Sari la conținut
Forum Roportal
NNicusor

Cand si cum L-am intalnit eu pe Dumnezeu, la propriu

Postări Recomandate

Considerand cum ca slujesc si eu in aceasta viata lui Dumnezeu, m-am hotarat sa scriu aceasta carte, din dorinta de a-L slavi pe El si de a le fi de folos oamenilor.

Oh, iubite om, tu, da, tu, nimeni altcineva, tu şi doar tu, cel care citesti in acest moment, trebuie sa ştii ca nu este o coincidenţa, o intamplare, un concurs de imprejurari faptul ca ai ajuns sa incepi sa lecturezi aceasta carte. Da! Nu crezit! Binecuvantatule, copile al lui Dumnezeu, nu ştiu cine eşti, ce perspectiva ai asupra vieţii şi, in consecinţa, ce orizonturi ai deschise sau inchise in raport cu credinţa ta, ca de altfel şi cu profesia, naţionalitatea, etnia, confesiunea, tipologia, genul, personalitatea, statutul social, sanatatea, comportamentul, educaţia, sensibilitatea, afectivitatea şi alţi astfel de parametrii funcţionali ai fiinţei tale; nu ştiu nici ce iţi doreşti de la viaţa, generalmente vorbind, in relaţia pe care o ai mai mult sau mai puţin consolidata şi elevata cu mediul ambiant şi componentele sale (componente geografice, psihologice, socio-civice şi spirituale, per ansamblu), tot ce ştiu eu despre tine este ca tu esti o fiinţa minunata, o imparaţie vie, un univers icoana bunataţii lui Dumnezeu; cel mai desavarşit colţ din natura, cununa creaţiei divine, caci, in mod cert, pe scara creaţiei pamanteşti, tu ai fost aşezat pe cel mai inalt piedestal, iar in relaţie cu toate vieţuitoarele de pe pamant, fara indoiala, tu ocupi poziţia de lider; dragule, eşti destinat sa fii o creaţie speciala, diferita de celelalte, superioara, cea mai perfecta de pe suprafaţa terestra, avand, de asemenea, un scop mai inalt in lume, unul elevat; esti o fiinţa sociala, care se caracterizeaza prin suflet, gandire, inteligenta si limbaj articulat, iar din punct de vedere morfologic prin pozitia verticala a corpului si structura piciorului adaptata la aceasta, mainile libere si apte de a efectua miscari fine si creierul deosebit de dezvoltat; esti o dihotomie funcţionala cu trup şi suflet. Deci, ai doua firi, una trupeasca (umana) şi una spirituala (dumnezeiasca). Singura proprietate comuna a celor doua firi, umana şi dumnezeiasca, este raţiunea, intrucat tu ai fost facut dupa chipul lui Dumnezeu, adica ganditor şi liber şi dupa asemanarea lui Dumnezeu, adica desavarşit in virtuţi atat cat este cu putinţa firii omeneşti. Tu, scumpule, nu ai aparut la porunca lui Dumnezeu, ci eşti singura creatura de pe pamant facuta direct de Dumnezeu, atat cu trup, cat şi cu suflet raţional (spiritual).

Pentru ca esti ceea ce esti, omule, am scris aceasta carte si pentru tine, scotand la lumina, din ceea ce am trait eu, cate ceva util pentru fiinta ta. Prin aceasta carte m-am dezgolit de foarte multe taine; am acceptat sa o fac, pentru binele oamenilor care trec in prezentul vieţii lor prin trecutul vieţii mele, avand nevoie sa ştie ca pot traversa şi invinge obstacolele care apar pe drumul lor sinuos şi diferit, cu credinţa şi nadejde in mila, iubirea şi harul lui Dumnezeu; pentru binele oamenilor care vor sa ştie din propria mea experienţa de viaţa, din realitatea traita de mine, nu numai din lecturarea unor carţi, din credinta lor bazata pe simtire sau din increderea in marturiile altor oameni necontemporani cu ei, ca Dumnezeu, Raiul, iadul, ingerii, demonii şi sufletul chiar exista, ca spovedania are un rol crucial in viaţa unui creştin, ea fiind un leac foarte puternic, ca mersul regulat la Biserica este esenţial pentru sanatatea sufletului, ca suferinţa are un rost benefic in viaţa, ca credinţa creştina ortodoxa este dreapta credinţa in Dumnezeu, cea adevarata, ca Biserica dreptmaritoare a lui Hristos este cea Ortodoxa, ca eu am primit dovezile care atesta faptul ca reiki este o practica oculta ce profeseaza erezii, ca şi yoga, ca reincarnarea este o teorie anticreştina şi multe altele asemenea acestora!

Draga omule, ai mare grija, nu intelege gresit ce vei citi. Sa nu te tulburi, sa nu te smintesti si sa nu crezi ca mi-am expus şi trambitat calitatile (virtutile), suferinta sau orice altceva, nu, nici pe departe. De pilda, mi-am mentionat unele dintre calitati nu pentru a ma lauda, din mandrie sau din slava deşarta, ci pentru a pune in evidenta bunatatea, iubirea, mila, toleranta si generozitatea lui Dumnezeu. Cum as fi putut sa-L laud pe Dumnezeu, daca nu as fi precizat macar o parte din binele pe care mi l-a facutt Binele se masoara si in virtutea daruita!

