Sari la conținut
Forum Roportal
Inteleptul Sorinica

Cercetari si descoperiri in oncologie

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Doamna profesoara Ronit Fainaru de la Universitatea Tel Aviv este sefa unei echipe de oameni de stinta care cerceteaza cancerul.Asta nu este ceva extraordinar dar faptul ca si in faza asta cand cercetarile inca nu s-au terminat,ea se bucura de o mare descoperire, un polimer care are bizarul obicei sa se lipeasca de celule de cancer si numai de aceste celule.

Doamna are toate sansele sa primeasca premiul Nobel cand va termina cu succes cercetarile care inca sunt in curs

 

Azi am citit in ziar mai pe larg despre descoperirile doamnei profesoara Ronit Fainaru . Este un subiect foarte interesant si sa-i uram mult succes ca descoperirea ei poate preface boala de cancer intr-o boala cu care se poate trai.

Acest polimer va face servuciu de taxi cand va transporta medicamente care vor fii eliberate numai in preajma cancerului sau va transporta medicament care va distruge alimentrea cu sange a cancerului si asa il va face mic si fara putere. Alta functie este ca polimerul sa transporte o materie care se poate vedea la CT asa ca se vor decoperi coloniile cancerului pana si la cele nmai mici.

Cine este interesat de informatii suplimentare, in engleza: http://www2.tau.ac.i...sp?id=adkkiefci

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vesti bune pentru bolnavi in general,nu numai de cancer. Un profesor in medicina si un doctor sef o unei unitati oncologice la un spital din Israel,au ajuns la un stadiu inaintat care de ocupa cu genetica omului. Dupa cativa ani ce acesti doi oameni de stinta, au reusit sa descifreze in parte codul genetic a celulei umane. Ei au descoperit ca daca se ia de la un om in varsta celule din pielea lui,prin schimbarea cu omiterea la 4 geni din celula de piele a unei persoane mature,prin asta celula devine o celula embrionara care se poate indruma sa se prefaca in diferite feluri: celule de muschi,de os,de nervi sau altele.

Aceste cercetari au o imensa importanta deoarece deschid poarta la o noua medicina in care se va putea lua celule de pielea unui bolnav si prepara in laborator "piese de schimb" care nu se vor respinge de corpul bolnavului ca de exemplu inlocuirea oaselor bolnave,preparare de ficat si pancreas in loc cel bolnav si inca multe alte posibilitati. Asa cercetari si desvoltari pot sa se faca multi ani insa cand si daca reusesc pe deplin,multi bolnavi se vor bucura de o noua sanatate.

Deocamdata,experiente facute pe cobai au reusit in mare parte. Sa le dorim succes ca succesul lor va salva nenumarate vieti.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×