Sari la conținut
Forum Roportal
VEMANS

Recalculare pensie

Postări Recomandate

Sunt pensionar angajat cu contract de munca pe perioada determinata ( 3 luni) la o firma particulara. Contractul mi se reinnoieste la sfarsitul fiecarei perioade cu iinca 3 luni practic activitatea mea fiind continua .

Voi putea beneficia de recalcularea pensiei ? Daca da , dupa ce perioada de timp ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sunt pensionar

 

Bucura-te ca nu-ti pierzi pensia avand salariu, daca lucrezi continuu 8 ore/zi!!! ca nu esti la varsta de pensionare de peste 65 ani. Daca cotizezi, este musai sa-ti recalculeze pensia imediat ca deja esti pensionar, cand activitatea asta inceteaza, sau nu plati daca se poate ... daca ai si optiunea asta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Revin cu o intrebare adresata cunoscatorilor : exista o limita de timp ( un anumit an ) de la care nu se va mai tine cont la pensionare de grupele de munca avute ?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Un bărbat a încasat pensia părinților decedați de 33 de ani"  :eek:

Asta se intampla foarte des oriunde, insa pensia mamei mele a fost ridicat/încasat de una din functionarele din biroul local mult care stia ca va pleca in America si stia la fel si cum se pune mana pe banii ei, legal ca era suma mare.   Am aflat de la o alta persoana care lucra tot acolo, dar tacea ca avea nevoie de munca buna!!!    Nu erau singurele cazuri si se fac din ce in ce mai complicate decand cu computerul accesibil la oricine.     

https://www.bzi.ro/un-barbat-a-incasat-pensia-parintilor-decedati-de-33-de-ani-4381364

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce europeni au pensii speciale și de ce România este un caz aparte???

Computer Hope Guy

https://panorama.ro/ce-europeni-au-pensii-speciale-romania-caz-aparte/#:~:text=Potrivit Comisiei Europene%2C pensiile speciale sunt toate pensiile,considerată mai avantajoasă decât schema generală de pensionare.

"Pensiile speciale n-au fost inventate în România. De fapt, la nivelul Uniunii Europene, o singură țară – Suedia – nu are deloc pensii speciale. Diferențele sunt mari de la o țară la alta, la fel și categoriile profesionale care pot primi un astfel de beneficiu. De ce este însă România altfel? Pentru că o serie de excepții și anomalii permit ceea ce analiștii numesc abuzuri ale acestui sistem de pensii speciale."

*Am descoperit sau mai bine zis demult n-am auzit de abuzuri unui sistem social din Romania!!!* 

Cand am locuit acolo, aveam un vecin in jur de 40 de ani pensionat pe caz de boala pentru ca nevasta-sa a ajuns sa lucreze in Comisia de Pensionare pe caz de boala, si era mereu in anturaj cu doctori unu mai sexy ca celalalt.  Taranca de ea a lapadat toalele obisnuite si incerca sa mearga pe tocuri dar nu reusea si ma inrteba pe mine cum de reusesc, ca eu de mica purtam pantofi cu tocuri in timpul liber, nu in scoala, iar toate profesoarele aveau o chestie pe mine ca nici una nu reusea sa-si tina balanta.  Umblau in flat-uri = pantofi jumatati barbatesti, ca erau mai largi si ele aveau talpi largi ca inainte purtau opinci. 

Tradus din maghiara "félcipő" ... fél=jumatate (dar inseamna si frica dar separat folosit cuvantul) + cipő = pantof

El nu avea nici o meserie, era taietor de lemne manual din padure de unde era de fel,  si ca sa nu-i fie rusine cu un necioplit la usa si in societate, l-au pensiat pe caz de boala cu Pancreas care-i si asa greu de detectat dar avea si Diabet la nivel mortal.   Nu prezenta semne de moarte ... Se plimba toata ziua prin oras in haina de piele ca un securist, bea la cafele si se amuza cu pe cine prindea la o cafea.  Suferea omul grozav ca a pierdut libertatea din paduri/munti dar si pentru ca a aflat ca ea are mai multe treburi decat buziness cu acei doctori.      

A fost somat daca spioneaza prea mult va fi considerat ca lucreaza si pierde Pensia Speciala, va fi dus inapoi in munti!!!   Asta n-a mai vrut ca s-a invatat cu mai bine!!!

Au primit 2 apartamente la un bloc nou foarte central ca si mama lui a coborat din munti, aveau si 2 fete.  Tot orasul s-a oprit din respiratie cand s-a aflat si asta ca abia se primea 1 apartament de familie, dar functionau si alte cai mereu ca sa ajungi in Rai.  Era la parter locuinta ca el era foarte inalt iar maica sa foarte batrana.  A renuntat la spinaj dar platea pe altii.

**********

Un alt caz de care stia tot orasul era o pocaita dar era si membra de Partid.  Tinea oficial sedinte de partid in casa, in realitate citeau biblia!!   Avea boala de Rinichi si Fierea ca a mai nascut un copil la 40 de ani si nu avea cine s-o ingrijeasca, si copila  avea o boala care i-a trecut miraculos.   De la coafor la doctori umbla si aia cu caruciorul toata ziua. 

Unul din cumnatii ei era inginer la Fabrica de Lapte si avea de toate pentru doctori, care tot oameni erau si ei!!!  

**********

Am avut un frate cu Distrofie Musculara insa mama NU s-a calificat pentru o pensie speciala desi el ramanea singur in casa cat timp mama lucra in 2 schimburi!!!

*********

La sora mea tot trimiteam bani sa-i fie recalculata Pensia de boala ca avea Hepatita-C, dar avocatii luau banii, cu miile, dolarul ...

  

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Irina Loghin primește pensie specială

Unii poate au uitat, însă Irina Loghin nu câștigă bani doar din muzică. Interpreta încasează pensie specială din partea statului român pentru anii din trecut în care a activat în politică. În perioada 2000-2004, artista a fost deputat, urmând ca în următorii patru ani să fie senator de Giurgiu.

Suma pe care Irina Loghin o primește din partea statului nu este de negliijat. Experiența ei în politică nu i-a adus doar recunoaștere, ci și un venit financiar consistent care, potrivit celor mai recente informații, se situează între 6.000 și 7.000 de lei.

https://playtech.ro/stiri/pensia-speciala-pe-care-o-primeste-irina-loghin-luna-de-luna-suma-nu-este-deloc-mica-de-ce-primeste-acesti-bani-851131?utm_source=EVZ+LINK+TEXT&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×