Nu te pierde in maruntisuri, dragule, priveste esenta si invata ceva pozitiv, nu negativ. Mi-e greu sa cred ca nu vei avea la dispozitie nicio oportunitate de a invata ceva pozitiv din ceea ce vei citi. Invaţam unii de la alţii, instituţionalizaţi fiind in "şcoala volanta" care se numeşte... viata; din aceasta cauza s-a conceput expresia "şcoala vieţii" sau "facultatea vieţii". Tu vei invaţa ceva din greşelile mele, din experientele mele, din intreaga mea viaţa, expusa parţial, intr-o mica masura, iar eu, poate, vreodata, voi invaţa ceva de la tine. Invaţam pe tot parcursul vieţii.

Aceasta autobiografie, care este o lucrare modesta, conceputa pe inţelesul tuturor, a fost scrisa cat mai simplist, din toata inima şi cu tot sufletul, puţin cate puţin, intr-un timp foarte scurt, varsandu-se cate o lacrima dupa fiecare pagina.

Te rog, omule, daca vei avea vreun beneficiu de pe urma citirii acestei autobiografii, da-i slava lui Dumnezeu, si te mai rog ceva foarte important pentru mine, si anume: daca m-ai cunoscut vreodata dar nu neaparat, iar eu ti-am facut vreun rau (ti-am vorbit urat, te-am jignit, te-am nedreptaţit sau te-am afectat in vreun fel, oricat de putin), direct sau indirect, voluntar sau involuntar si cu stiinta sau fara, te rog din adancul fiintei mele sa ma ierti. Iti multumesc din suflet, te iubesc, ma rog pentru tine si imi doresc sa ne intalnim in Rai. Amin!

___

 

(Note: Aceasta autobiografie se bazeaza pe intamplari reale! Pentru a se inţelege adecvat, se recomanda citirea ei, cursiv, cu atenţie şi rabdare, in linişte, per total, nu doar parţial.

Autobiografia digitala (electronica) este optimizata pentru deschidere şi citire in programele Microsoft Word (cu extensia .doc) si Adobe Reader (cu extensia .pdf); deschiderea şi citirea ei, pe un computer, intr-o versiune veche a programului Microsoft Word, ii poate crea unele inadvertenţe minore spre moderate, cum ar fi o dezordine in cadrul paginilor, tocmai de aceea se recomanda deschiderea si citirea cartii intr-o versiune a programului Word de cel putin 2003.

Ţinand cont ca ea este un dar pentru tine, omule, tu ai acordul meu, al autorului, sa o descarci, citeşti, scoţi la imprimanta, distribui şi daruieşti in regim de totala gratuitate. Sa nu imi mulţumeşti mie, ci lui Dumnezeu, binecuvantatule. Sa iţi fie de bine ce vei citi, amin).

(Observatie: Manuscrisul electronic de fata al acestei autobiografii, este putin diferit de celelalte manuscrise publicate in reteaua bibliotecii on-line Scribd, pe parcursul a aproximativ trei luni de zile, in trecutul apropiat (in perioada 21 iulie-6 octombrie, 2012). In urma unei revizii, limbajul si stilul carţii au capatat mici schimbari pozitive, ca sa fie pe intelesul tuturor, iar unele informatii, deşi adevarate si benefice, care puteau fi interpretate eronat de catre unii oameni, au fost scoase in afara planului initial. S-a recurs la discretie!

Aceasta este explicatia pentru care orice persoana care a citit un manuscris mai vechi al cartii, la citirea celui nou, va constata schimbari substantiale, care, insa, nu modifica esenta cartii, ci doar o remodeleaza la nivel de sintactica obiectiva).

___

 

Accesează cartea d

post-378750-0-18215600-1350211499_thumb.jpg

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Singura proprietate comuna a celor doua firi, umana şi dumnezeiasca, este raţiunea, intrucat tu ai fost facut dupa chipul lui Dumnezeu, adica ganditor şi liber şi dupa asemanarea lui Dumnezeu, adica desavarşit in virtuţi atat cat este cu putinţa firii omeneşti. Tu, scumpule, nu ai aparut la porunca lui Dumnezeu, ci eşti singura creatura de pe pamant facuta direct de Dumnezeu, atat cu trup, cat şi cu suflet raţional (spiritual).

 

Unde vezi tu atata desavarsire si virtute in fiinta omeneasca? :stars: In plus, daca dumnezeu a facut omul desavarsit si virtuos, dupa asemanarea sa, inseamna ori ca acest dumnezeu are tot atat de multe

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Scaparea de Iad.

 

Iadul descris in religie este o simpla fictiune, deci fii fara frica, n-ai cum ajunge in ceva ce nu exista ;)

 

Adevaratul iad este aici pe pamant si odata cu moartea fiecare om scapa din el.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iadul descris in religie este o simpla fictiune, deci fii fara frica, n-ai cum ajunge in ceva ce nu exista ;)

Adevaratul iad este aici pe pamant si odata cu moartea fiecare om scapa din el.

Stiu, cartile de acest tip ii scot omului din cap fantasmele astea cum ca Iadul nu exista.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sincer,m-a furat si pe mine :)

Am citit 8 capitole fara pauza :)

Ar trebui redusa suspendarea, poate sunt doritori care vor sa puna intrebari.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am reusit si eu sa citesc cateva pagini. Am renuntat dupa ce am dat de contradictii majore intre diverse afirmatii.

 

 

Am avut o invatatoare deosebita si desăv

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×