Sari la conținut
Forum Roportal
laursan3

Cursuri gratuite la universitati straine pe internet

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Pe siteul www.coursera.org am gasit cursuri oferite de unele dintre cele mai mari universitati ale lumii. Acestea sunt in format video (cu subtritare in engleza si orice poate contribui pentru a le traduce in limba romana). Sunt si materiale auxiliare la curs in format pdf, pptx etc. Cursurile pot fi downloadate.

 

La finalul fiecarui curs poate fi obtinut un certificat de absolvire (nu prea am inteles inca in ce conditii, abia ieri am dat peste site).

 

Unele cursuri au inceput deja si le puteti accesa, pentru altele trebuie sa asteptam:

https://www.coursera.org/courses

 

Am inceput cursul "Networks: Friends, Money, and Bytes" pentru a testa siteul!

https://www.coursera.org/course/friendsmoneybytes

Sunt impresionat de calitatea lui. Se pare ca invatamantul universitar devine accesibil oricui.

 

Sunt in asteptarea unui curs care va incepe in Octombrie.

 

 

P.S.

Cred ca acest site si alte siteuri asemenea lui (khanacademy.org sau livemocha.com) vor crea o revolutie in educatie. Si cred ca in viitor nu vom mai avea nevoie de diplome de la diferite scoli.... nu va trebui decat sa ne educam singur si sa dovedim ca ceea ce stim.

Editat de laursan3
  • Upvote 6

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mersi mult! Tocmai m-am inscris si eu acolo la niste cursuri care urmeaza sa inceapa dar si la unul care a inceput deja si vad ca m-au primit :ok:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iata cum se poate obtine certificatul de absolvire (citez de pe o discutie pe forumul unuia din cursurile la care m-am inscris):

 

 

 

1. write the four essays;

2. comment upon others' essays;

3. take the quizzes and at least "minimally" "pass" them;

4. participate in the discussions.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Foarte instructiv, mai ales daca te pasioneaza si alte domenii ale cunoasterii decat cel pe care l-ai ales pentru cariera, te poti informa si studia si altceva. Eu de exemplu as alege un curs de istorie pentru ca as vrea sa stiu mai multe despre omenire, cine am fost si cine am devenit. Se spune ca de la o anumita varsta, cred ca dupa 30 de ani, este indicat sa incepi sa inveti ceva nou si complet strain de domeniul in care activezi, pentru a minimiza riscul aparitiei unor boli ale sistemului nervos de tipul Alzymer.

 

Nu stiu despre altii, dar cred ca este destul de general sentimentul saturatiei cu acelasi domeniu profesional, cu informatii uni-laterale (mai ales dupa ce in invatamant cultura generala era nediferentiata si se marsa pe informarea in toate domeniile), incat te simti cumva amputat pe sfert de creier, pe jumatate de potential, si simti nevoia sa te exprimi altfel dar iti lipsesc mijloacele de expresie. Este chiar frustranta senzatia de a nu te instrui indeajuns incat sa te simti un pic mai valoros cu ceea ce stii.

 

Plus de asta, mi se pare foarte important pentru orice om sa isi cultive cateva pasiuni de amator, sa se "specializeze" in anumite domenii extra-profesionale spre care are oarecare inclinatii si aptitudini, asa incat sa poata invata lucruri noi pentru ca sa nu se plafoneze in rutina profesionala sau intr-un carierism limitativ.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

da, inveti toata viata. poate ca toate cursurile si diplomele te vor face competitiv pe piata muncii si in sfarsit o sa prinzi un post bine platit.

poate ca pe la 50 de ani o sa te ia interesul pentru filosofie.. si o sa incepi sa citesti iar si iar. la 70 de ani o sa ai sentimentul ca tot ce stii tot nu e destul si de fapt cunostintele tale sunt doar o mica parte din ce ti-ai fi dorit sa stii(sau poate o sa realizezi ca n-ai inteles mai nimic din viata sau o sa ai regrete ca nu ai trait-o altfel "daca stiam in tinerete, ceea ce stiu acum", ceea ce o sa fie f. trist). si dupa ce mori toate cunostintele tale se vor pierde la fel cum dai format pe un hard.

Editat de Redondo
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu am nevoie de nici o diploma, imi place sa imi folosesc creierul, care pe undeva s-a cam atrofiat. Filosofia nu ma pasioneaza, istoria da, este atat de palpabila. Sunt niste cursuri video pe care le urmaresti, nu primesti vreo diploma, ce sa fac cu ea? Vreau sa nu imi moara mintea inaintea trupului, nu ti se pare normal?

 

Nu inteleg ce ai impotriva, cred ca esti un pic gelos :)

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

pe Nat Geo e un documentar(in mai multe parti) despre istoria(evoluția) tehnologiei, a tuturor obiectelor care acum ne inconjoară pe care le luam "for granted".

 

se numeste The Link (Conexiuni in rom

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×