Sari la conținut
Forum Roportal
Indigo 1

Parcul national Plitvice - Croatia

Postări Recomandate

Ceva vreme in urma am avut ocazia sa vizitiez Croatia. Una din destinatiile de acolo a fost Parcul National Plitvice unde am petrecut 2 zile pentru a putea sa parcurgem cat mai mult din parcul care se intinde pe sute de hectare.

 

Este una din acele destinatii ce pot fi vizitate de la inceputul primaverii pana spre sfarsitul toamnei si desi este un parc amenajat interventia asupra naturii inconjuratoare a fost atat de fin realizata incat este o placere sa plimbi pe aleile din barne ce traverseaza parcul in toate directiile.

Bine ar fi sa fie alocate 2 zile pentru vizitarea parcului deoarece sunt 2 trasee distincte si destul de lungi:

-si anume unul al lacurilor de jos (parcul are in total 16 lacuri, cu o diferenta de nivel intre ele de 144 m) si pesteri,

-iar al doilea cel al lacurile de sus.

Ambele trasee sunt foarte usoare si accesibile oricui. Sunt amenajate in continuarea potecilor tot felul de punti peste zonele cu apa, sunt marcaje la tot pasul, iar pentru ajutor exista 2 trasee de trenulet, unul pentru lacurile de jos, unul pentru cele de sus si ambarcatiuni care transfera turistii, de pe un mal al celuilalt al lacului Kozjac. Accesul in parc se face pe doua intrari: pe intarea 1, se viziteaza lacurile de jos si o cascada, pe intrarea 2 se face turul lacurilor de sus.

Parcarea se plateste iar pretul pentru intrarea in parc valabil pentru 2 zile era de 24 EUR ( aici se poate face plata si in euro chiar daca moneda oficiala a Croatiei este Kuna).

 

Mai jos aveti un link despre parc si cate ceva despre cazare in zona.

 

http://www.visit-croatia.co.uk/plitvicelakes/

 

Trecerea pe la parcul Plitvice poate fi prevazuta intro excursie prin Europa, ca o escala atractiva catre una din tarile ca Italia, Franta etc, sau poate fi abordata ca o excursie in sine de cateva zile pentru ca zona este frumoasa si te poti bucura de natura.

 

 

35n58bo.jpg

 

5041kx.jpg

 

bgeg7k.jpg

 

rcucza.jpg

 

2hsbupz.jpg

 

25anntg.jpg

 

2e4c379.jpg

 

iool7m.jpg

 

24lug6e.jpg

  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La televizor mai arata din acele locuri minunate unde n-o sa ajung in viata asta dar cel putin am vazut cum arata, acest parc este unul dina cele locuri magnifice. Ce norocosi sintem cu aceste aparate vizuale ca intram oriunde in lume si ne simtim ca la ei acasa!!!

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Adevarul ca nu ne ajunge o viata de om ( ca timp si resurse financiare) sa vizitam toate locurile incredibile din lume. Acest parc este mai acesibil celor din zona estica a Europei si este unul din parcurile unde intradevar s-a pastrat mediul natural si s-a intervenit la amenajarea lui cat mai discret posibil.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Uhm! La Lacurile Plitvice intalnesti un peisaj fermecator, am petrecut 2 zile acolo in 2010. Sunt o gramada de turisti, dar noroc ca parcul este fffoarte mare. La anu' daca mai apuc dau o fuga si la celelalte parcuri nationale din Croatia. Pacat ca nu pot sa le vizitez pe toate dintr'una plane.gif dar Parcul Naţional Brijuni si insulele Kornati.

Editat de Blues
Scos link reclama

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×