Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
laursan3

Cursuri gratuite la universitati straine pe internet

Rate this topic

Recommended Posts

Pe siteul www.coursera.org am gasit cursuri oferite de unele dintre cele mai mari universitati ale lumii. Acestea sunt in format video (cu subtritare in engleza si orice poate contribui pentru a le traduce in limba romana). Sunt si materiale auxiliare la curs in format pdf, pptx etc. Cursurile pot fi downloadate.

 

La finalul fiecarui curs poate fi obtinut un certificat de absolvire (nu prea am inteles inca in ce conditii, abia ieri am dat peste site).

 

Unele cursuri au inceput deja si le puteti accesa, pentru altele trebuie sa asteptam:

https://www.coursera.org/courses

 

Am inceput cursul "Networks: Friends, Money, and Bytes" pentru a testa siteul!

https://www.coursera.org/course/friendsmoneybytes

Sunt impresionat de calitatea lui. Se pare ca invatamantul universitar devine accesibil oricui.

 

Sunt in asteptarea unui curs care va incepe in Octombrie.

 

 

P.S.

Cred ca acest site si alte siteuri asemenea lui (khanacademy.org sau livemocha.com) vor crea o revolutie in educatie. Si cred ca in viitor nu vom mai avea nevoie de diplome de la diferite scoli.... nu va trebui decat sa ne educam singur si sa dovedim ca ceea ce stim.

Edited by laursan3
  • Upvote 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi mult! Tocmai m-am inscris si eu acolo la niste cursuri care urmeaza sa inceapa dar si la unul care a inceput deja si vad ca m-au primit :ok:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iata cum se poate obtine certificatul de absolvire (citez de pe o discutie pe forumul unuia din cursurile la care m-am inscris):

 

 

 

1. write the four essays;

2. comment upon others' essays;

3. take the quizzes and at least "minimally" "pass" them;

4. participate in the discussions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte instructiv, mai ales daca te pasioneaza si alte domenii ale cunoasterii decat cel pe care l-ai ales pentru cariera, te poti informa si studia si altceva. Eu de exemplu as alege un curs de istorie pentru ca as vrea sa stiu mai multe despre omenire, cine am fost si cine am devenit. Se spune ca de la o anumita varsta, cred ca dupa 30 de ani, este indicat sa incepi sa inveti ceva nou si complet strain de domeniul in care activezi, pentru a minimiza riscul aparitiei unor boli ale sistemului nervos de tipul Alzymer.

 

Nu stiu despre altii, dar cred ca este destul de general sentimentul saturatiei cu acelasi domeniu profesional, cu informatii uni-laterale (mai ales dupa ce in invatamant cultura generala era nediferentiata si se marsa pe informarea in toate domeniile), incat te simti cumva amputat pe sfert de creier, pe jumatate de potential, si simti nevoia sa te exprimi altfel dar iti lipsesc mijloacele de expresie. Este chiar frustranta senzatia de a nu te instrui indeajuns incat sa te simti un pic mai valoros cu ceea ce stii.

 

Plus de asta, mi se pare foarte important pentru orice om sa isi cultive cateva pasiuni de amator, sa se "specializeze" in anumite domenii extra-profesionale spre care are oarecare inclinatii si aptitudini, asa incat sa poata invata lucruri noi pentru ca sa nu se plafoneze in rutina profesionala sau intr-un carierism limitativ.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

da, inveti toata viata. poate ca toate cursurile si diplomele te vor face competitiv pe piata muncii si in sfarsit o sa prinzi un post bine platit.

poate ca pe la 50 de ani o sa te ia interesul pentru filosofie.. si o sa incepi sa citesti iar si iar. la 70 de ani o sa ai sentimentul ca tot ce stii tot nu e destul si de fapt cunostintele tale sunt doar o mica parte din ce ti-ai fi dorit sa stii(sau poate o sa realizezi ca n-ai inteles mai nimic din viata sau o sa ai regrete ca nu ai trait-o altfel "daca stiam in tinerete, ceea ce stiu acum", ceea ce o sa fie f. trist). si dupa ce mori toate cunostintele tale se vor pierde la fel cum dai format pe un hard.

Edited by Redondo
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu am nevoie de nici o diploma, imi place sa imi folosesc creierul, care pe undeva s-a cam atrofiat. Filosofia nu ma pasioneaza, istoria da, este atat de palpabila. Sunt niste cursuri video pe care le urmaresti, nu primesti vreo diploma, ce sa fac cu ea? Vreau sa nu imi moara mintea inaintea trupului, nu ti se pare normal?

 

Nu inteleg ce ai impotriva, cred ca esti un pic gelos :)

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

pe Nat Geo e un documentar(in mai multe parti) despre istoria(evoluția) tehnologiei, a tuturor obiectelor care acum ne inconjoară pe care le luam "for granted".

 

se numeste The Link (Conexiuni in rom

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×