Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
NiceTry

Minecraft

Recommended Posts

Bun, deci, cred ca orice gamer a auzit de Minecraft, micutul joculet creat de "Notch".

 

anm_minecraft_header.png

 

Jocul este scris in Java. La inceput pare a fi super-plictisitor, joc de copii mici... dar nu este asa. Si eu am zis ca este o prostie pana cand am inceput sa-l joc si am "spart" primul copac, si apoi vreo 20 de minute mai m-am si gandit: "ce naiba trebuie sa fac cu wood-u ala?" si intr-un final mi-am facut un crafting table, dupa care (prin combinatii aleatorii in crafting table, puneam asa la "vrajeala" lemnul prelucrat p-acolo) am reusit sa fac un pickaxe, un axe si cam atat. Habar n-aveam ce e ala Creeper, de ce nabii explodeaza? Cateva zile mai si am folosit doar iteme de lemn... ma intrebam eu de ce nu puteam aduna fier... dar apoi am descoperit: "MINECRAFT WIKI" si am aflat multe. Acum, Minecraft este jocul meu preferat, testez fiecare snapshot (un fel de "preview" plin de buguri a urmatoarei versiuni), imi place sa descopar noi moduri pentru joc, testez texture pack-uri, testez si plug-in-uri de Bukkit :D

 

Deci ce vreau sa spun, este ca, la inceput credeam ca este un joc in care trebuie sa construiesti din "noroi" (dirt) case... dar cu timpul am aflat ca este mai mult: trebuie sa "craftuiesti" iteme, trebuie sa iti faci o casa si diverse ferme, pe care cu timpul le automatizezi, poti sa faci mecanisme din redstone, explorezi (cand incepi o lume noua, nu vei sti unde te afli, jocul alege aleatoriu un "seed", iar mapa se genereaza la infinit, cu cat mergi mai mult, cu atat se mareste). Descoperi in adaucuri diverse pesteri, monstrii, temple (in desert), sate, poti face un portal spre alta lume (The Nether, ceva gen "lumea de jos"), poti gasi (destul de greu, dupa mult de munca) un portal ascuns in pamant, care duce spre The End (unde trebuie sa invingi dragonul). Poti sa iti imbunatatesti itemele, ai ferme de animale, in Minecraft faci ce vrei!

 

Dupa mine, cu timpul Minecraft va ajunge unul din cele mai populare jocuri, deja are 40 de milioane de playeri, dintre care 7 au cont premium, adica si eu :D ).

 

Minecraft are mai multe comunitati ce sustin jocul.

Exista servere, oricine cu cateva informatii despre "retelistica" si cateva plug-in-uri poate sa isi faca server.

Sunt mii de persoane ce filmeaz acum se joaca acest joc, si posteaza pe internet (printre care si eu).

 

Jocul are update-uri regulate, fiecare imbunatateste jocul si adauga multe lucruri noi!

 

Daca cineva vrea sa joace jocul, poate sa-l downloadeze de pe Minecraft.net (trebuie un cont premium, care costa 27 dolari, cand l-am luat eu a fost 20 euro :yahoo: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×