu zaharul tos si praful de copt. Adauga apoi ouale si uleiul amestecandu-le usor. Razuie coaja de la lamaie si de la doua portocale in aluat amestecand usor. Toarna apoi aluatul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt, cu diametrul de 20cm. Lasa tortul la cuptor pentru 40-60 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Intre timp poti pregati siropul: Stoarce sucul de la cele 4 portocale si de la lamaie, si pune-l intr-o oala mica impreuna cu zaharul, cuisoarele si scortisoara pana aduci la fierbere, apoi mai lasa-l la foc mic pentru inca 3 minute. Dupa ce tortul este gata, lasa-l sa se raceasca dupa care inteapa-l destul de des cu o scobitoare pe toata suprafata. Toarna siropul cu o lingura. Mod de servire Lasa tortul insiropat cu portocale pentru vreo 30 de minute, ca sa se absorbe bine, dupa care poti sa il servesti decorat cu coaja de portocala razuita. ************ Eu as mai aduaga un pic de lichior de portocale in acel sirop cand s-a mai racit!!! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Ampera 10661 Raportează post Postat Februarie 27, 2013 d-na Olga, ce mi-ar placea sa postezi retete facute de tine, nu luate cu copy-paste de te miri unde. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri