Jump to content
Forum Roportal
soogee

Daca ai suflet, ce culoare are?

Rate this topic

Recommended Posts

http://www.descopera.ro/dnews/10267078-fizica-cuantica-ofera-o-explicatie-stiintifica-pentru-existenta-sufletului-anunta-doi-cercetatori-de-renume-video

 

Dr. Stuart Hameroff, un fizician american, şi Sir Roger Penrose, din Marea Britanie, au conceput o teorie cuantică a conştiinţei, care susţine că sufletele oamenilor sunt conţinute în „microtubule”, structuri care se găsesc în interiorul celulelor noastre cerebrale.

 

Ideea celor doi cercetători porneşte de la noţiunea conform căreia creierul este un computer biologic în care „cei 100 de miliarde de neuroni, impulsurile lor electrice şi conexiunile sinaptice joacă rolul de reţele informatice”. Conform acestei idei, conştiinţa este un program derulat de computerul cuantic existent în creierul nostru care continuă să existe în univers şi după moartea noastră.

 

Dr. Hameroff, profesor emerit în cadrul departamentului de anesteziologie şi psihologie din cadrul Universităţii Arizona şi totodată directorul Centre of Consciousness Studies, lucrează alături de Sir Roger Penrose la această teorie din 1996.

 

Cei doi oameni de ştiinţă susţin că ceea ce noi percep ca fiind conştiinţa este rezultatul efectelor gravitaţiei cuantice în interiorul acestor microtubule, un proces pe care aceştia îl numesc „orchestrated objective reduction” (Orch-OR).

 

Cercetătorii afirmă că atunci când oamenii intră în starea de moarte clinică, aceste microtubule îşi pierd starea cuantică, însă informaţia conţinută în ele nu se pierde. Cu alte cuvinte, „sufletul” nu moare, ci se întoarce înapoi la univers. „Să spunem că inima încetează să bată, sângele nu mai curge, iar microtubulele îşi pierd starea cuantică. Informaţia cuantică nu se pierde, căci nu poate fi distrusă, ci se disipează şi se distribuie în univers”, afirmă Dr. Hameroff. „Dacă un pacient este resuscitat, informaţia cuantică revine în microtubule şi pacientul spune «am avut o experienţă aproape de moarte»”, adaugă cercetătorul.

 

Specialistul afirmă că descoperirile recente referitoare la rolul pe care fizica cuantică îl joacă în procesele biologice – precum mirosul, fotosinteza sau modul în care navighează păsările – reprezintă o dovadă în plus în favoarea teoriei sale.

 

Dr. Hameroff a explicat pe larg această teorie în cadrul documentarului „Through the Wormhole”, difuzat recent în SUA de postul Science Channel"

 

Nu mai trebuie sa il prezint pe Penrose... fanii ariei religie ii cunosc bine opera.

I-ati citit deja "Mintea noastra cea de toate zilele","incertitudinile ratiunii" si "mintea omeneasca intre clasic si cuantic", in care arata ce legatura este intre constiinta de sine si stringuri, tribari, infiniti cantorieni, alea alea.

 

Intrebarile care se suscita firesc sunt:

- voi aveti un suflet?

- daca nu aveti suflet, atunci sunteti oameni fara suflet, oameni fara inima?

- daca aveti suflet, ce culoare are?

- cand l-ati apretat ultima data?

- dupa moartea hardului (corpul), sufletelul vostru va bantui prin cimitire de masini ca o fantoma hazoasa, ori va merge in rai sa creeze lumi cuantice de vis, ori in iad prins in propriul cosmar ca o bucla infinita?

- ce va umple sufletul?

- mai puneti si voi intrebari personalizate

Edited by naikan

Share this post


Link to post
Share on other sites

- dupa moartea hardului (corpul), sufletelul vostru va bantui prin cimitire de masini ca o fantoma hazoasa, ori va merge in rai sa creeze lumi cuantice de vis, ori in iad prins in propriul cosmar ca o bucla infinita?

 

Deloc, alesul sufletului va veni dupa mine si pornim spre un nou univers unde am rezervat deja loc special pentru eternitate!!! :bye:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca nu am suflet (in sensul care e perceput pe aceasta arie) dar ma consider un "sufletist".

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
(in sensul care e perceput pe aceasta arie)

 

Aici sufletul are sensul de suflare de viata, adica respiratie.

 

Acum, respiratia fiecaruia este incolora, dar in unele cazuri grave de boala s-ar putea sa capete diverse nuante :o:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×